BiSL Next – Een helikopterview over business- klant- en informatieprocessen

BiSL Next - Een helikopterview over business- klant- en informatieprocessen
BiSL Next - Een helikopterview over business- klant- en informatieprocessen 2
Een helikopter is wendbaar en snel, maar geldt dat ook voor jouw organisatie? De procesinrichting van de IT, het informatiebeheer en informatiemanagement kan door functioneel beheerders nog zo goed zijn ingericht, maar dat is nog geen garantie dat het aan de klantzijde ook klopt. Om de impact van IT niet alleen vanuit de techniek te begrijpen, maar ook vanuit opdrachtgevers en gebruikers, is er een nieuw BiSL model ontwikkeld; BiSL Next.

Voor wie is BiSL Next interessant?

Er zullen functioneel beheerders zijn die de BiSL Foundation opleiding hebben gevolgd maar er nu achter komen dat er een bredere scope nodig is dan hun huidige verantwoordelijkheidsdomein. Ook informatiemanagers, CIO’s en mensen die voor bepaalde afdelingen van de business verantwoordelijk zijn kunnen profijt halen uit de BiSL Next opleiding. Door meerdere collega’s naar de BiSL Next opleiding te sturen creëert de organisatie moderne multi talenten die elkaar onderling beter begrijpen en een professionele klanthouding hebben.

Het verschil tussen BiSL Foundation en BiSL Next

Daar waar BiSL Foundation meer gericht is op de processen, die bij een geïdentificeerd werkgebied passen, gaat het BiSL Next model veel meer over een integrale aanpak. Zo heeft data bijvoorbeeld een steeds grotere rol voor de hele organisatie, maar dat geldt net zo goed voor privacy of digitale veiligheid. Zo besteedt BiSL Next, naast de operatie van business- en informatiemanagement ook uitgebreid aandacht aan de governance en strategie van de informatievoorziening. Om het compleet te maken komen Cloud ontwikkelingen en methodieken, zoals agile en scrum, aan de orde. Dit zijn immers zaken die voor de hele organisatie van belang zijn.

Echt wendbaar zijn kan alleen maar met een brede scope

De wereld kan er plotseling compleet anders uitzien. Dat komt niet alleen door ingrijpende gebeurtenissen, zoals het coronavirus, maar ook door de enorme versnelling op het gebied van technologische innovatie. In een moderne organisatie, die een voorsprong wil nemen, werken mensen die over hun eigen verantwoordelijkheidsdomein heen durven te stappen. Denken in hokjes past daar steeds minder bij. Vandaar dat BiSL Next goed aansluit bij de bekende Agile methodieken.

Breng IT, business en klanten nog beter bij elkaar

Alles over BiSL trainingen, zowel Foundation als Next, vind je hier terug. Graag tot ziens!

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief