blog-blik-vooruit-1200x800px-01

Werk je bij het Rijk?

Ben je werkzaam bij het Rijk en wil je je loopbaan een andere wending geven of iets nieuws leren? Heb je veel verschillende kennis en vaardigheden opgedaan, maar geen erkend diploma? Maak dan gebruik van de regeling Blik vooruit.

De wereld digitaliseert steeds meer en de overheden gaan daarin mee. Als rijksambtenaar heb je daardoor de keuze: jezelf ontwikkelen of achterblijven. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je te ontwikkelen, en veel mogelijke resultaten om na te streven. Een optie is om gebruik te maken van het fonds Blik Vooruit.  Lees verder om te zien of Blik Vooruit jou kan helpen en hoe je toegang krijgt tot het fonds.

Wat is Blik Vooruit?

Blik Vooruit is een regeling vanuit het A+O fonds Rijk. Het doel is “het vergroten van de inzetbaarheid en versterken van de arbeidsmarkpositie van rijksambtenaren”. Hiervoor kunnen rijksambtenaren €1.000 subsidie krijgen voor het financieren van een cursus, opleiding of het behalen van een ervaringscertificaat. Het initiatief voor deze ontwikkel trajecten ligt bij de ambtenaren.

Om in aanmerking te komen voor subsidie uit het fonds moet je voldoen aan de volgende criteria:

Als je, op grond van artikel 58 Algemeen Rijks Ambtenaren Reglement (ARAR) of op basis van interim functievulling (IF), tijdelijk andere werkzaamheden hebt verricht telt deze tijd mee voor het tweede criterium. Dit is onder de voorwaarde dat je in die periode je oorspronkelijke aanstelling hebt gehouden. Een periode als uitzendkracht telt niet mee voor de drie jaar periode.

Wat kun je met Blik Vooruit doen?

Er zijn heel wat trainingen die binnen het Blik Vooruit budget vallen, zeker als je dat combineert met en ander opleidingsfonds (zie vette tekst onder voorwaarden). Bijvoorbeeld de Microsoft Dynamics 365 trainingen voor cloud integratie van Microsoft office 365. Een ander, breed bruikbaar, set trainingen zijn de softskills trainingen.

Het is aan jou om te bepalen welke trainingen je de meeste opties geven. Natuurlijk helpen wij je daarbij als je vragen of advies wil. Een opleiding volgen kan heel intimiderend lijken maar het heeft, naast de extra kennis en vaardigheden, ook verschillende voordelen. Zo geef je het signaal af dat jij je blijft ontwikkelen, wat voor veel werkgevers een aantrekkelijke eigenschap is. Ook bieden onze trainingen de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk uit te breiden.

Wat zijn de voorwaarden voor Blik Vooruit financiering?

Met de regeling Blik vooruit kun je één opleidingsactiviteit vergoed krijgen. Het kan gaan om een cursus, opleiding of het behalen van een ervaringscertificaat (EVC). De activiteit moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

Daarnaast moet worden voldaan aan de volgende procedurele en administratieve voorwaarden:

De tweede procedurele en administratieve voorwaarde geeft aan dat je vergoeding per art. 59 of 60 ARAR kunt combineren met de Blik Vooruit subsidie. Wij raden je aan deze optie te verkennen met je leidinggevende.

Hoe krijg je een Blik Vooruit subsidie?

Het verkrijgen van een Blik Vooruit subsidie bestaat uit een aantal stappen.

De volgende kosten komen in aanmerking voor vergoeding: de kosten van de cursus, opleiding of het ervaringscertificaat, inclusief inschrijf- en examengeld, verplicht gesteld studiemateriaal en inclusief BTW.

Blik Vooruit vergoedt géén reis- en verblijfkosten. De cursus of opleiding volgt je in je vrije tijd, tenzij je met jouw leidinggevende andere afspraken maakt. Verletkosten worden niet vergoed door het A+O fonds Rijk. Er geldt een maximaal subsidiebedrag van € 1.000. Het vergoede bedrag kan niet hoger zijn dan het bedrag dat je in de beschikking door het A+O fonds Rijk werd toegezegd.

De aanvraag gaat digitaal via www.blikvooruit.aofondsrijk.nl. Dit kan tot en met 30 september 2019. Het A+O fonds heeft het voornemen om de regeling na de sluitingsdatum te stoppen. De sluitingsdatum kan vervroegd worden als het subsidiefonds opgebruikt is. Einddatum voor het afronden van je cursus, opleiding of EVC-procedure is 30 september 2020.

Hoe vraag je de subsidie aan?

Voor het aanvragen van een Blik Vooruit subsidie moet je drie dingen doen:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *