Cisco certificering verandert Wat zijn jouw acties?

Cisco certificering verandert Wat zijn jouw acties? art big data blur 373543

Op 10 juni jl. heeft Cisco een compleet nieuw certificeringsprogramma aangekondigd voor de Cisco-certificeringen CCNA, CCNP en CCIE. Dit nieuwe programma gaat in op 24 februari 2020. Ondanks dat dit nog een aantal maanden duurt, is het nu al belangrijk te weten wat de wijzigingen inhouden en wat dit betekent voor jou als medewerker of voor jouw organisatie.

Geldigheid:

Cisco certificeringen zijn 3 jaar geldig. Ben je al bezig met een specifieke Cisco certificering, maar heb je het examen nog niet gehaald? Zorg dan dat je dit ruim voor 24 februari alsnog afsluit zodat je de komende jaren gecertificeerd blijft.
Moet je nog starten? Dan is het misschien verstandiger om je te richten op de nieuwe certificeringen.
Hercertificeren voor een Cisco-certificering kan vanaf 24 februari 2020 niet langer alleen door het behalen van examens, maar ook door aan te tonen dat je je kennis blijft ontwikkelen. Je ontvangt punten voor bijvoorbeeld het bijwonen van Cisco Live en het volgen van Cisco-trainingen.

aanleiding:

Cisco geeft aan dat de bestaande certificeringen worden aangepast omdat deze niet meer optimaal aansluiten op de vraag van de sterk digitaliserende markt. Deze markt vraagt nieuwe functionaliteiten vanuit het netwerk waarbij connectivity, automation en insights belangrijke steekwoorden zijn.

Nieuwe certificeringen:

Vanaf 24 februari 2020 blijven er binnen het Cisco-certificeringsprogramma 2 CCNA-certificeringen over: de CCNA-certificering en de CCNA DevNet-certificering. Alle andere CCNA-certificeringen vervallen.

 • De nieuwe CCNA-certificering bestaat uit 1 examen en omvat in de breedte de Cisco-technologieën voor routing & switching, wireless, security, data center, service provider en collaboration. Hiermee wordt de inhoud van de CCNA-certificering conceptueler dan nu het geval is. Cisco geeft aan dat ze van een CCNA’er verwachten dat hij of zij de Cisco-producten in de breedte kent. De meer specialistischere kennis komt in de nieuwe CCNP-certificeringen aan bod.
 • De nieuwe CCNA DevNet-certificering bestaat ook uit 1 examen. Met de introductie van deze certificering benadrukt Cisco het toenemende belang van software-vaardigheden voor IT-medewerkers.

Op 24 februari 2020 blijven er 6 CCNP-certificeringen over:

 • CCNP Enterprise
 • CCNP Security
 • CCNP Data Center
 • CCNP Collaboration
 • CCNP Service Provider
 • CCNP DevNet

Je behaalt een CCNP-certificering door het behalen van 2 examens: een core-examen en een concentration-examen. Iedere CCNP-certificering kent 1 core-examen dat verplicht moet worden afgelegd en meerdere concentration-examens waaruit 1 examen gekozen moet worden.

Cisco certificering verandert Wat zijn jouw acties? Schermafbeelding 2019 08 31 om 10.41.18
Huidige certificering Cisco

Korte termijn:


Om de mensen die reeds bezig zijn met een bestaande Cisco certificering de kans te bieden hun certificering nog op tijd te behalen, hebben we de trainingen op zowel CCNA (ICND1 en ICND2) als de trainingen op CCNP gebied nog ingepland voor 24 februari. We doen dit in de blended learning vorm met 3 dagen klassikale begeleiding per trainingsonderdeel. Past het schema niet, neem dan contact met ons op. Ook virtueel kunnen we nog trainingen aanbieden zodat je wel met de juiste begeleiding nog voor de einddatum je doel bereikt.

In nauwe samenwerking met onze partner FastLane organiseren we na de overgangsdatum van 24 februari de nieuwe Cisco certificeringstrainingen zowel op onze locatie als op in company locaties in geheel Nederland. Neem bij trainingsbehoefte of behoefte aan advies contact op met een van de mensen bij StarTel.

 • /trainingen/cisco/ccnp-implementing-cisco-ip-routing-blended-learning-route-bl/
 • /trainingen/cisco/ccna-interconnecting-cisco-nework-devices-part-1-icnd1-bl/
 • /trainingencisco/ccna-interconnecting-cisco-nework-devices-part-2-icnd2-bl/
 • /trainingen/cisco/ccna-cisco-ccna-basics-icnd1-icnd2-2-keer-3dagen/

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt voor het aanvragen van de Certificeringsposter

Bedankt voor het aanvragen van de Certificeringsposter. Deze sturen we zo snel mogelijk op.

Bekijk ook onze Over ons pagina om meer te leren over het team achter Startel of bekijk onze standaard IT-trainingen.

Natuurlijk leveren we ook maatwerk trainingen. Klik op de aanvraag maatwerk training voor meer informatie.

Offerte formulier

Wij proberen je aanvraag binnen 2 werkdagen te verwerken. Telefoonnummer is niet direct nodig, maar handig als we nog vragen hebben.

De Startel Certificeringsposters

Startel heeft speciaal voor jou de Startel Certificeringsposters ontwikkeld. 

Vraag de posters nu gratis aan!

Aanvragen Microsoft poster

Aanvragen Mile2 poster