Dit zijn de 6 opvallendste hardlopers in ICT opleidingen

Dit zijn de 6 opvallendste hardlopers in ICT opleidingen
Dit zijn de 6 opvallendste hardlopers in ICT opleidingen 2

De wereld om ons heen is plotseling veranderd. Dat betekent onder andere dat mensen op andere manieren met elkaar zijn gaan samenwerken. Om dat te faciliteren werden er extra inspanningen, met de daarbij behorende kennis, van ICT afdelingen gevraagd. Daarom hebben we een lijst met hardlopers gemaakt waar op dit moment de meeste focus ligt. Wil je er ook alles van weten?

1. Security, digitale veiligheid

Het aantal cyberaanvallen op thuiswerken plekken is helaas nog nooit zo groot geweest. Daarom is het steeds belangrijker geworden om professionele mensen in dienst te hebben die in de huid kunnen kruipen van een kwaadwillende hacker en slimmer zijn. Sinds het samenwerken niet alleen meer plaatsvindt binnen de eigen muren van de organisatie is security een steeds complexere uitdaging geworden. Alles weten over Security? Klik hier voor het complete overzicht.

2. Microsoft Azure en Office 365

Cloud is, zelfs bij de bedrijven die eraan twijfelden, sterk onder de aandacht gekomen. Zonder publieke Cloud oplossingen, zoals Microsoft Azure of Office 365 zouden veel organisaties immers stil zijn komen te vallen. Nagenoeg elke kantoormedewerker heeft bijvoorbeeld (gedwongen) kennisgemaakt met online vergaderen. Daarom behoren onze Cloud trainingen tot de hardlopers.

3. Software testing

Er is veel extra aandacht ontstaan voor software testing, omdat er juist in tijden van crisis nieuwe ideeën ontstaan die door in de meeste gevallen door technologie gefaciliteerd worden. Op allerlei vlakken in het bedrijfsleven, productieomgevingen, maar ook logistieke omgevingen moeten processen aangepast en verbetert worden waarbij software testing een cruciale rol speelt. Het is nu mogelijk ook de tijd om risicovolle onderdelen van de supply chain weer vaker naar Nederland of Europa te halen. In sommige situaties is gebleken dat er een te grote afhankelijkheid ontstaan is. Alles over software testing vind je hier terug.

4. Open source

Bij open source software heeft de gebruiker van de licentie ook de mogelijkheid om zelf ontwikkelaar te zijn. Dat betekent dat je met mensen over de hele wereld continue kunt bouwen aan een steeds betere oplossing. Dat past uitstekend in een wereld die steeds verder globaliseert en waar je meer kunt zijn dan alleen een onderdeel van je eigen development team. Daarom hebben we al onze Open source opleidingen gebundeld op deze pagina.

5. Proces- en projectmanagement

In veel projecten schuiven projectleden van buiten de organisatie aan. Er wordt samengewerkt met mensen, zoals de 1,5 miljoen ZZP’ers in Nederland, waar nog geen ervaring mee is opgedaan. Project- en procesmanagement krijgt daardoor steeds meer aandacht. Kennis hebben van bijvoorbeeld Agile, Scrum of Prince2 speelt daar een belangrijke rol bij. Heb je ook zin om jouw projectmanagement skills te verbeteren, klik dan hier voor het complete overzicht.

6. Data trainingen

Data wordt ook wel als het nieuwe goud gezien. Bedrijven die iets weten te doen met de enorme explosie aan wereldwijde data zullen koploper kunnen zijn binnen hun branche. Daarom zijn we trots op de samenwerking met de Data Knowledge Academy (DKA), dé absolute autoriteit op het gebied van data opleidingen.

Binnenkort te verwachten…

Om nog meer aandacht te geven aan deze 6 hardlopers zullen we de komende periode aanvullende informatie gaan verstrekken en een verdiepingsslag maken op deze onderwerpen.

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief