De discussie ‘wel of geen cloud’ hebben we inmiddels wel achter ons gelaten. Ik zal eerlijk zijn, zelfs als Exchange consultant met een hosting achtergrond heb ik lang mijn bedenkingen gehad over BPOS en Office 365. Maar tijdens de Exchange conference in Austin in 2014 was Microsoft dermate open in hun berichtgeving dat ik er maar maar aan moest geloven.

In de tussentijd werkten we natuurlijk met Exchange 2010, jarenlang is dit met recht de beste versie van Exchange geweest. Kijkend naar Exchange 2013 was dat niet zo gek natuurlijk, en ook de eerste versies van Exchange 2016 waren niet direct om over naar huis te schrijven.

 

Inmiddels zijn we in het jaar 2021, de laatste update van Exchange 2016 komt er aan, met Exchange 2019 zitten we al bij Cumulative Update 8 en de eerste informatie van een nieuwe versie van Exchange is ook al naar buiten gebracht.

Wat te doen? Hoeveel klanten zitten er nog op Exchange 2010 eigenlijk, of ‘erger’, Exchange 2007? Je staat er van te kijken. Zelf heb ik ook nog klanten op Exchange 2010 maar de meesten zijn wel aan het migreren. Ergens heen, of on-premises of cloud, of een combinatie van beide.

Wat zijn je opties op dit moment als je nog op Exchange 2010 of Exchange 2013 draait? Wat is wijsheid, waar zitten valkuilen en hoe ziet de nabije toekomst voor Exchange eruit. En hoe kan je daarop voorsorteren?
In dit webinar probeer ik wat meer duidelijkheid en achtergrondinformatie hierover te geven

Schrijf je in voor deze gratis webinars waarvan die gepland staat op 25 februari van 15:30 tot 16:30

 

25 februari: Exchange on-premises: past, present en future .   jaapWesselius
Voeg toe aan agenda

Webinar gemist..

Daarom zetten we de opgenomen versie hier online..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *