Flex-University: studeren op jouw manier

Frits van Drie, Microsoft Certified Trainer, Consultant Microsoft Networks en eigenaar 3-Link Opleidingen, begeleidt al een aantal jaren de Flex-University bij StarTel rondom Microsoft server en workstation beheer. In dit blog geeft hij vanuit zijn positie als trainer zijn visie op de Flex-University en de voordelen voor de cursist.

Ik ben Frits van Drie en ik geef inmiddels ruim 25 jaar technische trainingen. In de afgelopen 15 jaar heb ik velen van jullie mogen leren kennen.Ik merk dat de meeste mensen aan het einde van een training bekaf zijn. Als je een aantal dagen, of soms zelfs een week lang overladen bent met zaken die voorheen onbekend of weggezakt waren, dan is dat gevoel ook wel logisch.

Netflix
Door al die informatie lijkt het soms alsof je niets meer weet. Velen geven aan het einde van de cursus dan ook aan dat ze eerst maar eens even het cursusboek moeten gaan bestuderen.Het is zeker zo dat, of je nou een presentatie van de trainer hebt aangehoord of dat je dat hebt gecombineerd met praktische oefening, je er niet bent met alleen de cursus. Verdere studie is altijd noodzakelijk, en dat geldt helemaal als je wilt voorbereiden voor een certificering. Voor de meeste cursisten geldt dat ze dat in eigen tijd moeten doen, en dat valt niet mee. Herken je dat? Andere gezinsleden, NetFlix, WhatsApp en nog heel veel andere zaken helpen meestal niet echt goed om na een zware werkdag weer aan de studie te gaan.


Deskundige begeleiding

Flex University biedt een krachtig concept waarbij verschillende leermethoden kunnen worden gecombineerd, zodat je de cursus effectiever zal doorlopen en een belangrijk deel van het cursusboek al tijdens de cursus wordt verwerkt. In een stimulerende omgeving kan je onder deskundige begeleiding werken aan het vergroten van je kennis.

Interactief contact
In een mix van persoonlijke en groepsgewijze uitleg, online beschikbare bronnen, CBT’s, overleg met medecursisten en praktische oefeningen werk je aan de onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Ik ben een groot voorstander van reflectie en zal altijd proberen je ‘grijze massa’ te laten werken. Een interactief contact tussen trainer en cursist is daarbij belangrijk. Het gevolg is meestal dat het studeren beter gaat en de theorie beter blijft hangen.


Nieuw huis

Is een onderdeel voor jou al bekend en hebben andere zaken meer prioriteit? In dat geval zal niemand je belemmeren om dat onderwerp sneller of helemaal niet te bestuderen. Wil je focus op praktijk of meer op het examen? We zoeken samen naar een passende manier van werken. Wil je wat eerder beginnen, in de pauze doorwerken, de cursus om een ATV dag heen plannen, of even weg voor het tekenen van een koopcontract van je nieuwe huis? Het is allemaal mogelijk in jouw persoonlijke schema. Werk je lekkerder met muziek op je oren? Zolang het niemand stoort zijn oordoppen altijd toegestaan. Daarin bepaal je dus helemaal je eigen route.

Flex-University: studeren op jouw manier Flex Universitystuderenopjouwmanier1

Leuteren
Natuurlijk help ik je bij het maken van een verstandige keuze.Flex University biedt een intensieve studiemethodiek en is een soort topsport. Maar een weekje cursus bij Startel is ook een weekje ‘eruit’ en de boog kan niet altijd gespannen staan. Daarom stimuleer ik altijd om samen te pauzeren en na de lunch een heerlijke boswandeling te maken. En daar leent de natuurlijke omgeving rondom de Sterrenwacht, waarin StarTel is gehuisvest, zich uitstekend voor. Gesprekken over werk of privé of gewoon even lekker leuteren, laden je weer op. Gelukkig is er dan ook weer een trainer die als stok achter de deur je helpt herinneren waarvoor je komt.

Ten slotte
Flex University is bij uitstek geschikt om te studeren op ‘jouw’ manier. Misschien moeten we even zoeken, maar ik ben benieuwd welke beste manier ik bij jou kan ontdekken.

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief