Functionaris Gegevensbescherming

Functionaris Gegevensbescherming FunctionarisGegevensbescherming1

Nieuw bij StarTel; de training/leergang Functionaris Gegevensbescherming 

In februari 2018 start weer een opleiding waarbij u binnen 6 dagen wordt opgeleid tot GECERTIFICEERD Functionaris Gegevensbescherming.

 

De training bestaat in de basis uit de volgende onderdelen:

  • Juridisch; Bekend met nationale en Europese gegevensbeschermingswetten en –gebruiken evenals diepgaande kennis van de AVG.
  • ICT-technisch; Kennis van de bedrijfstak en de organisatie van de verantwoordelijke. De FG dient voldoende inzicht te hebben in de uitgevoerde gegevensverwerking, de informatiesystemen en de behoefte van de verantwoordelijke op het gebied van veiligheid van gegevens en gegevensbescherming.
  • Organisatorisch; Voldoende kennis van de administratieve regels en procedures van de organisatie.

Doorlopende training:

FG’s dienen de kans te krijgen bij te blijven op het gebied van gegevensbescherming. Het streven moet zijn het kennisniveau van de FG doorlopend te verhogen en hij of zij moet aangemoedigd worden om aan trainingen over gegevensbescherming en andere vormen van professionele ontwikkeling deel te nemen. Vanuit de opleider die de certificering verzorgt wordt middels nieuwsbrieven minimaal eens per kwartaal de meest recente kennis gedeeld terwijl eens per jaar een examen wordt afgenomen nadat is deelgenomen aan de jaarlijkse terugkomdag.

Wilt u meer weten over de training / leergang of direct inschrijven? U vindt de cursus Functionaris Gegevensbescherming in ons trainingsaanbod >>

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief