Drie IAPP Certificaten
De International Association of Privacy Professionals (IAPP) heeft een drietal certificeringen op het gebied van privacy. Dit zijn Certified Information Privacy Professional voor Europa (CIPP/E), de Certified Information Privacy Manager (CIPM) en de Certified Information Privacy Technologist (CIPT). We leggen hier uit welke het beste bij je past.

Breed opgeleid
Als je in twee dagen de AVG wilt doorlopen is de CIPP/E het meest geschikt. Je leert hier de basis principes uit de wet begrijpen maar ook in het juist perspectief te plaatsen. De CIPM wordt vaak in combinatie met de CIPP/E gedaan. De IAPP ziet deze combinatie, CIPP/E met CIPM als beste voorwaarde om binnen Europa aan de slag te gaan als Functionaris Gegevensbescherming (FG) of als Privacy Officer.

Gegevensbeschermingsbeleid
IAPP Certificeringstrainingen IAPP Logo 500x500pxMet de combinatie CIPP/E en CIPM kun je voor een organisatie een Gegevens Beschermingsbeleid ontwikkelen, uitvoeren en beheren. Je kunt er ook voor kiezen om dit als externe te doen.

Privacy Technologist
De CIPT is vergelijkbaar met CIPM maar is meer gericht op de technische aspecten van informatie beveiliging. Met deze wereldwijde certificering kun je voor een organisatie een Informatie Beveiligingsbeleid gaan ontwikkelen, uitvoeren en beheren. Ook hier kun je er voor kiezen om dit als externe te doen.

De eerstvolgende training CIPM (Nederlands) start op donderdag 12 juli. Hier zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

CIPP/E, CIPM en CIPT zijn dé internationaal erkende certificeringen op het gebied van Privacybeveiliging.

linkedin-marie-jose-profiel-b

IT-Jurist en privacy expert
Marie-José is IT-Jurist en slaat een brug tussen Recht en ICT. Ze heeft jarenlange ervaring in de zorg, overheid, de financiële sector en in de detailhandel en is tevens geautoriseerd trainingspartner van IAPP. In samenwerking met haar kan StarTel de drie verschillende IAPP-certificeringen aanbieden. Marie-José is een veelgevraagd spreker en verschijnt regelmatig in de media. Momenteel wordt door haar promotieonderzoek gedaan naar privacy in ketens (Rijksuniversiteit Groningen). Verder is Marie-José bestuurslid bij het Platform Keteninformatisering

privacy-logos

Boek je reservering!

Voor onderstaande trainingen zijn al data gepland. Klik op onderstaande link voor meer informatie.