•  Klik op onderstaande link om op de website van Pearson Vue te komen.

https://home.pearsonvue.com/Test-takers/A-to-Z-program-list.aspx

Klik hier op de beginletter van de instantie waarvoor je een examen wilt boeken. Voor bijvoorbeeld Microsoft examens klik je op de M, voor Oracle examens klik je op de O, voor Citrix klik je op de C etc.

 

 • Je komt dan op de specifieke pagina van de instantie waarvoor je examen wilt doen. Aan de rechterkant van de pagina kun je kiezen voor Sign in / Login of Create account / Register.

Sign in/login: als je al inloggevens hebt kun je hier inloggen.

Create account / Register: als je nog geen inloggegevens hebt, kun je hier een account aanmaken. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je inloggen via Sign in / login.

 

 • Je kunt vervolgens kiezen welk examen je wilt doen. Je krijgt dan nog wat vragen bv de taal waarin je het examen wilt doen, dit wijst zichzelf.
 • Bij het selecteren van een test center kun je o.a. kiezen voor StarTel. Vervolgens kun je de datum en tijd kiezen waarop je het examen wit doen.

Het test center van StarTel is geopend van maandag t/m donderdag. We hebben 3 workstations van Pearson Vue, en kunnen per tijdslot maximaal 3 examens per keer afnemen. De tijdsloten zijn 10:00 uur, 12:00 uur en 14:00 uur. Je kunt wel voor een andere tijd kiezen mits deze beschikbaar is, dit kun je zien bij het boeken van je examen.

 • Als je een datum en tijdstip hebt gekozen kom je bij de betaling van het ingeplande examen. Hier kun je kiezen voor de betaalmethode voucher, in dit veld vul je jouw vouchercode in om het examen te betalen.
 •  Nadat de boeking is afgerond krijg je een bevestiging van Pearson Vue dat het examen bij ons, of bij het test center van jouw keuze is ingepland.
 • Op de dag dat je je examen gaat maken, moet je bij het testcenter 2 legitimatiebewijzen laten zien. De 2de legitimatie hoeft geen officiele te zijn maar mag ook een credit card of bankpas zijn als hier maar duidelijk je voorletters en achternaam op staan.

 

Naast het tonen van je legitimatie, moet je bij het inchecken een digitale handtekening zetten en er wordt een foto van je gemaakt. Dit wordt alleen gebruikt ter identificatie, en is een standaardprocedure van Pearson Vue.

 

Nadat je het examen hebt afgerond, krijg je meestal meteen het resultaat op je scherm te zien. Je krijgt hiervan ook een uitdraai mee. Het testcenter krijgt jouw uitslag niet i.v.m. privacy.

Maatregelen in het test center van StarTel i.v.m. Covid-19

 • We proberen je zoveel mogelijk te ontlasten voor, tijdens en na je examen.
 • We vragen je bij binnenkomst om je handen te wassen of desinfecterende gel te gebruiken. Dit staat voor je klaar in het restaurant van StarTel.
 • Als je een mondkapje wilt dragen, dan mag dit. Deze dien je wel zelf mee te nemen. Wij verplichten dit niet.
 • De workstations worden na elk examen ontsmet en schoongemaakt. Dit betreft de gehele werkplek, bureau, toetsenbord, muis, monitor, schrijfgerei etc.
 • We hebben ons testcenter zo ingericht dat er 1,5 meter tussen de workstations zit.
 • We vragen altijd om je spullen (telefoon, portemonnee, smartwatch etc.) in een locker te doen, deze sluit je normaliter zelf af. Dit doe je nu niet, we hebben 1 sleutel voor alle lockers zodat je alleen je spullen in de locker hoeft te leggen, wij sluiten de locker voor je af om de hygiëne te waarborgen.

 

Mocht je vragen hebben over bovenstaande, bel of mail gerust naar onderstaande contact gegevens.