Kwaliteitsverbeteringen op hoog niveau met Lean Six Sigma opleidingen

Kwaliteitsverbeteringen op hoog niveau met Lean Six Sigma opleidingen Kstartelblog

Lean Six Sigma is een bewezen methode die ervoor zorgt dat werknemers, managementleden maar ook bestuurders zelf in staat zijn om hun eigen processen te verbeteren. Door deze methode breed binnen de organisatie te omarmen ontstaat een mix van kwaliteitsverbeteringen van allerlei processen. Met als resultaat een gestroomlijnde bedrijfsorganisatie, maar vooral ook tevreden klanten.

Wanneer is Lean Six Sigma interessant?

Onder andere wanneer je het volgende herkent. Binnen de organisatie is er behoefte aan versnelling om eerder te komen tot het lanceren van nieuwe producten of diensten. Echter zijn er teveel stappen nodig om dit te bereiken. Het Lean gebied (Lean betekent ‘mager’) leert je om onnodige stappen weg te nemen.

Ook zijn Lean Six Sigma opleidingen uitermate geschikt voor organisaties waarbij kwaliteit een belangrijke onderscheidende factor is. Six Sigma is namelijk vooral een kwaliteitsmanagement methode waarmee processen in organisaties verbeterd worden en er methodieken worden aangewend om kwaliteitsverbeteringen ook meetbaar te maken. Dat klinkt interessant toch?

Omarm Lean Six Sigma samen met StarTel

Eerst eens kennis maken met Lean Six Sigma? Daarvoor bieden we de Yellow Belt opleiding aan. Dit is de opleiding waarbij je in twee dagen kennis verkrijgt over de basisbeginselen van Lean Six Sigma. Je leert daarin onder andere over de DMAIC methodiek, bestaande uit de Definitiefase, Meetfase, Analysefase, Verbeteringsfase (Improve) en Controlefase. Wil je een officieel LLS Yellow Belt certificaat ontvangen dan bieden we je een optioneel examen aan van het IASSC, International Association for Six Sigma Certification.

De Yellow Belt opleiding staat gepland op maandag 8 en dinsdag 9 juli a.s. en inschrijven doe je via deze link.

Je kunt er ook voor kiezen om een Green Belt te behalen. Daarmee maak je met zes bijeenkomsten een verdiepingsslag en ga je Lean Six Sigma zelf in de praktijk toepassen. Je leert onder andere kwalitatieve en kwantitatieve problemen te analyseren en change management vaardigheden op de juiste manier te gebruiken.

De Green Belt opleiding gaat van start op 8 juli a.s. en loopt door tot 15 augustus. Door middel van een optioneel examen van het IASSC kan je ook hier een officieel LLS Green Belt certificaat mee ontvangen. Jezelf inschrijven voor de Green Belt? Dat doe je via deze link.

De seinen staan op groen voor geel en groen

Voor zowel de Yellow Belt als Green Belt opleiding zijn, in verband met diverse klantvragen, startgaranties afgegeven. Ze gaan dus allebei altijd door.

Voor ‘zware LEAN SIX SIGMA jongens’ is er zwart

Wil je binnen jouw organisatie echt de drijver van verandering zijn? Je houdt ervan om LEAN transformaties te begeleiden, je wilt menselijk gedrag en processen in de organisatie verbeteren en de concurrentie te slim af zijn. Als dat herkenbaar is, dan kan je ook gaan voor de zwarte band; het allerhoogst haalbare niveau van Lean Six Sigma!

Op basis van voldoende inschrijvingen zullen we deze 12 dagen klassikale studie, aangevuld met praktijkopdrachten, gaan inplannen in Noord Nederland.

Interesse in het behalen van een zwarte band? Laat dan hier jouw bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk persoonlijk contact met jou op.

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief