Lesmethoden

startel-classroom-1500x300px

Heel Nederland

Bij een traditionele klassikale training wordt één soort training door een gecertificeerde trainer gegeven in het daarvoor beschikbaar aantal dagen. De klassikale training kan plaats vinden in ons trainingscentrum in Drachten of op een alternatieve locatie in heel Nederland.

Voordelen klassikale training bij StarTel:

 

Traditioneel Klassikaal Collapse

Tijdens een klassikale training op locatie van StarTel heeft u de beschikking over moderne apparatuur waaronder een 28 inch IMac of Lenovo scherm.

Maatwerk/In company Expand

Waar veel trainingen oorspronkelijk zijn gebaseerd op uitvoering in 3, of 5 dagen, kan door een maatwerkaanpak het aantal dagen beperkt worden. U kun bijvoorbeeld kiezen voor meer lesuren per dag, een stukje zelfstudie aangevuld met enkele dagen klassikale begeleiding, trainen in de avonduren of alleen focus op de voor u relevante onderdelen.

Niet alleen neemt de investering in de training hierdoor af, maar tevens neemt de efficiency toe en zijn uw medewerkers meer in te zetten en daardoor meer declarabel.
In overleg met u is voor bijna iedere training een maatwerktraject toepasbaar.

Voordelen Maatwerktraject van StarTel:

Een op maak gemaakt training welke nauwkeurig aansluit op uw wensen;
Aantal dagen kan vaak beperkt worden;
Gebruik van moderne apparatuur;
Trainen op een goed bereikbare A-locatie Begeleide zelfstudie / Blended Learning Expand

Met begeleide zelfstudie bieden we onze cursisten een flexibele manier van trainen waarbij met behulp van verschillende lesmethoden de individuele doelstellingen van de cursist bereikt worden. Naast de traditionele klassikale training met een gecertificeerde trainer en de mogelijkheid voor zelfstudie voorafgaand en tijdens de training (Blended learning) wordt tevens gewerkt met computer ondersteund lesmateriaal, een Cloud leeromgeving en indien gewenst ondersteuning door een gespecialiseerde trainer op afstand via Skype.

We werken primair volgens het flipped classroom concept waarbij een deel van de klassikale ‘kennisoverdracht’ vervangen wordt door (zelf) leren in een cloud leeromgeving.

Verspreid over een of meerdere weken wordt zelfstudie gecombineerd met klassikale begeleiding. De cursisten worden hierdoor maximaal voorbereid op het afsluitende examen, omdat meer klassikale tijd beschikbaar is voor het gericht stellen van vragen, individuele aandacht van de trainer, verdieping en activerende didactiek.

Voordelen Blended Learning bij StarTel:

Hoofdgroepen trainingen waarvoor deze lesmethode wordt ingezet:

Flex-University Expand

De StarTel Flex-University biedt een begeleide leervorm waarbij zowel inhoud als tempo van de training op maat kan worden aangeboden aan de cursisten.

Tijdens de Flex-University kunnen verschillende trainingen (die wat betreft onderwerp dicht bij elkaar in de buurt liggen) door 1 trainer tegelijkertijd op maat worden aangeboden. Iedere cursist wordt gedurende de trainingsdagen op zijn of haar voorwaarden door de training begeleid.

Door maandelijks de Flex-University op gangbare gebieden en onder leiding van bekwame en deskundige trainers te laten plaatsvinden, hoeven we haast nooit meer ‘nee’ te verkopen of trainingen door te schuiven.

Naast de officiële lesmaterialen wordt met een op maat gemaakte studiegids gewerkt waarmee iedere cursist het maximale rendement uit zijn traject kan halen.

Voordelen StarTel Flex-University:

Regelmatig worden er Flex-weken ingepland. De exacte data kun je vinden bij trainingen op het gebied van Windows server 2012/2016/ Windows 10 /desktop/ MTA beheer/ ADFS.

Lees ook ons blog over de Flex University met een video waarin Frits van Drie deze lesmethode uitlegt. 

“Flex University biedt een krachtig concept waarbij verschillende leermethoden kunnen worden gecombineerd, zodat je de cursus effectiever zal doorlopen en een belangrijk deel van het cursusboek al tijdens de cursus wordt verwerkt.” – Frits van Drie, trainer Flex-University bij StarTel rondom Microsoft server en workstationbeheer

“De Flex-University was nieuw voor mij, maar achteraf gezien is het goed bevallen. Goede sfeer in een vertrouwde omgeving.” – Cursist voor een training 20740 tijdens de Flex-University in mei 2017

“Voor mij een goede manier om kennis te vergaren. Je wordt niet afgeleid en kunt zelf je studiesnelheid bepalen. Daarnaast is er voldoende tijd om vragen te stellen en uitleg te krijgen” – Cursist voor een training 10982 tijdens de Flex-University in mei 2017

E-Learning Expand

Naast diverse vormen van klassikale training bieden we tevens deelnemers de mogelijkheid om zelfstandig de benodigde kennis op te bouwen of zich zelfstandig voor te bereiden op examens en certificeringen.

Op diverse gebieden zijn zelfstudiepakketten beschikbaar die worden ondersteund door een online leeromgeving. Een aantal hoofdgebieden waarop deze paketten beschikbaar zijn:

Cursisten kunnen alleen de zelfstudiematerialen afnemen, maar kunnen daarnaast ook een beroep op StarTel doen op het gebied van voortgangsbewaking, ondersteuning op afstand of ondersteuning door een gecertificeerde trainer op locatie. Ieder traject wordt gestart met een intake waarin de verwachtingen en behoeften over en weer worden besproken en vastgelegd.

Voordelen E-Learning:

Zelfstudie Expand

Voor de meeste technische trainingen die door StarTel worden aangeboden is MOC On-Demand studiemateriaal beschikbaar om de training door middel van zelfstudie te doorlopen. Van dit uitgebreide lesmateriaal wordt ook gebruik gemaakt in onze klassikale trainingen.

Microsoft Official Courses On-Demand (MOC On-Demand) combineert video, tekst, praktijklabs en kenniscontroles om u te helpen uw Microsoft-technologievaardigheden te ontwikkelen – op uw eigen schema, in uw eigen tempo en op uw eigen locatie. U hoeft geen tijd en geld te spenderen aan het reizen naar een leslocatie of het volgen van lesuren – met een computer en een internetverbinding kunt u uw MOC On-Demand op elk gewenst moment bereiken.

MOC On-Demand worden gecreëerd door de beste technische en educatieve experts in Microsoft-technologieën: Microsoft Certified Trainers (MCT’s) en experts op het gebied van inhoud. Het bevat inhoud wat direct van de bron afkomstig is en dus hands-on training omvat. Verder is het altijd en overal beschikbaar. Dit alles maakt MOC On-Demand een ideale oplossing voor professionals die weinig tijd hebben, maar die wel graag hun IT-vaardigheden willen laten groeien- en daarmee hun carrière.

Zelfstudie is voor veel mensen een uitstekende manier om kennis en certificering uit te breiden. Wanneer echter op specifieke onderdelen toch ondersteuning van een trainer gewenst is, dan kunt u altijd aansluiten bij een van de klassikale trainingen die maandelijks bij ons op locatie in de Flex University plaatsvinden. Daarnaast is ondersteuning door een gecertificeerde trainer op afstand altijd bespreekbaar.

Neem contact met ons op voor de beschikbare trainingen.