Mile2 is de organisatie die wereldwijd diverse security- en privacy trainingen aanbiedt. Vele trainingen zijn vendor neutraal waarmee je kunt voorbereiden op veel gevraagde  certificeringen.Na het volgen van een Mile2-training of zelfstudie en het afleggen van het Mile2 examen verkrijg je een internationaal erkende titel.

 

Mile2® ontwikkelt en levert op de praktijk gerichte, leverancier onafhankelijke (neutrale) certificeringen voor de cybersecurity industrie. Mile2® biedt haar examens aan via het MACS-systeem (Mile2 Assessment and Certification System) via Mile2.com.

Mile2®-certificering trainingen leren de fundamentele en geavanceerde principes van cybersecurity. Het portfolio is logisch opgebouwd en na het doorlopen van een certificeringstraject (met veel geavanceerde hands-on opdrachten) op gebieden zoals penetratietesten, disaster recovery, incidentafhandeling en netwerk forensisch onderzoek kan de deelnemer niet alleen het examen behalen, maar ook het geleerde in de praktijk toepassen. Mile2® biedt ook Information Assurance-training certificering die voldoet aan de specificaties van defensie, de overheid, de particuliere sector en grotere instellingen. Mile2® staat bekend om een ​​uitgebreide lijst met cyberbeveiligingscertificeringen voor prominente wereldwijde organisaties zoals:

  1. C) ISSO (Certified Information Systems Security Officer) voor het Canadese ministerie van Nationale Defensie;
  2. C) PTE (Certified Penetration Testing Engineer) – voor de Amerikaanse luchtmacht;
  3. C) NFE (Certified Network Forensics Examiner) – voor een Amerikaanse contraspionagedienst
  4. C) SWAE (Certified Secure Web Application Engineer) voor Boeing Aerospace.

Certificeringstrainingen voor cyberveiligheid worden klassikaal, virtueel of in zelfstudie aangeboden. Klassikaal en virtuele sessies omvatten live-sessies onder leiding van een instructeur, videostreaming en zelfstudiemodules waarmee studenten en IT-professionals in hun eigen tempo en volgens hun eigen planning kunnen werken. In Europa mogelijk gemaakt door Startel BV, een in Nederland gevestigd bedrijf.

 

 

Career AreaFundamentalFoundationalSpecializedAdvanced
Security Awareness Certified Security Awareness 1 CSA2 Certified Security Awareness 2
IS Management Leadership csplab Certified Information Systems Security Officer IS 20 Security Controls CSLO
Pen Testing & Hacking cvalab cpehlab cptelab

cptclab

cpshlab

Incident Handling csplab Certified Information Systems Security Officer cihelab
Forensics csplab cdfelab cvfelab cnfelab
Disaster Recovery csplab Certified Information Systems Security Officer cdrelab
Healthcare csplab Certified Information Systems Security Officer CHISSP - Certified Healthcare Information Systems Security Professional
Auditing csplab Certified Information Systems Security Officer

Certified Information Security Management Systems Lead Auditor

ertified Information Security Management Systems Lead Implementer

CISSA
Application & Secure Code csplab Certified Information Systems Security Officer cswaelab
Cloud Security cvcplab cvelabs ccsolab
Virtualization cvcplab cvelabs cvselab
IS Management Electives CISSM - Certified Information Systems Security Manager CISRM - Certified Information Systems Risk Manager ISCAP - Information Systems Certification & Accreditation Proffessional CISS - Certified IPv6 Security Specialist
Cyber Warfare Red Team Blue Team 1 Red Team Blue Team 2