header-docker-event-2019-01

Open Source

Docker is bedacht door Solomon Hykes en is een open-source framework die het mogelijk maakt een applicatie in een lichtgewicht container te verpakken die verplaatsbaar is. Op die manier wordt het installeren van een applicatie op een server gemakkelijk. Net zo eenvoudig als het plaatsen van een app op je tablet of smartphone.

Docker is beschikbaar in de cloud (Azure, AWS, Openshift), onder Windows, Linux en macOS. Daar draait de software in containers die daar de basis vormen.

Gebaseerd op Linux

Zoals vermeld, Docker werkt met Linux-containers. Met hoge compressie worden alle benodigde componenten binnen de Linux kernel hier ingebouwd. Hierdoor worden resources geïsoleerd en kan bijvoorbeeld de service toegang worden beperkt en de hoeveelheid CPU, geheugen of I/O-load worden bepaald.

Docker ontsluit het potentieel van de organisatie. Ontwikkelaars en IT krijgen de vrijheid om bedrijfskritische applicaties te bouwen, te beheren en te beveiligen. En dit zonder angst te hebben technologie of vergrendeling van de infrastructuur.

Ontdek de mogelijkheden van Docker voor je organisatie

op donderdag 14 februari van 19.00 t/m 21.00 uur bij StarTel in Roden

Toegang: Gratis

 

Marco Verleun

De Docker avond wordt gepresenteerd door Marco Verleun. Marco is binnen StarTel een van onze toptrainers. Hij is Apple Certified Master Trainer, Linux Certified Trainer geeft OpenSource Trainingen en natuurlijk de Docker Trainingen.

Hij geeft op 14 februari alle informatie om een goed beeld te krijgen wat en op welke wijze Docker je organisatie kan optimaliseren.

Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Ontdek Docker marco verleun transparant 02

Marco Verleun

 

Dit evenement start over:

Dag
Uur
Minuut
Seconde

aanmelden