Kennis van Viadata Engineers weer up to date dankzij trainingen en seminars van StarTel 1 26 3385 12918999081

‘Het is plezierig om een ICT kenniscentrum als StarTel in het Noorden te hebben. In het verleden moesten onze ICT professionals voor het opdoen van kennis vaak naar opleiders in het Westen. Door trainingen te volgen bij StarTel hebben ze weinig reistijd en zijn ze zonder files op tijd thuis voor de maaltijd. Als moderne werkgever vinden wij de balans tussen werk en privé erg belangrijk’.

(Niek Lammerts, Projectleider Viadata)

Met ongeveer 45 medewerkers werkt ViaData vanuit Heerenveen iedere dag samen met haar klanten aan ICT gerelateerde oplossingen. ViaData levert een compleet aanbod van ICT oplossingen vanuit de volgende bedrijfsonderdelen:

• Consultancy Infrastructuur
• Bedrijfstoepassingen
• Detachering
• Mobiele werkbon: Connect-It

Regelmatig zijn de engineers en projectleiders van Viadata te gast bij StarTel voor deelname aan een examen, seminar of training. De medewerkers van Viadata zijn al jarenlang trouwe bezoekers van de Sterrenwacht te Roden. Twee jaar geleden heeft StarTel een opleidingstraject verzorgd voor de programmeurs van Viadata die werken aan de mobiele toepassing Connect IT en onlangs heeft StarTel voor de engineers van Viadata een korte upgrade training verzorgd op het gebied van Exchange 2010. Aangezien de medewerkers van Viadata gedetacheerd zijn bij verschillende klanten, was het lastig om de hele groep vrij te plannen voor een complete training. Daarnaast was bij de engineers al veel Exchange kennis aanwezig. Door het aanbieden van een korte intensieve tweedaagse upgrade training op het gebied van Exchange 2010 kregen de engineers precies de kennis waar ze behoefte aan hadden. De docent kon goed inspelen op de wensen uit de groep en ondanks het feit dat het twee intensieve dagen waren, waren het ook twee gezellige dagen. De cursisten kregen ’s avonds de maaltijd aangeboden in de Sterrenwacht en er was ook voldoende ruimte om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen.

De medewerkers van Viadata zijn ook vaste bezoekers van de seminars die met enige regelmaat door StarTel worden georganiseerd. Volgens Niek Lammerts, projectleider bij Viadata zijn de seminars een goede gelegenheid om in een ongedwongen en informele omgeving de kennis over de meest recente ontwikkelingen en producten weer up to date te krijgen.

Viadata heeft mede dankzij de trainingen en examens bij StarTel de Microsoft Gold Partner status behaald. Viadata is daarnaast:

Voor meer informatie: www.viadata.nl