ArcGIS Online Inleiding

GEO-ICT

Introductie

ArcGIS Online is hét platform voor het opslaan, beheren en delen van uw geografische informatie. Naast mogelijkheden voor uw eigen informatie biedt ArcGIS Online u snel en eenvoudig toegang tot een enorme verzameling content. U vindt er onder meer basiskaarten, operationele lagen voor op uw kaart, meerdere configureerbare applicatie-templates, GIS-tools en voor ontwikkelaars zijn er ook API’s.

Op maat maken
Met een abonnement op ArcGIS Online heeft u uitgebreide mogelijkheden, waaronder het direct publiceren van gegevens naar de cloud van Esri en het kunnen beheren en aanpassen van de website, items en gebruikers. Zo kunt u ArcGIS Online op maat maken voor uw organisatie. Het ArcGIS-platform brengt kaarten, apps, data en mensen bij elkaar om slimmere beslissingen te nemen en innovatie mogelijk te maken in uw organisatie.

Informatieproduct
De interactieve kaart die hierbij hoort, helpt u om een concreet antwoord te geven op een specifieke vraag. Dit wordt ook wel een informatieproduct genoemd. In deze cursus leert u om met ArcGIS Online informatieproducten te creëren. Welke tools zijn er nodig om tot een goed informatieproduct te komen? Hoe maakt u het uiteindelijke informatieproduct? Onder meer deze vragen worden beantwoord tijdens deze cursus.

Algemene omschrijving

ArcGIS Online is hét platform voor het opslaan, beheren en delen van uw geografische informatie. Naast mogelijkheden voor uw eigen informatie biedt ArcGIS Online u snel en eenvoudig toegang tot een enorme verzameling content.

Leerdoelen

In deze cursus leert u om met ArcGIS Online informatieproducten te creëren. Welke tools zijn er nodig om tot een goed informatieproduct te komen? Hoe maakt u het uiteindelijke informatieproduct? Onder meer deze vragen worden beantwoord tijdens deze cursus.

Doelgroep

Doelgroep: Niet full time GIS-medewerkers

Voorkennis

Voorkennis: Basiskennis GIS

Methode

StarTel verzorgt (maatwerk) ICT-trainingen op locatie in Roden of in-company in heel Nederland. Onze gecertificeerde trainers hebben veel praktische ervaring met de producten waarvoor zij trainingen verzorgen. Door de praktische benadering is de opgedane kennis na afloop van de training direct toepasbaar. Daarnaast worden de cursisten door onze trainers optimaal voorbereid op de afsluitende certificeringen en examens.
Bij StarTel kunt u zich inschrijven voor zowel klassikale trainingen als individuele (maatwerk) trainingen.

Deze onderwerpen worden behandeld: 

  • Wat is een informatieproduct? 
  • Hoe komt u tot een informatieproduct? 
  • Configureren van pop-ups 
  • Maken van verschillende type storymaps met behulp van templates 
  • Webapp maken van een informatieproduct 
  • Webapps configureren

Staat bij deze training geen datum gepland die in je planning past, kies dan voor de flexibele inschrijving. Wij nemen dan contact met je op. We kijken graag samen met je naar een mogelijk andere datum of andere lesmethode om je te voorzien in je trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie

Abonneer je op onze e-maillijst en ontvang updates over onze trainingen en acties.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

StarTel, where Stars are born.