Certified Information Privacy Technologist – Nederlands (CIPT NL)

Certified Information Privacy (IAPP)

Introductie

marie-joséDe training wordt verzorgt door onze gespecialiseerde trainer Marie-José Bonthuis. Ze is naast IT jurist tevens Functionaris gegevensbescherming. De trainingen die door haar worden verzorgt zijn mede gebaseerd op haar ervaringen in de praktijk. Ze is ten slotte het grootste deel van haar tijd actief bij klanten en verzorgt daarnaast deze specifieke trainingen. 

Algemene omschrijving

De CIPT is de eerste en enige certificering in zijn soort wereldwijd. Het werd gelanceerd door de IAPP in 2014 om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte die alleen technische pro's kunnen vervullen: het beveiligen van gegevensprivacy in alle fasen van de levenscyclus van IT-producten en -services.

De certificeringen van IAPP op het gebied van privacy en gegevensbeschermingswetgeving en -praktijken hebben duizenden professionals in de informatie-economie gestopt. Nu kunnen technologieprofessionals je privacykennis - en je carrière - naar een hoger niveau tillen.

De CIPT-certificering toont aan dat u de kennis heeft om de privacystructuren van uw organisatie vanaf de grond af op te bouwen. Met regelgevers wereldwijd die erop aandringen dat tech-professionals gegevensprivacy in hun producten en services integreren, is de arbeidsmarkt voor door privacy getrainde IT-professionals nog nooit zo sterk geweest.

Werkt u in IT, beveiliging of engineering? De CIPT is voor jou. Hoe zit het met privacy door ontwerp, software engineering, databeheer of audit? Idem dito.

Of u nu in de publieke of private sector werkt, gegevensgeautomatiseerde vaardigheden worden al snel een must-have-en dat is een geweldige kans voor u.

Leerdoelen

  • Belangrijke privacy concepten en handelingen die invloed hebben op IT.
  • Consumenten privacy verwachtingen en verantwoordelijkheden
  • Hoe privacy optimaal mee te nemen in ontwikkeling van IT producten en diensten.
  • Het vastellen van privacy doelen bij het verzamel en versturen van data.
  • Hoe privacy problemen te voorkomen bij "the Internet of Things"
  • Hoe privacy mee te nemen in het clasificeren van data en bij nieuwe ontwikkeling zoals: cloud computing, gezicht herkenning en surveillance.
  • Hoe u privacykwesties communiceert met partners zoals management, ontwikkeling, marketing en legaal.

Methode

De training wordt verzorgt door onze gespecialiseerde trainer Marie-Jose Bonthuis. Ze is naast IT jurist tevens Functionaris gegevensbescherming. De trainingen die door haar worden verzorgt zijn mede gebaseerd op haar ervaringen in de praktijk. Ze is ten slotte het grootste deel van haar tijd actief bij klanten en verzorgt daarnaast deze specifieke trainingen. 

Startdatum Maand Variant Locatie