Managing and Supporting a Mobility Solution with Citrix XenMobile (CXM-202)

Citrix

Introductie

Leer  Citrix XenMobile te beheren en  ondersteunen.

Algemene omschrijving

Deze 3-daagse training wordt aanbevolen voor beheerders die verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse beheer van alle Citrix XenMobile Enterprise Edition componenten in Mobile Device Management (MDM) en/of Mobile Application Management (MAM) implementaties, hetzij voor de eigen organisatie of voor klanten. Er wordt hierbij uitgegaan van Citrix XenMobile Enterprise Edition v. 10.

Citrix XenMobile Enterprise is de nieuwe beheertool van Citrix en maakt het mogelijk om alle mobile devices zoals smartphones, tablets e.d. in een organisatie vanaf één centrale module te configureren en te beheren (Mobile Device Management, MDM en/of Mobile Application Managment, MAM).

Deze training is specifiek bedoeld voor (aanstaande) beheerders van XenMobile 10 Enterprise oplossingen en zal focussen op beheer, troubleshooting en het leveren van support. Aan de orde komen o.a. het configureren en testen van policies, het beheren van devices en applicaties, troubleshooting en reporting. De training bevat een aanzienlijk gehalte aan hands-on oefenopdrachten en is de snelste methode om bekend te raken met de belangrijkste beheertools van Citrix XenMobile Enterprise 10.

Deelnemers wordt sterk aangeraden om een eigen test device (iOS, Android of Windows tablet of smartphone) mee te nemen naar de training zodat ze de training kunnen aanpassen aan eigen omstandigheden en XenMobile MDM en MAM in de eigen praktijk kunnen uittesten.

Diegenen die een enterprise mobility oplossing moeten gaan uitrollen en implementeren wordt aangeraden om deel te nemen aan de training Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix XenMobile 10 (CXM-303).

Leerdoelen

Na voltooiing van deze training hebben deelnemers o.a. de volgende kennis opgedaan:

  • De architectuur en synergie van de verschillende onderdelen voor Citrix mobility management
  • Het uitvoeren van dagelijkse enterprise mobility management taken in versie 10; beheer, troubleshooting en support
  • Het omgaan met de XenMobile Server console voor diverse beheersactiviteiten
  • Policies in een Citrix XenMobile omgeving
  • Kunnen omgaan, support leveren en troubleshooten van het device enrollment proces
  • Het uitvoeren van mobile application management taken
  • Het monitoren van een enterprise mobility implementatie en kunnen inspelen op alerts
  • Troubleshooting en reporting-taken in een XenMobile Enterprise implementatie

Doelgroep

Systeembeheerders, engineers en Citrix Partner leden.

De training is specifiek gericht op diegenen die een kant-en-klare Citrix XenMobile 10 Enterprise Edition implementatie moeten kunnen beheren en troubleshooten. De training is ook geschikt voor diegenen die nog weinig of geen kennis en ervaring met Citrix XenMobile bezitten.

Voorkennis

Kennis van de issues die spelen bij gebruik van de diverse mobile apparaten (hetzij Apple iOS, Android, Windows 8, Blackberry, Symbian, etc.) wordt aanbevolen. Ervaring met het gebruik en beheer van mobile devices is een pré.

Diegenen die zich enigszins willen voorbereiden op de training kunnen de gratis Citrix eLearning CXM-101 XenMobile Foundations doorlopen.

Verder wordt kennis van Microsoft Windows, Exchange, ActiveSync, Citrix XenApp en/of XenDesktop en Citrix NetScaler tevens aanbevolen.

Van de deelnemer wordt verwacht dat een eigen mobile device (iOS, Android of Windows) wordt meegenomen om device enrollment en Worx-gerelateerde oefenopdrachten te doorlopen. Wij adviseren u om, indien mogelijk, een iPad mee te nemen. Het device mag geen onderdeel zijn van een andere MDM oplossing of moet hiervan tijdens de training worden losgekoppeld. Aan het eind van de training zal het device worden opgeschoond.

Methode

StarTel verzorgt (maatwerk) ICT-trainingen op locatie in Roden of in-company in heel Nederland. Onze gecertificeerde trainers hebben veel praktische ervaring met de producten waarvoor zij trainingen verzorgen. Door de praktische benadering is de opgedane kennis na afloop van de training direct toepasbaar. Daarnaast worden de cursisten door onze trainers optimaal voorbereid op de afsluitende certificeringen en examens.
Bij StarTel kunt u zich inschrijven voor zowel klassikale trainingen als individuele (maatwerk) trainingen.

Module 1: XenMobile 10 overview

Module 2: XenMobile 10 architecture

Module 3: Common device management tasks

Module 4: Managing security

Module 5: Working with apps

Module 6: Recurring maintena

Module 7: Managing ShareFile

Module 8: Monitoring and reporting

Module 9: Troubleshooting

Staat bij deze training geen datum gepland die in je planning past, kies dan voor de flexibele inschrijving. Wij nemen dan contact met je op. We kijken graag samen met je naar een mogelijk andere datum of andere lesmethode om je te voorzien in je trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie