ITIL® – Capability module Planning, Protection and Optimization (I3-PPO)

ITIL

Introductie

De training ITIL® Intermediate: Planning, Protection & Optimization (PPO) is onderdeel van het ITIL® intermediate niveau en de Capability module als vervolg op ITIL® Foundation.

Algemene omschrijving

De training ITIL® Intermediate: Planning, Protection & Optimization (PPO) is onderdeel van het ITIL® intermediate niveau en de Capability module als vervolg op ITIL® Foundation. De Capability module bevat een 4-tal trainingen die samen 16 punten opleveren om dichter bij ITIL® Expert te komen. Door na deze training ITIL® Intermediate PPO ook de trainingen ASO, SOA en RCV positief af te sluiten met een examen ontvangt u het Capability certificaat.

Leerdoelen

Na deze cursus kunt u het belang van servicemanagement aan geven als een concept uit de praktijk. U weet wat de bijbehorende planning-, protection- en optimizationprincipes, -doelstellingen en -doelen zijn en hoe u er mee kunt werken. U kent na de training ITIL® de interactie tussen protection- en optimizationprocessen en andere Service Lifecycle-processen. Na de training ITIL® kunt u inzien welke rollen de Service Lifecycle planning, protection- en optimization activiteiten spelen en in welke fase dat aan de orde is. U leert hoe u de processen, activiteiten, methodes en functies te verwoorden van iedere van der planning-, protection- en optimizationprocessen. U bent in staat om na deze cursus de planning-, protection- en optimizationprocessen te bewaken en de prestaties inzichtelijk te maken. Deze training ITIL® is een voorbereiding op het officiële certificaat ITIL® Intermediate Planning, Protection & Optimization.

Doelgroep

De training ITIL® is geschikt voor IT-professionals, die de zorg dragen voor IT-dienstverlening en/of deze leiden. Ook wanneer u een schakel bent tussen de gebruikers en de IT (organisatie) is deze training geschikt.

Voorkennis

Certificaat ITIL® Foundation

Methode

StarTel verzorgt (maatwerk) ICT-trainingen op locatie in Roden of in-company in heel Nederland. Onze gecertificeerde trainers hebben veel praktische ervaring met de producten waarvoor zij trainingen verzorgen. Door de praktische benadering is de opgedane kennis na afloop van de training direct toepasbaar. Daarnaast worden de cursisten door onze trainers optimaal voorbereid op de afsluitende certificeringen en examens.
Bij StarTel kunt u zich inschrijven voor zowel klassikale trainingen als individuele (maatwerk) trainingen.

•     Het servicemanagement-concept
•     De planning-, protection- en optimization-processen in hun onderlinge samenhang: capacity management, availability management, IT-service continuity management, information securitymanagement
•     Organisatie, rollen en verantwoordelijkheden
•     De interactie met andere Service Lifecycle-processen
•     Activiteiten, methoden en functies
•     Planning-, protection- en optimizationprocessen meetbaar maken
•     Technologie en implementatie-overwegingen
•     Uitdagingen, kritische succesfactoren en risico’s
•     Voorbereiding op het ITIL® PPO-examen

Staat bij deze training geen datum gepland die in je planning past, kies dan voor de flexibele inschrijving. Wij nemen dan contact met je op. We kijken graag samen met je naar een mogelijk andere datum of andere lesmethode om je te voorzien in je trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie