Skip to content

Enterprise Linux Administration FastTrack

Linux/Unix

Introductie

In deze training leer je alles over het administreren van je RedHat, CentOS en Oracle Enterprise Linux omgeving mbt haar dagelijkse toepassing. Deze fast track training bestaat uit 5 dagen van intensieve training. Het is een hands-on training waarin alle belangrijke aspecten van 's werelds meest populaire open source operating system aan bod komen. Tijdens de training wordt je voorzien van essentiele kennis en hands-on skills die je gelijk kunt toepassen in je dagelijkse praktijk.   

Algemene omschrijving

In deze training leer je alles over het administreren van je RedHat, CentOS en Oracle Enterprise Linux omgeving mbt haar dagelijkse toepassing. Het betreft een fasttrack training waarin in korte tijd (1 week) de relevante kenis wordt overgebracht. 

Leerdoelen

Met deze training wordt je optimaal voorbereid op het RedHat RHCSA examen. In de training worden alle beklangrijke onderdelen behandeld die aan bod komen bij het examen. 

Doelgroep

De training richt zich op support engineers, System administrators, Database administrators en technische consultants die al Linux ervaring hebben. Mocht voorkennis niet aanwezig zijn, dan raden we aan te starten met de Linux LPIC 101 en LPIC 102 modules die ook regelmatig bij ons plaatsvinden. 

Voorkennis

Basiskennis van Linux is een vereiste om deze training te kunnen volgen. Mocht basiskennis (nog) niet aanwezig zijn, dan adviseren we eerst te straten met de LPIC 101 en LPIC 102 training. 

Methode

Het betreft een 5 daagse klassikale training. 

Onderwerpen die aan de orde komen:

- Installation

- Linux Essentials

- User and group management

- Linux Permission Management

- Configure Networking

- Storage management

- Managing Software

- Systemd

- Security

- Apache Webserver

- Troubleshooting

- Automate installation with Kickstart

Deze training wordt (afhankelijk van de animo) 4 keer per jaar georganiseerd bij StarTel te Roden. Bij onvoldoende deelnemers kunnen we in obverleg met partners elders in het land altijd deze training faciliteren zodat u altijd op korte termijn uw trainingsdoelstelling kunt realiseren. In mei 2018 heeft de training reeds doorgangsgarantie te Roden. 

Startdatum Maand Variant Locatie