RED HAT ENTERPRISE LINUX SYSTEMS ADMINISTRATION III (GL254)

Linux/Unix

Algemene omschrijving

Deze GL254-cursus is ontworpen om een ​​identieke reeks onderwerpen te volgen als de Red Hat® RH254, RH255 RHCE-examenvoorbereidingscursussen met het extra voordeel van zeer uitgebreide laboratoriumoefeningen en gedetailleerd cursusmateriaal.

Red Hat® is een geregistreerd handelsmerk van Red Hat, Inc. en het gebruik ervan door StarTel impliceert geen associatie of sponsoring door Red Hat, Inc.

Leerdoelen

De systeembeheeronderwerpen van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) die in deze cursus worden besproken, samen met de GL199-cursus, hebben betrekking op de certificatie-objecten van het Red Hat Certified Engineer (RHCE) -examen.

Deze cursus bouwt voort op een basis van basisprincipes en vaardigheden voor Linux-systemen. Studenten zullen hun kennis van Linux systeembeheer uitbreiden. De cursus richt zich op het helpen van studenten bij het optimaliseren van systeembeheervaardigheden met behulp van automatiseringstechnieken en het gebruik van veelgebruikte netwerkdiensten. Zodra deze cursus is voltooid, weten studenten hoe ze kritieke netwerkservices op een veilige manier kunnen inzetten.

Doelgroep

Je wilt je voorbereiden op RHCE-examen of meer kennis opdoen in een linux omgeving en specifiek een Red Hat® enterprise linux.

Voorkennis

Studenten moeten dezelfde vaardigheden hebben als de lessen die worden gegeven in de GL124 "Red Hat Enterprise Linux Systems Admin I" en GL134 "Red Hat Enterprise Linux Systems Admin II" -cursussen. Deze vereiste vaardigheden worden ook geleerd in de GL120-cursus 'Linux Fundamentals' en GL250 'Enterprise Linux Systems Administration'.

Methode

Deze cursus is in het begeleidleren formaat. 

 1. LINUX KERNEL & DEVICES
 2. CONTROL SERVICES AND DAEMONS
 3. MANAGE IPV6 NETWORKING
 4. CONFIGURE LINK AGGREGATION AND BRIDGING
 5. CONTROL NETWORK PORT SECURITY
 6. MANAGE DNS FOR SERVERS
 7. CONFIGURE EMAIL DELIVERY
 8. PROVIDE BLOCK-BASED STORAGE
 9. PROVIDE FILE-BASED STORAGE
 10. CONFIGURE MARIADB DATABASES
 11. PROVIDE APACHE HTTPD WEB SERVICES
 12. WRITE BASH SCRIPTS
 13. CONFIGURE THE SHELL ENVIRONMENT
 14. LINUX CONTAINERS PREVIEW
Startdatum Maand Variant Locatie