Windows Server® 2012 installeren en configureren (20410)

Microsoft Windows Server

Introductie

Leer in deze cursus windows serverf 2012 te installeren en configureren.

Algemene omschrijving

Volg praktische instructies en oefen het installeren en configureren van Windows Server 2012, inclusief Windows Server 2012 R2, in deze vijfdaagse officiële Microsoft-cursus. Deze cursus is onderdeel één in een reeks van drie cursussen die de vaardigheden en kennis biedt die nodig zijn om een ​​kern Windows Server 2012-infrastructuur in een bestaande bedrijfsomgeving te implementeren.

De drie cursussen hebben betrekking op de implementatie, het beheer, het onderhoud en de provisioning van services en infrastructuur in een Windows Server 2012-omgeving. Hoewel er een aantal cross-over van vaardigheden en taken in deze cursussen is, richt deze cursus zich op de eerste implementatie en configuratie van kernservices, zoals netwerken, opslag, Active Directory Domain Services (AD DS), groepsbeleid, bestands- en printservices en Hyper-V.

Deze cursus is rechtstreeks gekoppeld aan en is de voorkeur voor hands-on voorbereiding op het MCSA-examen (Microsoft Certified Solutions Associate) 410: Windows Server 2012 installeren en configureren , wat het eerste is van drie examens die nodig zijn voor de MCSA: Windows Server 2012-referentie .

 

Leerdoelen

Na het voltooien van deze cursus kunnen studenten:

 • Installeer en configureer Windows Server 2012.

 • Beschrijf AD DS.

 • Beheer Active Directory-objecten.

 • Automatiseer het beheer van Active Directory.

 • IPv4 implementeren.

 • Implementeer Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP).

 • Implementeer Domain Name System (DNS).

 • IPv6 implementeren.

 • Implementeer lokale opslag.

 • Implementeer bestands- en printdiensten.

 • Groepsbeleid implementeren.

 • Secure Windows-servers met behulp van Group Policy Objects (GPO's).

 • Implementeer servervirtualisatie met behulp van Hyper-V.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor IT-professionals die enige kennis en ervaring hebben met het werken met Windows-besturingssystemen en die de vaardigheden en kennis willen verwerven die nodig zijn om de initiële configuratie van een Windows Server 2012- of Windows Server 2012 R2-server te installeren en uit te voeren in een bestaande Windows-serveromgeving. Typisch, kandidaten die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van deze cursus zijn onder meer:

 

 • Windows Server-beheerders die relatief nieuw zijn voor Windows Server-beheer en aanverwante technologieën die op zoek zijn naar meer informatie over Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.
 • IT-professionals die ervaring hebben met andere niet-Microsoft-technologieën, die voldoen aan de cursusvereisten en op zoek zijn naar crawling op Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.
 • IT-professionals die op zoek zijn naar de Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) 410: Windows Server 2012 examen installeren en configureren .
 • IT-professionals die de MCSE-examens (Microsoft Certified Solutions Expert) willen afleggen in DataCenter, Desktop Infrastructure, Messaging, Collaboration en Communications, zullen ook geïnteresseerd zijn in het volgen van deze cursus terwijl ze zich voorbereiden op de MCSA-examens (Microsoft Certified Solutions Associate). Dit is een vereiste voor hun individuele specialiteiten.

Methode

StarTel verzorgt (maatwerk) ICT-trainingen op locatie in Roden of in-company in heel Nederland. Onze gecertificeerde trainers hebben veel praktische ervaring met de producten waarvoor zij trainingen verzorgen. Door de praktische benadering is de opgedane kennis na afloop van de training direct toepasbaar. Daarnaast worden de cursisten door onze trainers optimaal voorbereid op de afsluitende certificeringen en examens.
Bij StarTel kunt u zich inschrijven voor zowel klassikale trainingen als individuele (maatwerk) trainingen.
 

Module 1: Windows Server 2012 implementeren en beheren

Module 2: Inleiding tot Active Directory Domain Services

Module 3: Active Directory Domain Services-objecten beheren

Module 4: Beheer van Active Directory Domain Services automatiseren

Module 5: Implementatie van IPv4

Module 6: Implementatie van Dynamic Host Configuration Protocol

Module 7: Implementatie van DNS

Module 8: Implementatie van IPv6

Module 9: Lokale opslag implementeren

Module 10: Bestands- en printdiensten implementeren

Module 11: Groepsbeleid implementeren

Module 12: Windows-servers beveiligen met Groepsbeleidsobjecten

Module 13: Implementatie van servervirtualisatie

Staat bij deze training geen datum gepland die in je planning past, kies dan voor de flexibele inschrijving. Wij nemen dan contact met je op. We kijken graag samen met je naar een mogelijk andere datum of andere lesmethode om je te voorzien in je trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie