PRINCE2 Practitioner (S451)

Prince 2

Introductie

Leer de theorie van Prince2 foundation in de praktijk te brengen. 

Algemene omschrijving

In deze klassikale PRINCE2 Practitioner opleiding leert u om PRINCE2 in projecten toe te passen. Deze cursus verschaft de deelnemer inzicht in de samenhang van de diverse PRINCE2-principes, -thema's, en -processen. Daarnaast komen algemene projectmanagementtechnieken aan de orde. Naast een verdere verdieping van de theorie zult u zich met oefeningen op basis van een aangereikte casus verder verdiepen in het in praktijk brengen van PRINCE2. Daarnaast biedt deze opleiding ruimte voor het delen van kennis en ervaring met collega-projectmanagers uit andere organisaties. Aan het einde van de training wordt aandacht besteed aan examenvoorbereiding.

Met een succesvolle afronding van deze opleiding bent u in het bezit van een in het binnen- en buitenland hoog aangeschreven projectmanagementdiploma.

De opleiding wordt gegeven door gecertificeerde trainers met veel kennis van projectmanagement en de theorie en toepassing van PRINCE2.

Leerdoelen

Na de opleiding bent u in staat om:

  • Het gehele projectmanagementproces conform PRINCE2 in te richten;
  • De PRINCE2 methode op praktische en pragmatische wijze toe te passen;
  • Aan het PRINCE2 Practitioner examen deel te nemen.

Doelgroep

Personen die regelmatig aan projecten deelnemen of projecten ondersteunen en daarin een sturende functie hebben, zoals: stuurgroep leden, projectmanagers, projectleiders, teammanagers, en managers van facilitaire afdelingen. U moet voor certificering het PRINCE2 Foundation examen met goed gevolg hebben afgelegd.

Voorkennis

Een geldig PRINCE2 Foundation certificaat om u te kunnen inschrijven voor het Practitioner examen, HBO werk- en denkniveau.

Methode

StarTel verzorgt (maatwerk) ICT-trainingen op locatie in Roden of in-company in heel Nederland. Onze gecertificeerde trainers hebben veel praktische ervaring met de producten waarvoor zij trainingen verzorgen. Door de praktische benadering is de opgedane kennis na afloop van de training direct toepasbaar. Daarnaast worden de cursisten door onze trainers optimaal voorbereid op de afsluitende certificeringen en examens.
Bij StarTel kunt u zich inschrijven voor zowel klassikale trainingen als individuele (maatwerk) trainingen.

Begrijpt de relaties tussen de PRINCE2 rollen, managementproducten, principes, thema’s, technieken en processen.

Kan PRINCE2 principes, thema’s en processen in een project toepassen.
Kan managementproducten creëren en beoordelen.

Staat bij deze training geen datum gepland die in je planning past, kies dan voor de flexibele inschrijving. Wij nemen dan contact met je op. We kijken graag samen met je naar een mogelijk andere datum of andere lesmethode om je te voorzien in je trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie