Lean IT foundation, LITA® (lean-lita)

Scrum / Agile / LEAN / DevOps

Introductie

Lean IT is gebaseerd op de LITA LEAN-IT specificaties, een nieuwe certificering die meer structuur geeft aan het Lean landschap en richt zich specifiek op de toepassing van Lean binnen IT-processen.

Algemene omschrijving

Lean heeft als uitgangspunt dat de toegevoegde waarde van een product of dienst alleen door de uiteindelijke gebruiker kan worden bepaald. Lean richt zich in essentie op het maximaliseren van de klantwaarde en het minimaliseren van verspilling. Daarnaast richt Lean zich ook op de voortdurende verbetering van de processen die deze beide doelstellingen ondersteunen: het creëren van meer toegevoegde waarde met minder of beperkte middelen. Er wordt in deze training ingegaan op vragen als: hoe zorgt u ervoor dat er een efficiënt change management beleid wordt gevoerd en op welke manier zorgt u er voor dat doorlooptijden bij het verhelpen van incidenten teruggedrongen worden? 
De deelnemers raken bekend met de oorsprong en ontwikkeling van de Lean-filosofie; het concept van verspilling, variatie en inflexibiliteit; klantwaarde, Voice of the Customer, CTQ; procesverbetering, Value Stream Mapping; Performance en KPI’s; organisatorische randvoorwaarden voor de invoeren van Lean; Lean-gedrag en -attitude; Betekenis en doel van Visual management en het gebruik van dag- en weekborden. Er wordt ook aandacht besteed aan de praktische toepassing van (analyse) tools: Voice of the Customer; SIPOC en Critical to Quality; Value Stream Map; KPI’s; Persoonlijke ‘change story’.
Uiteindelijk verhoogt een Lean implementatie de productiviteit van de ICT binnen een jaar met  ongeveer 25%.

Doelgroep

Management en medewerkers van een organisatie van plan om Lean noodzaak om een fundamenteel begrip van de Lean denkwijze hebben te introduceren.

Voorkennis

geen

Methode

Deze cursus kan elk moment in het jaar worden gegeven, bij voldoende inschrijving. Hiervoor kunt u met ons bellen of mailen

Staat bij deze training geen datum gepland die in je planning past, kies dan voor de flexibele inschrijving. Wij nemen dan contact met je op. We kijken graag samen met je naar een mogelijk andere datum of andere lesmethode om je te voorzien in je trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie