Skip to content

Professional SCRUM Product Owner (PSPO)

Scrum / Agile / LEAN / DevOps

Introductie

De rol van Product Owner binnen het Scrum proces is essentieel voor het succes van Agile projecten.

Algemene omschrijving

Tijdens de Scrum Product Owner training lichten wij de Scrum aanpak toe vanuit het perspectief van productbeheer. Tijdens deze 2-daagse training komen cruciale aspecten zoals productvisie, storymapping, productmanagement, releaseplanning, value-driven ontwikkeling en beheer van requirements uitvoerig aan bod.

Leerdoelen

Je krijgt een gedetailleerd inzicht in de Agile mindset. Deze mindset is erg belangrijk voor Scrum projecten. De training is zeer geschikt ter voorbereiding op het Professional Scrum Product Owner I (PSPO I) examen. We oefenen daarom ook tijdens deze training met het proefexamen voor de certificering. Het examen boek je via de website van Scrum.org.

Doelgroep

Deze training is specifiek opgezet voor iedereen die binnen een organisatie de rol van Product Owner vervult. Maar is ook interessant als je als organisatie betrokken bent bij software ontwikkeling op basis van het Scrum framework. Je krijgt als deelnemer direct toepasbare handvatten voor alle functies, rollen en posities die zowel direct als indirect betrokken zijn bij een Scrum project.

Methode

StarTel verzorgt (maatwerk) ICT-trainingen op locatie in Drachten of in-company in heel Nederland. Onze gecertificeerde trainers hebben veel praktische ervaring met de producten waarvoor zij trainingen verzorgen. Door de praktische benadering is de opgedane kennis na afloop van de training direct toepasbaar. Daarnaast worden de cursisten door onze trainers optimaal voorbereid op de afsluitende certificeringen en examens.

Bij StarTel kunt u zich inschrijven voor zowel klassikale trainingen als individuele (maatwerk) trainingen.

Gerelateerde Trainingen

Professional Scrum Master training, voorbereidend op het PSM1 examen. 

  • Lean principes
  • De Product Owner rol: taken & verantwoordelijkheden
  • Stakeholder management
  • Inschatten hoe Scrum organisatie-brede Business agility verhoogt
  • Zelfstandig denken in termen van goede toepassing van het Scrum framework voor productbeheer
  • Agile requirements
  • Focus op value: hoe bepaal en bewaak je de waarde van requirements
  • Gedetailleerd beschrijven welke elementen Scrum onderkent, de samenhang ervan en hoe deze productiviteitsverhogend werken
  • Beschrijven hoe de Scrum-fundamenten van belang zijn voor incrementeel productbeheer en deze creatief naar de eigen praktijksituatie vertalen
  • Hoe optreden als Product Owner voor Scrum teams en stakeholders met diepgaand begrip van jouw rol

Staat bij deze training geen datum gepland die in je planning past, kies dan voor de flexibele inschrijving. Wij nemen dan contact met je op. We kijken graag samen met je naar een mogelijk andere datum of andere lesmethode om je te voorzien in je trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie