Effectief communiceren/samenwerken

Softskills

Introductie

Wil je weten hoe je jouw communicatie of samenwerking met je omgeving kunt verbeteren, dan kun je niet om de DrijfverenDNA-test van de Amerikaanse psycholoog Graves heen. Dit zorgvuldig uitgebalanceerde en gevalideerde assessment levert een uniek profiel op, waarmee jouw drijfveren zichtbaar worden.

Inzicht in die drijfveren maakt het mogelijk om je gesprekspartners beter te begrijpen en effectiever met hen te communiceren. De training gaat daarmee dan ook veel verder dan een basistraining ‘communicatievaardigheden’. 

Algemene omschrijving

Meten is weten. Stel je voor dat je vaststelt dat je wat minder scherp ziet of dat je gehoor wat vermindert. Dan is het volstrekt logisch dat je naar de opticien of de audicien gaat voor een objectieve meting. Met de modernste apparatuur wordt zorgvuldig vastgesteld welke correctie nodig is. Waarom zou je dan niet hetzelfde doen als het niet helemaal lekker loopt in de communicatie en de samenwerking met de mensen in je werkomgeving? Want ook daar is het mogelijk om objectief vast te stellen wat je eraan kunt doen. 

Wil je weten hoe je jouw communicatie of samenwerking met je omgeving kunt verbeteren, dan kun je niet om de DrijfverenDNA-test van de Amerikaanse psycholoog Graves heen. Dit zorgvuldig uitgebalanceerde en gevalideerde assessment levert een uniek profiel op, waarmee jouw drijfveren zichtbaar worden. Drijfveren bepalen de verschillen in denken, voelen en handelen en dat verklaart veel van de manier waarop mensen op elkaar reageren. Inzicht in die drijfveren maakt het mogelijk om je gesprekspartners beter te begrijpen en effectiever met hen te communiceren. De training gaat daarmee dan ook veel verder dan een basistraining ‘communicatievaardigheden’. 

In deze unieke training leer je in één dag hoe je makkelijker communiceert met de mensen in je (werk-)omgeving. Je leert waarom het met de één meteen ‘klikt’ en waarom het contact met een ander zo moeizaam verloopt. Heel concreet, heel praktisch en direct bruikbaar na de trainingsdag.

Leerdoelen

· Je krijgt inzicht in je eigen drijfveren en begrijpt beter wat jou en anderen beweegt. 

· Je vergroot je vermogen om te luisteren, te analyseren en helder te communiceren. 

· Je ontdekt wat je gesprekspartner motiveert en hoe je daar optimaal op inspeelt. 

· Je ontdekt hoe je de beeld- en besluitvorming van anderen positief kunt beïnvloeden. 

· Je straalt meer zelfvertrouwen en autoriteit uit. 

· Je leert hoe je op een respectvolle en effectieve manier omgaat met je gesprekspartners. 

· Je communiceert effectiever en bereikt meer in je samenwerking met anderen.

Doelgroep

Iedereen die in een organisatie actief is e het optimale uit zichzelf en zijn team wil halen. 

Voorkennis

Geen. Voorbereiding: voorafgaand aan de training ontvang je een uitnodiging voor de individueel DrijfverenDNA-test van WaardenManagement. Deze test biedt heel concreet en praktisch inzicht in wat jou beweegt. De testresultaten bieden je houvast bij het bepalen van jouw persoonlijke ontwikkeldoelen.

Methode

Klassikaal in een groep van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Deelnemers komen bij voorkeur uit 1 organisatie. Een combinatie met deelnemers uit andere organisaties is na een zorgvuldige intake en match ook mogelijk. 

In deze unieke training leer je in één dag hoe je makkelijker communiceert met de mensen in je (werk-)omgeving. Je leert waarom het met de één meteen ‘klikt’ en waarom het contact met een ander zo moeizaam verloopt. Heel concreet, heel praktisch en direct bruikbaar na de trainingsdag.

Altijd in overleg. Het minimaal aantal deelnemers is 6 en deze komen bij voorkeur uit 1 organisatie. Schrijf je vrijblijvend in  en we nemen contact met je op om tot een geschikte datum en groep te komen. 

Voor deze trainingsdag inclusief testrapport wordt per persoon EUR 695,- in rekening gebracht. 

Startdatum Maand Variant Locatie