Effectief leidinggeven

Softskills

Introductie

Hoe krijg je jouw team wél mee in de richting die jij voor ogen hebt? Hoe word je een effectieve leider die energie geeft en mensen motiveert het beste uit zichzelf te halen? Dat ontwikkel je tijdens de training ‘Effectief Leidinggeven’ van StarTel, die wordt uitgevoerd in samenwerking met teams+more.

Algemene omschrijving

“Zo gaan we het doen. Waarom? Omdat ik het zeg”, zei de autoritaire leider. 

Zo werkt leidinggeven al lang niet meer – het is zelfs contraproductief. Maar hoe krijg je jouw team wél mee in de richting die jij voor ogen hebt? Hoe word je een effectieve leider die energie geeft en mensen motiveert het beste uit zichzelf te halen? Dat ontwikkel je tijdens de training ‘Effectief Leidinggeven’ van StarTel, die wordt uitgevoerd in samenwerking met teams+more. 

 

Het scheppen van een omgeving waarin teams optimaal presteren, is misschien wel de belangrijkste eigenschap van effectieve leiders. Een cultuur van vertrouwen, waarin medewerkers zich veilig voelen, input durven geven en achter de organisatiedoelstellingen. 

 

Effectief leiderschap gaat verder dan taken en verantwoordelijkheden delegeren. Een goed team versterkt elkaar en het gaat erom hoe jij dat als manager realiseert: het geheel is meer dan de som der delen. De training concentreert zich daarom rond de volgende thema’s: 

· Positief beïnvloeden waardoor een positieve, energieke werksfeer ontstaat. 

· Zelfsturend, initiatiefrijk gedrag stimuleren waardoor de effectiviteit van teams toeneemt. 

· krijgen. Je visie overtuigend presenteren waardoor medewerkers en collega’s meer vertrouwen in je 

· Motiverende coachings- en evaluatiegesprekken voeren en veranderingen managen.

Leerdoelen

- Je krijgt inzicht in je eigen drijfveren met hun kwaliteiten en valkuilen dankzij de Individueel drijfveren DNA test. Deze test levert je inzicht op in je leiderschapsstijl en helpt je ook om te begrijpen hoe je medewerkers kunt motiveren. 

· Je straalt meer zelfvertrouwen en leiderschap uit. 

· Je leert respectvol en effectief om te gaan met verschillende karakters en hoe je weerstand ombuigt naar medewerking. 

· Je gaat effectiever met je tijd om en stelt de juiste prioriteiten.

Doelgroep

Iedere persoon die leiding geeft aan een kleine of een grotere groep mensen. De training is bestemd voor zowel ervaren- als beginnende managers waarbij iedere deelnemer op basis van een drijfverentest actief kan werken aan de eigen prioriteiten. 

Voorkennis

In feite is geen voorkennis noodzakelijk. Voor de samenstelling van de groep is het wel van belang dat de deelnemers onderdeel zijn van 1 organisatie, of de deelnemers zich in een soortgelijke organisatiecultuur bevinden. Aan de intake wordt persoonlijke aandacht besteed door de trainer om hierin een goede inschatting te maken. 

Methode

Klassikaal in groepen vanaf 6 personen, bij voorkeur uit 1 organisatie of sector. 

Voorbereiding: voorafgaand aan de training ontvang je een uitnodiging voor de individueel DrijfverenDNA-test van WaardenManagement. Deze test biedt heel concreet en praktisch inzicht in wat jou beweegt. Direct gekoppeld aan thema’s als leiderschap, communicatie en samenwerking. De testresultaten bieden je houvast bij het bepalen van jouw persoonlijke ontwikkeldoelen.

De training concentreert zich rond de volgende thema’s: 

· Positief beïnvloeden waardoor een positieve, energieke werksfeer ontstaat. 

· Zelfsturend, initiatiefrijk gedrag stimuleren waardoor de effectiviteit van teams toeneemt. 

· krijgen. Je visie overtuigend presenteren waardoor medewerkers en collega’s meer vertrouwen in je 

· Motiverende coachings- en evaluatiegesprekken voeren en veranderingen managen.

Schrijf je flexibel in voor deze training waarna we contact met je op kunnen nemen voor de definitieve planning. Meld je meerdere deelnemers uit 1 organisatie aan, dan plannen we gelijk in, anders zorgen we zsm voor een groep van gelijkgestemden. De 4-daagse training wordt idealiter georganiseerd binnen een periode van 4 maanden. 

De training bestaat uit de drijfverentest inclusief rapportage en 4 dagen training verspreid over een periode van 4 maanden. 

Startdatum Maand Variant Locatie