Effectief Omgaan met Verandering (EOV)

Softskills

Introductie

De ICT-branche is continu in beweging en onherroepelijk verbonden aan verandering. Denk maar eens aan de volgende voorbeelden:

  • het Internet of Things (IOT) maakt een opmars,
  • door de snelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (KI) verandert de inhoud van functies of deze vervallen,
  • door toename van inbraken en datalekken is security urgent,
  • het ene bedrijf is nog niet over genomen of er volgt alweer een nieuwe overname of er is sprake van out sourching waardoor je baan plots op de tocht staat.

De vraag is hoe als mens als deze veranderingen te duiden, erop te anticiperen en mee om te gaan. Dat is het onderwerp tijdens deze eendaagse training.

Algemene omschrijving

Heraclitus zei het al: ‘There’s nothing permanent except change!

Leerdoelen

  • Heb je kennis en inzicht wat verandering vraagt van je brein en wat ervoor nodig is om verandering bij jezelf te bewerkstelligen.
  • Heb je in kaart gebracht welke veranderingen op jouw vakgebied te verwachten zijn en hoe jij daarop wilt anticiperen.
  • Weet je hoe een verandering binnen een organisatie het best aangepakt kan worden en welke rol en welk gedrag van jou de verandering hebt best ondersteund.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die met verandering te maken heeft in ICT-omgevingen en daar steviger in wil staan.

Voorkennis

Voorafgaand aan de training ontvang je een voorbereidingsopdracht waarin onder andere gevraagd wordt om casuïstiek aan te leveren.

Methode

StarTel verzorgt (maatwerk) ICT-trainingen op locatie in Roden of in-company in heel Nederland. Onze gecertificeerde trainers hebben veel praktische ervaring met de producten waarvoor zij trainingen verzorgen. Door de praktische benadering is de opgedane kennis na afloop van de training direct toepasbaar. Daarnaast worden de cursisten door onze trainers optimaal voorbereid op de afsluitende certificeringen en examens.

Bij StarTel kunt u zich inschrijven voor zowel klassikale trainingen als individuele (maatwerk) trainingen.

In de training ga je aan de slag met wat verandering met mensen doet en de reden dat verandering lastig is. Wat betekent verandering voor jou en hoe wil je vanaf ‘nu’ omgaan met verandering. Als laatste besteden we aandacht aan de juiste aanpak van veranderingen binnen organisaties. Welke begeleiding hebben medewerkers daarbij nodig?

Voor deze training stellen we de volgen data voor. Indien deze geplande data u niet past, neemt u dan contact met ons op. We kijken graag samen met u naar een mogelijk andere datum of andere lesmethoden om u te voorzien in uw trainingsbehoefte.

Startdatum Maand Variant Locatie