Veel dezelfde handelingen in Microsoft 365 omgeving. Kan dat niet anders?

Alle data die je kan vinden in je Microsoft 365 omgeving kan je gebruiken om je processen te automatiseren met met simpele tools. Deze tools vinden we terug in de Power Platform van Microsoft. Om je wegwijs te maken in deze simpele omgeving hebben we Michelle Wong gevraagd om een aantal workshops te geven. Hierdoor wordt het automatiseren van je business processen een fluitje van een cent.

Hieronder introduceren wij Michelle Wong en de workshops die ze bij Startel geeft.

Michelle Wong: 1 van de 8 MVP’s in de categorie Business Applications in héél Nederland

Michelle Wong is een ervaren Microsoft 365 consultant en is in 2020 benoemd tot MVP binnen de categorie: Business Applications. Daarnaast heeft ze ook een Sapphire award in ontvangst mogen nemen van de Dynamic Communities voor haar actieve bijdrage in de User Groups. Uiteraard kon Startel deze kans dan ook niet voorbij laten gaan om haar een aantal vragen te stellen over deze behaalde successen:

Allereerst, Michelle, zou je ons wat over jezelf kunnen vertellen?

‘Tuurlijk kan dat! Mijn naam is Michelle Wong en ik houd mij sinds 2013 al bezig met de verschillende applicaties binnen Microsoft 365 suite en op het gebied van IT en heb hiervoor meerdere certificaten behaald. In de afgelopen jaren heb ik dan ook bij diverse grote bedrijven gewerkt met betrekking tot Microsoft 365 en SharePoint (Online) migraties. De vraagstukken en werkzaamheden zijn altijd erg divers, van trainingen en gebruikersadoptie tot migraties, inrichtingen, implementaties en het automatiseren van oplossingen. Ik werk dan ook met veel plezier in de Microsoft 365 en Power Platform omgeving en voel mij als een spin in het web.’ Met behulp van mijn uitgebreide kennis en ervaring, kan ik gerichte adviezen en/of trainingen geven aan de organisatie om het beheer landschap te verbeteren, het werkproces te bevorderen of een project te begeleiden/ondersteunen, waarop de gebruikers hun weg in weten te vinden.

Wat is Power Platform?

Microsoft Power Platform is simpel gezegd een set van ‘Low-Code’ tools binnen Micrsoft 365 waarmee je snel business applicaties mee kan maken.  Power Platform is een systeem waarmee Microsoft de datagegevens uit Dynamics 365, Microsoft 365 en vele andere informatiebronnen bij elkaar brengt in één omgeving. Ook zonder ontwikkelaarsachtergrond kun je met behulp van deze tools bedrijfsprocessen gemakkelijk automatiseren. In deze omgeving worden de kracht van de Microsoft-services zoals Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents gebundeld worden tot één veelzijdige en krachtige omgeving. Je kan hierin snel complete apps en bedrijfsoplossingen meebouwen.

Hoe kan dit positieve impact hebben op een bedrijf?

‘Bij het Power Platform maak ik veel gebruik van Power Automate. Voor bijna iedere organisatie kan Power Automate een geweldige oplossing zijn. Power Automate zorgt voor het overbrengen en het verwerken van data. Er wordt veel minder tijd verloren aan terugkerende, handmatige teamtaken en organisatorische processen. Bedrijven kunnen van alles doen in Power Automate, van het configureren van waarschuwingen en goedkeuringen tot het maken van complexe processen met meerdere fasen. Daarnaast heb je natuurlijk ook Power BI voor data anlyses, Power Apps voor het maken van aangepaste apps en Power Virtual Agents voor het maken van chatbots. ’

Wat maakt Microsoft 365 en Power Platforms dan zo leuk voor jou als consultant?

De ontwikkelingen van Power Platform in combinatie met Microsoft 365 mogelijkheden vind ik helemaal geweldig! Juist omdat je de kracht van beide platformen kan bundelen, geeft het een bedrijf en organisatie veel meer perspectief en kan je er geweldige applicaties mee bouwen. Ook het digitaliseren van je bedrijfsproces kan nu veel makkelijker door middel van Power Platform en de verbindingsmogelijkheden naar de buitenwereld en (lokale) applicaties.

Zijn er hiernaast nog meer werkzaamheden of activiteiten die je uitvoert als 365 consultant?

Naast eerdergenoemde werkzaamheden ben ik ook een actief lid in de Power platform community en een van de leiders van de ‘PowerApp 4Kids’ community. Hierbij help ik samen met andere MVP’ers, kinderen met het ontwikkelen van hun eigen app in Power Apps, wat altijd weer voor leuke en leerzame momenten zorgt! Niet alleen dat, ook spreek ik regelmatig vanuit mijn rol als MVP’er, op diverse conferenties, gebruikersgroepen en (virtuele) bijeenkomsten’.

Je had ook de titel gekregen van MVP in de ‘Business applications’ categorie, Gefeliciteerd! Kun je hier iets meer over vertellen?

‘’Dankjewel! De titel MVP staat voor Microsoft Most Valuable Professional en dit zijn zijn technologie-experts die hun kennis gepassioneerd delen met de Microsoft community. MVP’ers hebben zeer uitgebreide kennis van Microsoft-producten en diensten. Hierdoor kunnen zij verschillende platforms, producten en oplossingen samenbrengen om bepaalde problemen op te lossen. MVP’s vormen een wereldwijde community van meer dan 4.000 technische experts, verdeeld over elf categorieën.

Hoe uniek is deze titel eigenlijk?

“Wereldwijd zijn er ongeveer 4.000 MVP’ers, verdeeld onder elf Microsoft technologie categorieën. In de categorie Business Applications vallen wereldwijd slechts 260 MVP’ers en binnen Nederland zijn het er nu, met mij erbij, acht. Als MVP’er krijg je toegang tot verschillende (product-)ontwikkelingen binnen Microsoft. Ook kun je vragen stellen over een bepaalde producten, technologieën of ontwikkelingen. Je hebt een directe lijn met verschillende program managers en experts binnen Microsoft. En je wordt uitgenodigd voor de MVP-community, waarbij experts bij elkaar komen voor vragen en het delen van kennis”

Welke trainingsthema’s en hands-on workshops kan Michelle aan Startel relaties geven?

Michelle haar focus ligt op het geven van trainingen op het gebied van Microsoft 365 applicaties, zoals SharePoint Online en Microsoft Teams, maar ook op het gebied van Power Platform: Power Automate en Power Apps.

Concrete trainingen zoals:


Of Workshops (sessies van 2 uur):

Wil jij meer weten over de mogelijkheden in het digitaliseren en automatiseren van je bedrijfsprocessen? Of heb je interesse in één van de bovenstaande applicaties, trainingen of workshops? Neem contact met ons op via 06 30817818 of stuur een mail naar pieter@startel.nl

Veel dezelfde handelingen in Microsoft 365 omgeving. Kan dat niet anders? 3510 Michelle Wong 325 400x400 1

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief