Wat gaat Adnan doen? Een Microsoft Azure webinar, mini training of…

Wat gaat Adnan doen? Een Microsoft Azure webinar, mini training of…
Wat gaat Adnan doen? Een Microsoft Azure webinar, mini training of… 2

“Ik heb m’n auto de deur uitgedaan, want we leven in een deeleconomie en moeten met een andere mindset naar de wereld om ons heen gaan kijken.” Zo begint het gesprek met Adnan Hendricks, Microsoft Azure MVP. Zijn uitspraak is actueel en blijkt een grote link te hebben met datgene wat er in bekende public Cloud omgevingen, zoals Microsoft Azure, gebeurt.

Moet je tegenwoordig nog alles zelf bezitten?

Jarenlang hebben organisaties gedacht dat ze alle business functionaliteiten zelf in huis moesten hebben om succesvol te zijn, maar het tegendeel is waar. “Een opkomend internetbedrijf kan tegenwoordig razendsnel starten, zonder bijvoorbeeld zelf de logistiek of fulfilment in huis te hebben en zo is het met IT ook”, legt Adnan uit. Organisaties hoeven zelf geen grote kapitalen te investeren om zelf een infrastructuur te bouwen, maar kunnen met public Cloud oplossingen sneller beginnen en alvast verdienen. Zijn visie is dat het huidige ‘hebben’ gaat veranderen in iets tijdelijk afnemen en gebruiken omdat je er maar kort behoefte aan hebt. Door zijn werkzaamheden, als Microsoft Azure MVP over de hele wereld, ziet hij dit als een wereldwijde trend. Een trend die vooral ook gevolgd wordt door de jongere generatie en overcapaciteit, verspilling en het teveel betalen aan onnodige functionaliteiten voorkomt.

Werken op de computer van iemand anders creëert vragen

Cloud is gebruikmaken van de computer van iemand anders. Public Cloud, zoals Microsoft Azure is wellicht wel het meest bekende voorbeeld van een oplossing uit ‘de deeleconomie’. De uitdaging bij Cloud is echter dat er veel verschillende smaken zijn. Ga je als organisatie iets doen in een private Cloud bij een datacenter of toch gebruikmaken van een public Cloud omgeving? Welke innovatieve kansen zijn er met Cloud voor mijn business? Hoe zit het met wet- en regelgeving binnen bepaalde sectoren? Adnan is de man die daar graag duidelijkheid in wil brengen en bedrijven vooruit helpt. Adnan verzorgt naast maatwerk ook alle bekende Microsoft Azure trainingen en Azure webinars.

Delen wordt ook door ons gewaardeerd…

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief