Maandag - Vrijdag

8:15 - 17:00

Lavendelheide 12,
9202 PD, Drachten

info@startel.nl

050-5028888

Systeembeheerder: wat zijn de werkzaamheden van een Azure-beheerder?

Azure is de bekende cloudomgeving van Microsoft. Om je data hier gestructureerd en beveiligd in te bewaren, heb je een systeembeheerder nodig. 

Deze is verantwoordelijk voor het implementeren, beheren en monitoren van de cloudomgeving van de organisatie. Hoe ziet deze rol er precies uit? En welke vaardigheden en kennis moet je in huis hebben om een goede Azure-beheerder te worden? In dit blog krijg jij de antwoorden op deze vragen en gaan we dieper in op de werkzaamheden van een Azure-beheerder.

Systeembeheerder met Azure-beheerkennis implementeert en monitort cloudomgeving.

Wat doet een Azure-beheerder?

Een Azure-beheerder is een professional die verantwoordelijk is voor het efficiënt beheren van het Azure cloudcomputingplatform van een bedrijf. Azure-beheerders zijn onder andere verantwoordelijk voor:

 • Toezicht op de infrastructuur.
 • Het beheer van bronnen.
 • Opzetten en onderhouden van accounts.
 • Het uitvoeren van beveiligingstaken.
 • Bewaken van de prestaties en het oplossen van Azure-gerelateerde problemen.

 

Azure-beheerders moeten ook met andere teams kunnen samenwerken om oplossingen te ontwikkelen, zoals het creëren van aangepaste oplossingen om specifieke Azure-gerelateerde taken uit te voeren.

Welke vaardigheden zijn nodig om een Azure-administrator te worden?

Een beroep als Azure-beheerder kan een geweldige manier zijn om jouw carrière vooruit te helpen en nieuwe kansen te creëren. Om een Azure-beheerder te worden, is er een breed scala aan technische en interpersoonlijke vaardigheden vereist. De volgende kennis is hierbij essentieel:

 • Een goed begrip van Windows- en Linux-serverbeheer.
 • Virtualisatie.
 • Cloudtechnologieën.
 • Netwerkengineering.
 • Scripting.
 • Scripttalen.
 • Active Directory.
 • Gebruikersbeheer.

 

Bovendien moet een Azure-beheerder ook uitstekende probleemoplossende en communicatieve vaardigheden hebben. Daarbij is het belangrijk dat een systeembeheerder gedetailleerd is en georganiseerd kan werken.
Wanneer je (nog) niet in de ICT-sector werkt, is het daarom van belang dat je eerst omschoolt naar de ICT, zodat je de basis leert kennen van de wereld waarin je komt te werken. Pas dan kun je specifieke trainingen volgen om bijvoorbeeld een dataspecialist, programmeur of een systeembeheerder te worden.
Werk je al binnen de IT? Het behalen van het ‘Microsoft Certified: Azure Administrator Associate’-certificaat kan jou helpen om jouw kennis en vaardigheden in het beheren en onderhouden van Azure-oplossingen aan potentiële werkgevers te tonen.

In deze webinar kun je meer informatie krijgen over de werking van Microsoft Azure Active Directory en Microsoft Office 365.

Omscholen naar de ICT
Klik op de knop om meer te weten te komen over hoe jij je kunt omscholen naar de ICT.
Klik hier
Dataspecialist
Leer hoe jij een professionele dataspecialist kunt worden.
Klik hier
Previous slide
Next slide

Waarom het behalen van een certificaat (AZ-104) belangrijk?

Microsoft Azure Administrator (AZ-104) is een uitgebreide training waarmee jij je kunt bekwamen in Microsoft Azure. Deze training helpt jou om de benodigde vaardigheden te begrijpen en te ontwikkelen om Azure te beheren, van het opzetten van nieuwe diensten tot het monitoren van prestaties en het opschalen voor het geval het nodig is.

De training richt zich op de essentiële diensten van Microsoft Azure, zoals:

 • Compute.
 • Storage.
 • Networking.
 • Database.

 

Verder behandelt deze training ook onderwerpen als identiteit, beveiliging, beleid en DevOps. Het omvat ook Azure-ontwikkelings- en implementatietechnologieën, zoals ARM-sjablonen en PowerShell.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is belangrijk voor mensen die Microsoft Azure-beheerder willen worden, omdat kandidaten een uitgebreid begrip krijgen van de diensten en technologieën die in Azure worden gebruikt en die essentieel zijn voor een succesvolle en efficiënte bedrijfsvoering.

Deze training biedt ook diepgaande kennis over het beheren van Microsoft Azure, het oplossen van problemen, het bewaken van prestaties en het naar behoefte schalen van systemen. Daarnaast krijg je praktijkopdrachten die je in het Azure-platform uit mag voeren, waardoor je niet alleen de theorie leert, maar ook de praktische informatie in de bedrijfswereld weet toe te passen. Hierdoor krijg je een gedetailleerd inzicht in het Azure-platform en kun je deze kennis in jouw eigen Azure-omgeving toepassen.

Wat houdt de Microsoft Azure Administrator (AZ-104)-training in?

De Microsoft Azure Administrator (AZ-104)-training biedt IT-professionals de essentiële kennis en vaardigheden om een effectieve Azure-beheerder te worden. De training richt zich op het beheren en configureren van Microsoft Azure-oplossingen en het oplossen van problemen. Voorbeelden van Microsoft Azure-oplossingen zijn: netwerken, opslag, beveiliging en identiteit. De AZ-104-training biedt jou de volgende voordelen:

 1. Door de AZ-104-training te volgen, verwerf je niet alleen essentiële vaardigheden en kennis op het gebied van Azure, maar word je ook gecertificeerd voor het meest gevraagde cloudcomputingplatform.

 2. Daarnaast biedt deze training jou de mogelijkheid om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën. Aangezien Microsoft Azure snel groeit, is het bijhouden van deze veranderingen essentieel om de concurrentie voor te blijven en relevant te blijven op de arbeidsmarkt.

 3. Over het algemeen is de AZ-104-training een geweldige manier om jezelf voor te bereiden op een carrière als Azure-beheerder en om je kennis van het meest gevraagde cloudcomputingplatform te demonstreren.
  Met de juiste training en bijbehorend certificaat kun jij de benodigde vaardigheden opdoen om een succesvolle Azure-beheerder te worden en je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Wil jij een Azure-systeembeheerder worden?

Samenvattend is de Microsoft Azure Administrator (AZ-104)-training essentieel om een professionele Azure Administrator te worden. De kennis en ervaring die je met deze training opdoet zijn van onschatbare waarde en het bijbehorend certificaat is een belangrijke stap om een Microsoft Certified Azure Administrator te worden: een professionele en gerespecteerde rol in de IT-industrie.

Bij Startel bieden we jou de juiste Azure-trainingen, zowel individueel als in groepsverband. Wij sluiten de training aan op jouw beginniveau en wij leren jou alle onderdelen die van belang zijn voor systeembeheerders.

Wil jij je nog verder ontwikkelen binnen Azure? Dat kan! Bekijk al onze Azure-trainingen en blijf op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten binnen het platform. Ben jij klaar om een Azure-training te volgen of wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Stay Connected

More Updates