Grote foto van medewerker van Startel (Johannes van Oosterom) met een pijl in zijn handen.Grote foto van medewerker van Startel (Eliano Patty) met een pijl in zijn handen.Grote foto van medewerkster van Startel (Sandra Kerdijk) met een pijl in haar handen.
14 juni 2023
6/14/2023

Privacybeleid

Alles omtrent ons cookiebeleid en persoonsgegevens.

Versie 1.1
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 12 augustus 2024.

Wij zijn Startel B.V. gevestigd te Drachten, Lavendelheide 12, postcode 9202 PD en zijn verantwoordelijk voor de gegevensverwerkingen in de zin van de AVG zoals die per 25 mei 2018 geldt. Jouw persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Op deze pagina laten we weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.

  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid

Verzamelen van persoonsgegevens

  • Waarom verzamelen wij je persoonsgegevens?

    Bij Startel verzamelen en verwerken we je persoonsgegevens om onze dienstverlening op een efficiënte en persoonlijke manier te kunnen uitvoeren. Hieronder leggen we stap voor stap uit waarvoor we je gegevens specifiek gebruiken:

    1. Uitvoering van Trainingen: 
      • Klassikale Trainingen: Als je deelneemt aan een klassikale training, gebruiken we je persoonsgegevens om je in te schrijven, je te voorzien van de juiste cursusinformatie, je aanwezigheid te registreren, en om na afloop certificaten uit te reiken. Dit omvat je naam, contactgegevens, en eventuele informatie die nodig is om de training op maat aan te passen aan jouw leerdoelen.
      • Virtuele Trainingen: Voor virtuele trainingen gebruiken we je gegevens om je toegang te geven tot de online leeromgeving, je in te plannen voor sessies, en om de communicatie tijdens de training soepel te laten verlopen. Je krijgt bijvoorbeeld uitnodigingen via e-mail met links naar de online sessies en aanvullende cursusmaterialen.
      • Zelfstudie: Bij zelfstudieprogramma’s verwerken we je gegevens om je toegang te geven tot studiematerialen, je voortgang bij te houden, en je te voorzien van ondersteuning indien nodig. We zorgen ervoor dat je de juiste materialen ontvangt en je begeleiding krijgt waar nodig.
    2. Ondersteuning en Scholing van UWV Kandidaten:
      • Als je via het UWV bij ons komt voor scholing of ondersteuning, verwerken we je gegevens om de scholingsprogramma’s af te stemmen op jouw specifieke situatie en behoeften. Dit kan ook inhouden dat we rapporteren aan het UWV over je voortgang en resultaten, zoals vereist binnen de regeling waarvoor je in aanmerking komt.
    3. Verkoop van Examenvouchers:
      • Wanneer je een examenvoucher bij ons koopt, gebruiken we je persoonsgegevens om de aankoop te verwerken, de voucher aan je te leveren, en je te ondersteunen bij het plannen van je examen. We slaan je gegevens op om ervoor te zorgen dat je toegang krijgt tot het juiste examen en eventuele ondersteuningsdiensten die hierbij horen.
    4. Specifieke Verwerking van Persoonsgegevens:
      • Inschrijving en Bevestiging: Bij het inschrijven voor onze diensten gebruiken we je gegevens om je registratie te bevestigen en je alle benodigde informatie over je gekozen dienst te sturen, zoals datums, tijden, locaties, of inloggegevens voor virtuele trainingen.
      • Communicatie: Gedurende het hele proces gebruiken we je gegevens om je te informeren over belangrijke updates, wijzigingen in het rooster, of extra materialen die je nodig hebt voor de training of het examen.
      • Evaluatie en Certificering: Na voltooiing van een training gebruiken we je gegevens om je prestaties te evalueren, feedback te verzamelen, en indien van toepassing, een certificaat van deelname te verstrekken.

    Bescherming en Veiligheid van Jouw Gegevens

    We nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens zeer serieus. Daarom verwerken we je gegevens in overeenstemming met de geldende privacywetgeving en zorgen we ervoor dat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot deze gegevens. We slaan je gegevens veilig op en delen ze alleen met derden als dat noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening, bijvoorbeeld met examenorganisaties voor het boeken van je examen.

    Mocht je vragen hebben over hoe wij jouw gegevens verwerken of wil je specifieke voorkeuren aangeven, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om je te helpen en je privacy te waarborgen.

  • Wanneer en hoe verzamelt startel jouw gegevens?

    Wij verzamelen jouw gegevens vanaf het moment dat je actief informatie met ons deelt*. Dit gebeurt op de volgende manieren:

    1. Via Onze Website: Zodra je gegevens invult of achterlaat op onze website, zoals bij het inschrijven voor een cursus, het invullen van een contactformulier, of het aanmelden voor een nieuwsbrief, verzamelen we de verstrekte gegevens. Dit omvat bijvoorbeeld je naam, e-mailadres, en andere relevante informatie.
    2. Op Onze Vestigingen: Wanneer je je persoonlijk inschrijft op één van onze vestigingen, verzamelen we je gegevens tijdens het inschrijvingsproces. Dit gebeurt door het invoeren van jouw informatie, zoals contactgegevens en cursusvoorkeuren, in ons systeem.
    3. Aanmelding via Andere Wijzen: Jouw gegevens worden ook verzameld wanneer je je telefonisch, via e-mail, of via een derde partij (zoals een werkgever of het UWV) aanmeldt voor onze diensten. We gebruiken deze informatie om je deelname te registreren en je van dienst te zijn.

    We gebruiken deze gegevens om onze diensten efficiënt uit te voeren en jou de best mogelijke ervaring te bieden.

    *Als je een examen of training bij ons volgt, wordt je e-mailadres meegenomen in onze nieuwsbrief. Afmelden kan op elk moment via de afmeldlink in de e-mail.

  • Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

    1. Gegevensverzameling bij het aanschaffen van een Trainingen, zelfstudiepakket of examenvoucher: 
      • Zakelijke Contactgegevens: Indien één van deze producten worden aangeschaft door je werkgever (of een andere derde partij die de training betaalt), ontvangen wij jouw zakelijke contactgegevens, zoals je naam, e-mailadres, fysiek adres, en telefoonnummer. Soms verstrekt je werkgever ook aanvullende identificerende informatie, zoals een medewerkersnummer. Wij verwerken geen gevoelige persoonlijke informatie.
      • Indien Je Zelf de Aankoop Doet: Als je zelf een training, zelfstudiepakket, of examenvoucher aanschaft, verzamelen wij de contactgegevens die je tijdens de aankoop verstrekt. Dit omvat je naam, e-mailadres, fysiek adres, en telefoonnummer. Deze informatie wordt gebruikt om je toegang te geven tot de trainingsmaterialen of het examen te boeken, en om je gedurende het proces te ondersteunen.
    2. Gegevens voor UWV Omscholing:
      • Wanneer je wordt omgeschoold via het UWV, verzamelen we naast de bovengenoemde gegevens ook informatie over je opleidings- en werkgeschiedenis, persoonlijke voorkeuren, en loopbaandoelen. Deze gegevens helpen ons om je traject en advies op maat af te stemmen op jouw behoeften. We houden ook je voortgang en behaalde certificaten bij om je leerproces te ondersteunen en hierover te rapporteren aan het UWV.
    3. Andere Persoonlijke Informatie: 
      • Bij Gebruik van Onze Diensten of Accountregistratie: Bij het registreren voor een account of het gebruik van onze diensten kunnen we identificerende informatie verzamelen, zoals je naam, adres, telefoonnummer(s), en e-mailadres(sen). We verzamelen ook andere gegevens die gekoppeld zijn aan je account, zoals cursusdeelname, voortgang, en gebruikersvoorkeuren.
      • Post- en Factureringsinformatie: We verwerken gegevens die worden gebruikt om cursusmateriaal, facturen, en andere belangrijke informatie te versturen.
      • Aanvullende Informatie: Soms verstrek je ons andere informatie via webformulieren, accountupdates, deelname aan communitydiscussies, of andere vormen van communicatie. Deze informatie gebruiken we om je beter van dienst te zijn.
      • Wettelijk Verplichte Informatie: In bepaalde gevallen zijn we wettelijk verplicht of gemachtigd om aanvullende informatie te verzamelen voor authenticatie of identificatie, of om de juistheid van de gegevens die we hebben verzameld te verifiëren.

    We verwerken uitsluitend bijzondere persoonsgegevens voor zover je hier expliciet toestemming voor geeft, of wanneer er een andere wettelijke grondslag bestaat.

  • Met wie worden persoonsgegevens gedeeld?

    Wij kunnen uw persoonlijke informatie bekendmaken aan officiële partners van Startel of aan derde partijen. Deze openbaarmaking kan vereist zijn om u toegang te bieden tot sommige van onze diensten, om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, om onze Algemene Voorwaarden of andere overeenkomsten te handhaven, om onze marketing- en reclameactiviteiten te faciliteren, of om fraude of illegale activiteiten te voorkomen, te detecteren, te beperken en te onderzoeken die verband houden met onze Diensten en anderszins om te voldoen aan de wet.

    Wij trachten de hoeveelheid persoonlijke informatie die wij openbaar maken te minimaliseren tot wat direct relevant en noodzakelijk is om het gespecificeerde doel te bereiken.

    Wij verkopen, verhuren of anderszins niet uw persoonlijke informatie aan derde partijen voor hun marketing- en reclame doeleinden zonder uw toestemming.

    Meer specifiek:

    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan anderen zoals door u aangegeven.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan externe post- en koeriersdiensten voor de bezorging van cursusmateriaal en andere relevante communicatie.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan werkgevers of andere partijen die financiering voor Diensten bieden.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan derden die door ons zijn gecontracteerd voor het afdrukken en verspreiden van cursusmateriaal en andere relevante informatie.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken voor zover nodig om te voldoen aan lokale wetgeving, zoals derde partij screening voor export compliance.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan cursusinstructeurs en/of leveringspartners die betrokken zijn bij het leveren van Diensten om aanwezigheid te verifiëren, aanvullend materiaal te verstrekken of om te communiceren met of studenten te begeleiden met betrekking tot hun ingeschreven of afgelopen cursussen.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan derde partij platformleveranciers in verband met virtuele cursuslevering en remote labs.
    • Voor studenten die deelnemen aan door derden geautoriseerde cursussen, kunnen wij persoonlijke informatie verstrekken aan de autoriserende partij om inschrijving en/of aanwezigheid te verifiëren.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan derde partij bedrijven die facturerings- en/of marketingdiensten leveren.
    • Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan derde partij bedrijven die kwaliteitscontrole diensten leveren en/of tevredenheids- of andere enquêtes uitvoeren.
  • Wat zijn je rechten ten aanzien van je persoonsgegevens?

    Bij Startel heb je de volgende rechten met betrekking tot je persoonsgegevens:

    1. Recht op Inzage
    2. Recht op Correctie
    3. Recht op Verwijdering
    4. Recht op Beperking van de Verwerking
    5. Recht op Bezwaar
    6. Recht op Overdraagbaarheid van Gegevens

    Hoe Maak je Gebruik van Deze Rechten?

    Als je van één of meer van deze rechten gebruik wilt maken, kun je contact met ons opnemen via info@startel.nl of 050 502 8888. Vermeld hierbij zo specifiek mogelijk om welke gegevens het gaat en welk recht je wilt uitoefenen. Dit helpt ons om je verzoek snel en nauwkeurig te verwerken.

    Wat als we niet kunnen voldoen aan je verzoek?

    In sommige gevallen kan het zijn dat we niet volledig aan je verzoek kunnen voldoen, bijvoorbeeld als het verwijderen van gegevens in strijd zou zijn met een wettelijke verplichting die we hebben. Mocht dit het geval zijn, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten en geven we je uitleg over de reden.

    We streven ernaar om binnen 7 dagen op je verzoek te reageren. Als het meer tijd kost om je verzoek te verwerken, houden we je op de hoogte van de voortgang.

    We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het uitoefenen van je rechten met betrekking tot je persoonsgegevens.

Ons cookiebeleid

  • Wat zijn Cookies?

    Cookies zijn kleine stukjes informatie die een website op je computer of apparaat opslaat wanneer je die website bezoekt. Ze worden gebruikt om gegevens te onthouden over jou en je voorkeuren, zodat het gebruikersgemak bij een volgend bezoek wordt verbeterd. Hierdoor kunnen wij beter kan inspelen op wat jij wilt.

    Soorten cookies

    Wij gebruiken verschillende soorten cookies, en elk type heeft een andere functie:

    1. Noodzakelijke Cookies: Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
    2. Voorkeurs Cookies: Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar je woont.
    3. Analytische Cookies: Door middel van de analytische cookies, meten wij een websitebezoek zodat wij onze website zo goed mogelijk kunnen verbeteren. Hiervoor gebruiken wij platformen zoals Google Analytics of Matomo. Via de instellingen van deze platformen hebben wij ervoor gezorgd dat de persoonsgegevens ten alle tijden zijn geanonimiseerd.
    4. Marketing Cookies: (Bij jouw toestemming) gebruiken wij marketingcookies. Met deze cookies volgen wij jouw website bezoek en kunnen wij een (anoniem) gebruikersprofiel opbouwen. Het doel hierbij is om ons product zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jou als eindgebruiker.
  • Wat betekent dit voor jou?

    Het is belangrijk om te weten dat cookies je computer of apparaat niet kunnen beschadigen. Ze slaan simpelweg informatie op om je surfervaring beter te maken. De meeste browsers (zoals Chrome, Firefox, Safari) geven je de mogelijkheid om cookies te beheren. Je kunt ervoor kiezen om cookies te accepteren of te weigeren, en je kunt ook de cookies die al op je computer zijn opgeslagen, verwijderen.

    Als je ervoor kiest om cookies uit te schakelen, houd er dan rekening mee dat sommige delen van een website misschien niet goed werken, omdat de website je gegevens niet kan onthouden.

  • Hoe kun je jouw cookies beheren?

    Bij je eerste bezoek op onze website vragen wij welke cookies wij mogen plaatsen. In dit overzicht laten wij ook precies zien welke cookies er per onderwerp geplaatst (zullen) worden. Je kan ten alle tijden je cookies verwijderen via je browserinstellingen. Wees je er echter van bewust dat het verwijderen van cookies kan betekenen dat de website minder goed went dan je normaal gesproken van ons gewenst bent.