auteur: Fredou
30 mei 2024
5/30/2024
minuten 9 om te lezen

Alles wat je moet weten over Microsoft Applied Skills!

Microsoft heeft onlangs een spannende aanvulling op zijn reeks certificeringen gelanceerd: Microsoft Applied Skills. Deze nieuwe certificeringen zijn ontworpen om specifieke, praktische vaardigheden te valideren die onmiddellijk toepasbaar zijn in real-world zakelijke projecten. In dit blog over Microsoft Applied skills zullen we de details van deze nieuwe certificeringen onderzoeken, de voordelen bespreken en uitleggen hoe ze zich verhouden tot de traditionele Microsoft-certificeringen.

Wat zijn Microsoft Applied Skills?

Microsoft Applied Skills is een innovatief programma ontworpen om scenario-gebaseerde, hands-on evaluaties te bieden die specifiek gericht zijn op het valideren van bepaalde vaardigheden. In tegenstelling tot traditionele Microsoft-certificeringen, die voornamelijk de brede rolgebaseerde kennis en vaardigheden van een professional valideren, legt Microsoft Applied Skills de nadruk op het aantonen van bekwaamheid in concrete taken en projecten.

De evaluaties binnen het Applied Skills-programma zijn interactief en lab-gebaseerd. Dit betekent dat deelnemers praktische taken moeten uitvoeren die rechtstreeks verband houden met situaties die in hun werkzaamheden kunnen voorkomen. Hierdoor wordt verzekerd dat de vaardigheden die worden gevalideerd niet alleen theoretisch zijn, maar ook daadwerkelijk toepasbaar in de praktijk. Dit hands-on karakter van de evaluaties zorgt ervoor dat professionals kunnen aantonen dat ze niet alleen kennis hebben, maar deze kennis ook effectief kunnen gebruiken. Door deze praktische aanpak biedt Microsoft Applied Skills een waardevolle aanvulling op de traditionele certificeringen. Het programma versterkt de band tussen theoretische kennis en praktijkervaring, waardoor professionals beter voorbereid zijn op de eisen van de moderne werkplek.

Waarom Microsoft Applied Skills?

In de snel veranderende wereld van technologie is het vermogen om specifieke vaardigheden snel en efficiënt aan te tonen van onschatbare waarde. Enkele redenen waarom Microsoft Applied Skills een cruciale aanvulling is op het bestaande certificeringsprogramma zijn:

 • Direct Toepasbaar: De vaardigheden die door Applied Skills worden gevalideerd, zijn direct toepasbaar in de werkomgeving. Dit betekent dat professionals hun nieuwe vaardigheden onmiddellijk kunnen inzetten om zakelijke uitdagingen aan te pakken, waardoor de impact op de productiviteit en efficiëntie onmiddellijk zichtbaar is.
 • Flexibiliteit: De evaluaties zijn online beschikbaar en kunnen op elk moment worden afgerond. Dit maakt het eenvoudig voor drukbezette professionals om hun vaardigheden aan te tonen zonder uitgebreide voorbereidingstijd of het boeken van examenruimtes. De flexibiliteit van het programma zorgt ervoor dat deelnemers hun certificeringen kunnen behalen op een manier die het beste past bij hun schema.
 • Scenario-gebaseerde Training: Door te focussen op scenario-gebaseerde evaluaties, worden de vaardigheden gevalideerd in een context die dicht bij de werkelijkheid ligt. Dit zorgt voor een diepere en meer relevante leerervaring, omdat professionals worden getraind om problemen op te lossen die zij daadwerkelijk in hun dagelijkse werkzaamheden kunnen tegenkomen.
 • Complementair aan Traditionele Certificeringen: Microsoft Applied Skills en traditionele certificeringen vullen elkaar aan. Terwijl traditionele certificeringen de brede kennis en vaardigheden voor een specifieke rol valideren, richten Applied Skills zich op de specifieke taken binnen die rol. Dit gecombineerde certificeringsmodel biedt een holistisch beeld van de capaciteiten van een professional, waarbij zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden worden erkend. Door deze unieke voordelen biedt Microsoft Applied Skills een waardevolle aanvulling op het bestaande certificeringslandschap, waardoor professionals beter uitgerust zijn om te voldoen aan de eisen van de moderne werkplek.

Hoe Microsoft Applied Skills Werkt

Het proces om een Microsoft Applied Skills certificering te behalen is ontworpen om eenvoudig en toegankelijk te zijn. Hier is een overzicht van hoe het werkt:

 1. Voorbereiding: Microsoft biedt optionele trainingsmateriaal aan, waaronder gratis zelfstudiepaden op Microsoft Learn en instructeur-geleide trainingen. Deze bronnen helpen deelnemers zich voor te bereiden op de evaluatie door hen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen.
 2. Evaluatie: De kern van Microsoft Applied Skills is de lab-gebaseerde evaluatie. Deelnemers voltooien een reeks scenario-gebaseerde taken in producten zoals Microsoft Azure of Microsoft Power Platform. Deze taken zijn zorgvuldig ontworpen om praktische vaardigheden te valideren, waarbij deelnemers problemen oplossen en taken uitvoeren die ze in hun dagelijkse werkzaamheden kunnen tegenkomen.
 3. Certificering: Na het succesvol voltooien van de evaluatie ontvangen deelnemers een door Microsoft geverifieerde certificering. Deze certificering kan eenvoudig worden gedeeld op platforms zoals LinkedIn, zodat deelnemers hun nieuwe vaardigheden kunnen tonen aan potentiële werkgevers en collega’s. Het geeft een betrouwbaar bewijs van hun bekwaamheid in specifieke taken en projecten. Door deze gestructureerde aanpak biedt Microsoft Applied Skills een effectieve manier om praktische vaardigheden te ontwikkelen en te valideren, waardoor professionals beter voorbereid zijn op de eisen van de moderne werkplek.

Voorbeelden van Microsoft Applied Skills Certificeringen

Bij de lancering biedt Microsoft een breed scala aan Applied Skills certificeringen die zich richten op verschillende technologieën en toepassingen. Enkele van de beschikbare certificeringen zijn:

 • Beveiligde opslag configureren voor Azure Files en Azure Blob Storage: Valideert de vaardigheid om veilige opslagoplossingen te implementeren en te beheren met Azure, wat essentieel is voor het beschermen van bedrijfsgegevens tegen onbevoegde toegang.
 • Azure Monitor implementeren en configureren: Toont aan dat een professional de vaardigheden heeft om Azure Monitor in te zetten en te beheren, waardoor bedrijven proactief problemen kunnen opsporen en oplossen en de prestaties van hun cloud-infrastructuur kunnen optimaliseren.
 • Containers implementeren met Azure Kubernetes Service (AKS): Valideert de capaciteit om containers te beheren en implementeren met behulp van AKS, wat cruciaal is voor het moderniseren van applicaties en het verbeteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van IT-resources.
 • Een ASP.NET Core webapp ontwikkelen die een API consumeert: Toont aan dat een professional een webapp kan bouwen en beheren met ASP.NET Core en API’s, wat de ontwikkeling van robuuste en schaalbare webapplicaties mogelijk maakt die naadloos kunnen integreren met andere diensten en systemen.

Voordelen van Microsoft Applied Skills

De introductie van Microsoft Applied Skills brengt aanzienlijke voordelen met zich mee voor zowel individuen als organisaties. Zo biedt het snelle Validatie van Vaardigheden. In plaats van maandenlang te studeren voor een traditionele certificering, kun je met Applied Skills namelijk je competenties snel en efficiënt aantonen. Microsoft Applied Skills zorgt ook voor werkzekerheid! Het hebben van specifieke, door Microsoft gevalideerde vaardigheden helpt professionals zich te onderscheiden in een concurrerende arbeidsmarkt. Het toont aan dat zij over up-to-date kennis en praktische ervaring beschikken die werkgevers zoeken, wat hun inzetbaarheid en carrièremogelijkheden vergroot. Ook zul je verbetering in bedrijfsprestaties merken. Organisaties met werknemers met Microsoft Applied Skills dragen bij aan hogere productiviteit en effectiviteit. Door specifieke vaardigheden snel te valideren, kunnen bedrijven beter inspelen op technologische veranderingen en zakelijke behoeften, wat leidt tot betere bedrijfsresultaten. Tenslotte bied Appleid Skills Ondersteuning van Vaardigheidsgerichte Werving. In een tijd waarin steeds meer bedrijven een vaardigheidsgerichte benadering van werving en selectie hanteren, biedt Applied Skills namelijk een betrouwbare manier om de bekwaamheid van kandidaten te beoordelen. Dit helpt organisaties bij het vinden van de juiste talenten die de benodigde praktische vaardigheden direct kunnen toepassen.

Microsoft Applied Skills versus Traditionele Certificering

Bij het kiezen van de juiste certificering in de IT-wereld is het essentieel om te begrijpen hoe Microsoft Applied Skills zich verhoudt tot traditionele certificeringen. Beide certificeringstypes bieden unieke voordelen en zijn ontworpen om verschillende behoeften van IT-professionals te vervullen. Microsoft Applied Skills is specifiek gericht op het valideren van praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de werkomgeving. Dit maakt het een ideale keuze voor professionals die snel specifieke kennis willen aantonen en direct in hun werk willen toepassen.

In tegenstelling tot traditionele certificeringen, die vaak een breder scala aan kennis en vaardigheden valideren voor een specifieke rol, richten Applied Skills zich op zeer specifieke taken en projecten. De hands-on, scenario-gebaseerde evaluaties dompelen de deelnemers onder in realistische werkomgevingen, waardoor ze beter voorbereid zijn op echte zakelijke uitdagingen. Deze aanpak zorgt ervoor dat de getoetste vaardigheden niet alleen theoretisch zijn, maar daadwerkelijk toepasbaar in de dagelijkse werkzaamheden van een IT-professional.

Microsoft Applied Skills is daarmee vooral nuttig voor specialisten en projectgerichte rollen waar specifieke competenties vereist zijn. Het programma biedt een kortere voorbereidingstijd en snellere evaluaties, wat ideaal is voor drukke professionals die snel nieuwe vaardigheden willen aanleren en valideren. Door deze gerichte en efficiënte benadering kunnen IT-professionals sneller inspelen op de veranderende behoeften van hun organisatie en direct waarde toevoegen aan hun projecten.

Microsoft Applied Skills

 • Focus: Valideert één specifieke vaardigheid die direct toepasbaar is in een zakelijke context. Dit maakt het ideaal voor professionals die specifieke kennis willen aantonen en direct in hun werk willen toepassen.
 • Evaluatiemethode: Scenario-gebaseerde, hands-on lab-evaluaties die deelnemers onderdompelen in realistische werkomgevingen en praktijksituaties. Dit zorgt ervoor dat de getoetste vaardigheden daadwerkelijk toepasbaar zijn in de dagelijkse werkzaamheden
 • Doelgroep: Gericht op professionals die snel specifieke vaardigheden willen aantonen en onmiddellijk in hun werk willen toepassen, wat vooral nuttig is voor specialisten en projectgerichte rollen.
 • Tijdsinvestering: Kortere voorbereidingstijd en snellere evaluaties, wat ideaal is voor drukke professionals die snel nieuwe vaardigheden willen aanleren en valideren.

Traditionele Certificeringen

 • Focus: Valideren meerdere vaardigheden die nodig zijn voor een specifieke rol binnen een organisatie, waardoor een breder overzicht van competenties wordt gegeven.
 • Evaluatiemethode: Theoretische kennisvragen, casestudy’s en soms hands-on labs, die een uitgebreidere en meer holistische evaluatie van kennis en vaardigheden bieden.
 • Doelgroep:Gericht op professionals die uitgebreide kennis en competentie voor een bepaalde functie willen valideren, wat meer geschikt is voor rollen die een breder scala aan verantwoordelijkheden omvatten.
 • Tijdsinvestering: Langere voorbereiding en uitgebreide examenprocedures, wat meer geschikt is voor diepgaande certificeringstrajecten die een breed scala aan kennis en vaardigheden dekken.

Training Configuring Azure Virtual Desktop for the Enterprise

De training Microsoft Configuring Azure Virtual Desktop for the Enterprise (AZ-1005) biedt uitgebreide kennis en praktische vaardigheden voor het beheren van Azure Virtual Desktop (AVD) omgevingen. Tijdens deze eendaagse cursus leren deelnemers over het implementeren en beheren van netwerken, het configureren van host pools en sessiehosts, en het optimaliseren van prestaties.

De training behandelt ook het gebruik van FSLogix voor profielbeheer en het monitoren van AVD-omgevingen om een optimale gebruikerservaring te garanderen. Deze training is ideaal voor Azure-beheerders, cloudarchitecten, systeembeheerders en ICT-managers die hun cloudoplossingen willen verbeteren.

 • De training is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende IT-professionals, waaronder Azure-beheerders, cloudarchitecten, systeembeheerders en ICT-managers. Door het brede scala aan onderwerpen dat wordt behandeld, biedt de cursus een uitgebreide leerervaring die relevant is voor zowel beginnende als ervaren professionals. Door de focus op zowel theorie als praktijk, zorgt deze training ervoor dat deelnemers na afloop niet alleen klaar zijn om AVD te implementeren, maar ook om complexe problemen op te lossen en de prestaties van hun virtuele desktopomgevingen te optimaliseren.

  Bekijk de training

Conclusie

Microsoft Applied Skills biedt een innovatieve en flexibele manier om specifieke, praktische vaardigheden te valideren die direct toepasbaar zijn in de werkomgeving. Door hands-on, scenario-gebaseerde evaluaties aan te bieden, stelt Microsoft professionals in staat om hun competenties snel en efficiënt aan te tonen. Deze nieuwe certificeringen vullen de traditionele Microsoft-certificeringen aan en bieden zowel individuen als organisaties de mogelijkheid om beter in te spelen op de snel veranderende technologische landschappen. Of je nu een ervaren professional bent die zijn vaardigheden wil uitbreiden, of een organisatie die op zoek is naar getalenteerde werknemers met specifieke competenties, Microsoft Applied Skills biedt de tools en certificeringen die je nodig hebt om te slagen. Begin vandaag nog met het verkennen van de beschikbare Applied Skills certificeringen en ontdek hoe ze jouw carrière en bedrijfsdoelstellingen kunnen versterken.