Microsoft Azure Fundamentals: Start je Cloudcarrière met de AZ-900 Training

Microsoft 365 gebruiken voor jouw apparaten.
Auteur: Fredou
04 juli 2024
7/4/2024
11 minuten om te lezen

Microsoft Azure Fundamentals: Start je Cloudcarrière met de AZ-900 Training

In de snel evoluerende wereld van IT is kennis van cloudtechnologieën essentieel voor elke professional. Microsoft Azure, een van de meest toonaangevende clouddiensten ter wereld, biedt uitgebreide mogelijkheden voor bedrijven en individuen. De training Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) is het ideale startpunt voor iedereen die een carrière in cloudtechnologie ambieert. Deze training is specifiek ontworpen om een solide basis te bieden in de basiselementen van clouddiensten en de wijze waarop deze worden geleverd met Microsoft Azure.

De vraag naar professionals met gedegen kennis van cloudoplossingen is nog nooit eerder zo hoog geweest. Of je nu een beginner bent in de IT-wereld of je huidige kennis wilt uitbreiden, de AZ-900 training biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in de cloudtechnologie. Deze training omvat zowel theoretische als praktische lessen, waardoor je niet alleen de technische begrippen leert kennen, maar ze ook in het bedrijfsleven leert toe te passen.

Bovendien biedt de AZ-900 training flexibiliteit door beschikbaar te zijn in verschillende leermethoden, zoals klassikale lessen, virtuele sessies en zelfstudiepakketten. Dit maakt het mogelijk om te leren op een manier die het beste past bij jouw persoonlijke en professionele leven. Onder leiding van deskundige instructeurs, die uitgebreide ervaring hebben met Microsoft Azure en cloudtechnologieën, zul je ontdekken hoe je de kracht van de cloud kunt benutten om innovatieve oplossingen te creëren.

Wat is de AZ-900 training

De Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) training is ontworpen om je een grondige introductie te geven in de wereld van Microsoft Azure en clouddiensten. Deze training biedt een diepgaand begrip van de basisprincipes van cloud computing, waardoor je de voordelen van cloudservices leert kennen en inzicht krijgt in de verschillende types clouddiensten, zoals Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS).

Tijdens de AZ-900 training zul je vertrouwd raken met de kernservices van Microsoft Azure, waaronder:

• Azure Compute: Je leert hoe virtuele machines en containers worden ingezet en beheerd.
  • Azure Storage: Ontdek de verschillende opslagmogelijkheden die beschikbaar zijn, zoals Blob Storage, File Storage en Disk Storage.
  • Azure Networking: Leer hoe je netwerken opzet, configureert en beheert binnen Azure.
  • Azure Databases: Begrijp hoe relationele en niet-relationele databases worden geïmplementeerd en beheerd in de cloud.

Een belangrijk onderdeel van de training is het begrijpen van Azure’s prijsmodellen en het beheren van kosten, zodat je efficiënt kunt budgetteren en plannen.

Beveiliging, privacy en compliance zijn cruciale aspecten van elke cloudoplossing, en in deze training leer je de basisprincipes van deze onderwerpen. Je krijgt inzicht in de beveiligingsfuncties en -tools die Azure biedt, evenals de belangrijke regelgeving en standaarden waaraan Azure voldoet. Deze kennis is essentieel om veilige en conforme cloudoplossingen te implementeren.

De training combineert theorie met praktijk door hands-on labs en oefeningen, zodat je de geleerde concepten direct kunt toepassen in real-world scenarios. Hierdoor ontwikkel je niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden die je direct kunt inzetten op de werkvloer.

De AZ-900 training bereidt je bovendien voor op het officiële Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) certificeringsexamen. Dit examen is een waardevolle toevoeging aan je professionele profiel en opent de deur naar verdere specialisatie in Azure-cursussen en certificeringen. Met de basis die je opbouwt tijdens deze training, ben je klaar om je carrière in de cloudtechnologie naar een hoger niveau te tillen.

De Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) training biedt een uitgebreide en gestructureerde leerervaring die zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat. De inhoud van de training is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat je een solide basis hebt in alle essentiële aspecten van Microsoft Azure en cloudtechnologieën.

De training begint met een introductie tot cloudconcepten, waar je leert wat cloud computing is en welke voordelen het biedt ten opzichte van traditionele IT-infrastructuren. Je maakt kennis met de verschillende modellen van clouddiensten, zoals IaaS, PaaS en SaaS, en hoe deze kunnen worden ingezet om diverse zakelijke behoeften te vervullen.

Vervolgens duikt de training dieper in de kernservices van Microsoft Azure. Je krijgt inzicht in Azure Compute, waarmee je leert hoe virtuele machines en containers worden ingezet en beheerd. Daarnaast verken je Azure Storage en ontdek je de verschillende opslagmogelijkheden die beschikbaar zijn, zoals Blob Storage, File Storage en Disk Storage. Het netwerksegment van de training introduceert je aan Azure Networking, waar je leert hoe je netwerken opzet, configureert en beheert binnen Azure. Ook Azure Databases komen aan bod, zodat je begrijpt hoe relationele en niet-relationele databases worden geïmplementeerd en beheerd in de cloud.

Een medewerker van Startel (Johannes van Oosterom) laat iets zien.

Een ander belangrijk onderdeel van de training is het begrijpen van Azure’s prijsstelling en kostenbeheer. Je leert hoe je de kosten van je Azure-diensten kunt voorspellen en optimaliseren, en welke tools beschikbaar zijn om uitgaven te monitoren en te beheersen. Dit helpt je om financieel verantwoord te blijven bij het gebruik van cloudresources.

Beveiliging en compliance zijn cruciale elementen van elke cloudimplementatie. Tijdens de training krijg je inzicht in de beveiligingsfuncties van Azure, zoals netwerkbeveiliging, identiteitsbeheer en het gebruik van Azure Security Center. Je leert ook over de verschillende compliance-certificeringen die Azure heeft behaald, en hoe je ervoor zorgt dat jouw implementaties voldoen aan relevante regelgeving en standaarden.

De training is niet alleen theoretisch; je krijgt volop gelegenheid om je kennis in de praktijk te brengen. Door middel van hands-on labs en oefeningen pas je de geleerde concepten toe in realistische scenario’s. Dit helpt je om vertrouwen op te bouwen in het gebruik van Azure-tools en -services, en om praktische vaardigheden te ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in jouw werkomgeving.

Je krijgt bovendien tips en strategieën om het AZ-900 certificeringsexamen succesvol af te leggen, inclusief oefenvragen en voorbeelden van exameninhoud. Met deze uitgebreide voorbereiding ben je goed uitgerust om het examen te halen en je certificering te behalen, wat een waardevolle toevoeging is aan je professionele vaardigheden en carrièremogelijkheden.

• Foto van medewerker van Startel (Hylke Bosma) die aan zijn werkplek zit.

Microsoft azure fundamentals (az-900)

Microsoft Azure, een van de meest toonaangevende clouddiensten ter wereld!

Bekijk de training

Voordelen van de Training

De Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) training biedt tal van voordelen die je carrière in de IT en cloudtechnologie een aanzienlijke boost kunnen geven. Een van de belangrijkste voordelen is dat de training je een sterke basis biedt in cloudconcepten en Microsoft Azure-diensten. Dit is essentieel voor iedereen die nieuw is in de wereld van cloud computing of zijn bestaande kennis wil opfrissen. Met een goed begrip van de basisprincipes ben je beter voorbereid om geavanceerdere technologieën en oplossingen te leren en toe te passen.

Daarnaast biedt de training toegang tot diverse leermethoden, waardoor je kunt kiezen voor klassikale lessen, virtuele sessies of zelfstudie, afhankelijk van wat het beste bij je leerstijl en agenda past. Deze flexibiliteit maakt het gemakkelijker om de training te integreren in je drukke leven.

Een ander groot voordeel is dat de training wordt gegeven door deskundige instructeurs met diepgaande kennis van Microsoft Azure en cloudtechnologieën. Hun expertise en praktijkervaring helpen je niet alleen de theoretische aspecten van Azure te begrijpen, maar ook hoe je deze in real-world scenario’s kunt toepassen. Dit zorgt voor een rijkere leerervaring en een beter begrip van de stof.

De AZ-900 training is niet alleen theoretisch van aard. Door hands-on labs en praktijkgerichte oefeningen krijg je de kans om de geleerde concepten direct toe te passen. Dit helpt je om zelfvertrouwen op te bouwen in het gebruik van Azure-tools en -diensten en bereidt je voor op het oplossen van echte zakelijke uitdagingen.

Daarnaast bereidt de training je grondig voor op het officiële Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) certificeringsexamen. Het behalen van deze certificering is een waardevolle aanvulling op je professionele profiel en wordt wereldwijd erkend. Het toont aan dat je een fundamenteel begrip hebt van Azure en klaar bent om verder te gaan met meer gespecialiseerde certificeringen.

Door de groeiende vraag naar cloudprofessionals kan het behalen van de AZ-900 certificering je carrièremogelijkheden aanzienlijk verbeteren. Werkgevers zijn op zoek naar gekwalificeerde kandidaten met gedegen kennis van cloudtechnologieën, en deze certificering kan je helpen opvallen in de competitieve IT-markt.

Tijdens de training krijg je ook de kans om te netwerken met medestudenten en professionals uit de industrie. Dit kan leiden tot waardevolle contacten en mogelijkheden voor samenwerking, wat je professionele netwerk verder kan versterken.

Al deze voordelen maken de Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) training een uitstekende investering in je toekomst. Of je nu aan het begin staat van je carrière in cloudtechnologie of je huidige vaardigheden wilt verbeteren, deze training biedt de kennis en tools die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Handige toetscombinaties.

Nuttig voor beginners!

Als beginner in de IT-sector vond ik de AZ-900 training ontzettend nuttig. De hands-on labs waren bijzonder leerzaam en hielpen me om de theoretische kennis direct in praktijk te brengen. De flexibele leermethoden maakten het gemakkelijk om de training in mijn drukke schema te passen. Absoluut een aanrader! — Review

★★★★★ 10

Opfrissen van kennis!

De AZ-900 training was ideaal voor het opfrissen van mijn bestaande kennis van cloudtechnologie. Hoewel ik al enige ervaring had met Azure, bood deze training me nieuwe inzichten en een beter begrip van de fundamentele concepten. — Review

★★★★★ 10

Conclusie

De Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) training is ontworpen om IT-professionals niet alleen theoretische kennis bij te brengen, maar ook praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in hun werk. Door een combinatie van diepgaande theoretische lessen en hands-on oefeningen, zorgt de training ervoor dat deelnemers een solide begrip krijgen van de principes van cloud computing en Microsoft Azure, en deze kennis onmiddellijk kunnen toepassen in real-world situaties. De training is beschikbaar in verschillende formaten, waaronder klassikale sessies, online cursussen en zelfstudiepakketten, waardoor IT-professionals de training kunnen volgen op een manier die het beste past bij hun schema en leerstijl. De gerenommeerde trainers, gecertificeerde experts met jarenlange ervaring, brengen uitgebreide kennis en praktijkervaring mee en staan klaar om persoonlijke begeleiding en ondersteuning te bieden.

De inhoud van de AZ-900 training is zorgvuldig samengesteld om actueel en relevant te zijn, met een focus op de nieuwste ontwikkelingen en best practices op het gebied van cloudtechnologie en Microsoft Azure. De training biedt ook tal van mogelijkheden voor interactie en netwerken met andere IT-professionals, wat helpt bij het leren van nieuwe vaardigheden en het opbouwen van een professioneel netwerk. Door te investeren in deze training, investeren deelnemers in hun eigen professionele ontwikkeling en dragen ze bij aan het succes en de veiligheid van hun organisatie. De AZ-900 training helpt hen niet alleen om hun huidige taken efficiënter en effectiever uit te voeren, maar bereidt hen ook voor op toekomstige veranderingen en uitdagingen in het IT-landschap.

Veelgestelde Vragen

• Wat is het formaat van het certificeringsexamen?

Het AZ-900 certificeringsexamen bestaat uit meerkeuzevragen en scenario-gebaseerde vragen die je begrip van Azure-concepten, -diensten en -toepassingen testen. Het examen duurt meestal ongeveer 60 minuten.

• Wat gebeurt er als ik het examen niet haal?

Als je het examen niet in één keer haalt, kun je het opnieuw afleggen. Microsoft heeft specifieke richtlijnen voor het opnieuw afleggen van examens, dus het is raadzaam om deze te raadplegen op hun officiële website.

• Welke leermiddelen zijn beschikbaar tijdens de training?

Tijdens de training krijg je toegang tot een verscheidenheid aan leermiddelen, waaronder interactieve lessen, hands-on labs, oefenvragen en studiemateriaal. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om je te helpen de lesstof volledig te begrijpen en toe te passen.

• Waar kan ik me inschrijven voor de training?

Je kunt je inschrijven voor de Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) training via de website van Startel. Hier vind je ook informatie over beschikbare data, locaties en leermethoden.

Hulp nodig?
Wij helpen je!

Neem contact met ons op

of laat Eliano je terugbellen

Terugbelverzoek

Vul hieronder jouw gegevens in, zodat wij telefonisch contact met je kunnen opnemen.

Vul hieronder aanvullende informatie in over jouw vraag, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wij zijn dé IT-opleider van het noorden

• Train bij ons in Drachten of op jouw eigenlocatie.
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Erkende trainers.
  • Ontvang een certificaat na deelname!
Foto van medewerker van Startel (Eliano Patty).
x
Foto van medewerker van Startel (Eliano Patty).