22 januari 2024
1/22/2024

Johannes van Oosterom

Maak kennis met Johannes, onze allround medewerker die zich iedere dag voor 100% inzet om maximale resultaten te behalen. Ontdek hoe Johannes via het IT-Talentenprogramma is uitgegroeid tot een onmisbare kracht binnen Startel.

Na het afronden van mijn MBO-niveau 4-opleiding ICT-beheerder in 2021, begon mijn zoektocht naar een passende baan in de IT-sector. Omdat dit voor mij uitdagend was, schakelde ik een jobcoach in. Dit bleek een goede zet te zijn. Ik kreeg ondersteuning bij mijn zoektocht naar een baan en volgde tevens een training in communicatieve vaardigheden. Via deze weg werd ik doorverwezen naar het UWV. 

Het UWV streeft ernaar om de kansen op werk voor werkzoekenden te vergroten door hen te ondersteunen bij het vinden van een baan die aansluit op de huidige behoeften van de arbeidsmarkt en bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. Tijdens mijn zoektocht naar werk organiseerde het UWV een webinar gericht op omscholing. Eén van de sprekers tijdens deze webinar was Marco Wagenveld, destijds de directeur van Startel. Hij vertelde, op een inspirerende manier, hoe hij met het Startel IT-Talentprogramma mensen wil helpen een passende functie in de IT-sector te vinden. Zijn plan om mensen te overtuigen was geslaagd, want niet lang daarna besloot ik mij aan te melden voor het IT-Talentprogramma. 

In oktober 2021 nam ik deel aan het IT-Talentprogramma, gericht op software testen. Het programma bestond uit twee fasen. Fase één was gericht op het verbreden van theoretische kennis. Onder begeleiding van een instructeur in combinatie met zelfstudie, bestudeerde ik diverse onderwerpen zoals hardware, computernetwerken en cybersecurity. Als bewijs van mijn bekwaamheid, ontving ik voor elk behaald onderdeel een erkend certificaat. 

Fase twee van het programma bestaat uit het toepassen van theorie in de vorm van een praktijkstage bij een opdrachtgever. Destijds was het lastig om stage te vinden in software testen. Daarom koos ik ervoor om stage te lopen als helpdeskmedewerker bij Centric. Al snel werd duidelijk dat deze functie niet bij mij paste en dat ik hier niet mijn volledige potentie kon benutten. Het was tijd om verder te zoeken. In de tussentijd lagen er intern bij Startel veel onderhoudsvraagstukken open. Soms ligt een oplossing binnen handbereik en de directeur stelde voor om het IT-Talentenprogramma verder voort te zetten bij Startel. Dit was het begin van een mooie samenwerking en een mooie toekomst lag voor ons! De stage werd succesvol afgerond en in september 2022 tekende ik mijn vast contract als Allround medewerker. 

In mijn huidige functie houd ik mij o.a bezig met het publiceren van trainingen, zelfstudiepaketten en examenvouchers op de website, evenals onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast controleer én corrigeer ik cursusmateriaal op het gebied van testautomatisering, zoals Robot Framework en Certified Selenium Engineer with Python. Dit zijn werkzaamheden die mij goed liggen en waar ik mijzelf met volledig plezier voor kan inzetten. Lijkt het je leuk om contact op te nemen? Dan kan je mij bereiken via johannes@startel.nl of het algemene telefoonnummer: 050-5028888. 

Wil jij ook weten wat het IT-Talentenprogramma voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met accountmanager Eliano Patty via 050-5028880 of Eliano@startel.nl.