Alex Tabak

“De manier waarop Startel opleidt, geeft veel vertrouwen”

Binnenkort begint hij zelf met een opleiding bij Startel. De training ‘ChatGPT in één dag’ om precies te zijn. Enerzijds omdat dit hem fascineert en anderzijds om te ervaren hoe zo’n training verloopt. Want vaker verwijst hij mensen door naar Startel. Omdat zij een bijstandsuitkering krijgen en graag terug willen op de arbeidsmarkt. Accountmanager Alex Tabak van de Gemeente Leeuwarden vertelt.

“Korte lijnen, maatwerk, oog voor de mens en met een vinger aan de pols. Dat is kort samengevat mijn ervaring met Startel en de reden waarom onze samenwerking zo succesvol is. Want de mensen die ik naar werk begeleid, hebben soms jarenlang aan de zijlijn van de maatschappij gestaan. Dit zijn geen mensen bij wie alles vanzelf gaat. Het zijn wél mensen die iets in hun mars hebben en die met de juiste opleiding weer iets voor de samenleving kunnen betekenen. Startel ziet dat, heeft begrip voor hun situatie en biedt opleidingen binnen alle facetten van de ICT-sector.”

“Neem de jongen die vroegtijdig stopte met zijn hbo-opleiding. Hij wilde graag developer worden, maar zonder papieren lukt dat niet. Hij was net vader geworden, het leven was intensief, maar met de juiste begeleiding volgt hij nu bij Startel een IT-opleiding op een niveau waarmee hij straks veel meer kans maakt op de arbeidsmarkt. Want aan het certificaat dat hij met deze opleiding kan behalen, hééft hij ook echt iets. Die jongen is daar zo blij mee. Hij voelt zich waardevol, gehoord en gezien en heeft veel meer zelfvertrouwen.”

“Maar er zijn ook mensen die bijscholing nodig hebben. Zoals de man die ooit systeembeheerder was bij een grote universiteit en die de afgelopen tien jaar door omstandigheden thuis heeft gezeten. Nu hij weer aan de slag kan, heeft hij een opleiding nodig voor wat extra verdieping. Bij Startel kon hij meteen langskomen voor een kennismakingsgesprek en hebben ze heel zorgvuldig met hem uitgezocht wat hij nodig heeft.”

“Doordat Startel voor elke kandidaat een offerte op maat samenstelt die heel transparant is wat betreft inhoud en kosten, weten we als gemeente precies waar we aan toe zijn. Lukt het een kandidaat tijdelijk niet om de opleiding te volgen, dan is het mogelijk om tussen modules een pauze in te lassen. En omdat Startel per module factureert, hebben we de ruimte om zonder al te groot financieel verlies het traject definitief te stoppen. Dit is voor zowel de kandidaten als voor ons als gemeente heel prettig en overzichtelijk.”

“Dat Startel zo meedenkt en onze mensen bij de hand neemt, is ook voor mij als accountmanager heel fijn. De mensen die ik begeleid hebben vaak al veel meegemaakt. Die wil je in vertrouwde handen achterlaten. Ik heb sinds het begin van onze samenwerking in het voorjaar van 2023, vier mensen bij Startel aangemeld. Ze zijn allemaal tevreden over hoe het gaat en over de kansen ze dankzij die opleidingen krijgen. Dat geeft vertrouwen. Ik denk dat we ook in de toekomst nog vaak succesvol zullen samenwerken.”