IT security training: Ga je aanvallen, verdedigen of..?

IT security training: Ga je aanvallen, verdedigen of..?
IT security training: Ga je aanvallen, verdedigen of..? 2

Er is wel een interessante parallel te trekken tussen IT security en voetbal. Allereerst moet je allemaal de basisbeginselen kennen en ten tweede heb je in een team zowel aanvallers als verdedigers nodig om je tegenstanders te slim af te zijn. Maar sta jij in de voor- of achterhoede, of word je misschien wel de bondscoach van IT security? Het kan allemaal met het zeer uitgebreide security traineeship van StarTel.

De basisbeginselen van IT security – Het spel breed leren spelen

Voordat je kunt bepalen welke positie bij je past heb je basisvaardigheden in de breedte nodig. Daarvoor biedt StarTel onder andere van CompTIA de A+ en de Security+ opleiding aan. Het geeft je een gedegen startpunt in de wereld van IT security, omdat het een vendor neutrale certificering is die de basisvaardigheden valideert die nodig zijn. Door de praktische insteek kan je hiermee al een breed scala van security problemen oplossen. Daarna kan je zelf bepalen op welke positie je wilt gaan spelen.

In de spits: Aanvallen!

Als je wordt aangevallen, dan moet je tegenstand bieden. Dit geldt zeker ook voor IT security. De beste aanvallers die van hackers kunnen winnen zijn mensen die bijvoorbeeld de training Certified Ethical Hacker hebben afgerond. Wil je de allerbeste spits worden en van grote waarde zijn voor jouw organisatie? Bewijs dat dan door je C|EH Master te behalen. Het vendor neutrale alternatief hiervoor is de Mile2 CPTE (Certified penetration testing engineer).

In de verdediging: Voorkomen!

Security is topsport, zeker omdat het aantal gevallen van cyber- en digitale criminaliteit nog steeds sterk toeneemt. Om preventieve maatregelen te nemen, en een professionele verdediger te worden, adviseren wij bijvoorbeeld de CISSP opleiding, Certified Information Systems Security Professional of de CCSP opleiding, Certified Cloud Security Professional.

Daarnaast kun je opleidingen volgen die ervan uitgaat dat er een netwerkinbreuk is opgetreden. Zo leer je bijvoorbeeld in de Securing Windows Server 2016 opleiding alles over het verminderen van malware bedreigingen, firewalls, het beveiligen van het netwerkverkeer, het veilig beheren van software updates en nog heel veel meer.

Bepaal je eigen carrièrepad in IT security

Wat bij jouw karakter past bepaal je zelf. In een defensieve rol zit je meer aan de monitoring kant en helpt het als je zowel technisch als communicatief sterk bent. Aan de offensieve kant moet je vooral de wil hebben om te willen winnen van malafide gasten die het op jouw bedrijf of die van klanten gemunt hebben. In de voorhoede moet je constant bereid zijn om te leren, omdat hackers steeds slimmer worden en zich ook internationaal verenigen.

Wellicht word je wel digitaal forensisch onderzoeker of wil je jezelf meer aan de beleidskant ontwikkelen als Functionaris Gegevens Bescherming. “Als je eenmaal in de digitale wereld van security stapt, dan word je ermee besmet en wil je er nooit meer uit”, is een uitspraak van Björn Mevissen, Security Trainer bij StarTel, die een groot aantal security trainingen uit ons security traineeship doceert.

Ga je aanvallen, verdedigen of…

Neem contact met ons op voor het samenstellen van jou ideale security traineeship of als we je bij jouw keuze verder kunnen helpen.

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief