IT-Talent Werkgever pexels marc mueller 380769

Het IT-Talent programma van Startel

 

Startel, De IT opleider, heeft afspraken gemaakt met enkele partners waaronder lokale overheden, het UWV en HRM advies om op grotere schaal veelbelovende kandidaten te selecteren, te testen en op te leiden. Dit met als doel om de kandidaten klaar te stomen voor een baan in de IT. Het programma heet het IT-Talent programma.

Er zijn twee soorten interessegroepen te benoemen in dit traject:

  1. Werkgevers met een behoefte aan opgeleide kandidaten voor IT-vacatures
  2. Werkgevers die afscheid willen nemen van medewerkers (met een transitiesom) die deze medewerkers tegelijk een kans op nieuw werk willen meegeven.
 
Kandidaten zijn door zowel Startel als door HRM-Advies getest op geschiktheid. Hierna volgen zij gedurende 4 maanden een intensief trainingsprogramma met richtingen als programmeren, security, data-management en testprocedures. De trainingen die onderdeel zijn van de trajecten worden afgesloten met certificeringen van o.a. Microsoft, Cisco, Oracle, Mile2 (security) en ISTQB (Testen).

Wij zijn als IT-opleider op zoek naar bedrijven en organisaties die IT-vacatures willen opvullen met gecertificeerde kandidaten of transitie/ herscholing van medewerkers overwegen. 

Vanaf de tweede maand wordt een werken/leren periode gestart bij aangesloten werkgevers. Deze periode duurt 3 maanden, waarin de kandidaat voor een groot deel van de tijd bij de opdrachtgever inzetbaar is. Bij tevredenheid over het functioneren en het behalen van de certificering wordt minimaal een jaarcontract aangeboden.

Gedurende die hele opleidingsperiode van 4 maanden wordt de trainee begeleid door Startel (mentor) en worden de loonkosten door het UWV betaald. De totale kosten voor de werkgever bedragen per kandidaat € 8.000, – (werving, selectie, scholing, certificering en gedurende het traject reeds 3 maanden inzet).

Startel leidt 4 verschillende specialismen op (de eerste groepen starten in januari 2021): 

 

Meer informatie ontvangen over ons IT-talentenprogramma? Voer hieronder vrijblijvend je contactgegevens in en we sturen de informatiebrochure in pdf-formaat naar je toe.

Webinar

Op dinsdag 8 december 2020 heeft ons webinar plaatsgevonden. Hierin is door enkele betrokkenen het IT talent programma nader toegelicht. 

  • Marieke Duijndam geeft vanuit het UWV een korte toelichting over de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
  • Teun Michielse geeft toelichting op de werving & selectie van geschikte kandidaten en op zijn assessment tool.
  • Marco Wagenveld geeft aan welke kennis, opleidingen en certificeringen worden aangeboden in de verschillende trajecten.
 
De webinar is opgenomen en de terugkijk link is hieronder opgenomen. 

Klik hier om de Webinar te bekijken.

IT-Talent werkgever informatie formulier