IT-Talent Werkgever pexels marc mueller 380769

Het IT-Talent programma van Startel

 

Startel is geaccrediteerd opleidingspartner van het UWV. Vanuit deze samenwerking hebben we afspraken gemaakt met enkele partners waaronder lokale overheden en commerciële partijen om op grotere schaal veelbelovende kandidaten te selecteren, te testen, op te leiden en te matchen aan opdrachtgevers.  Het programma heet het IT-Talent programma.

Er zijn twee soorten interessegroepen te benoemen in dit traject:

  1. Werkgevers met een behoefte aan opgeleide kandidaten voor IT-vacatures
  2. Werkgevers die afscheid willen nemen van medewerkers (met een transitie som) die deze medewerkers tegelijk een kans op nieuw werk willen meegeven.
 
Kandidaten zijn door Startel getest op geschiktheid, motivatie en niveau. Na positieve uitkomst volgen zij gedurende 4 maanden een intensief trainingsprogramma met richtingen als programmeren, Helpdesk- Supportdesk engineer, data-management en testprocedures. De trainingen die onderdeel zijn van de trajecten worden afgesloten met certificeringen van o.a. Microsoft, ITIL4, Cisco, Mile2 (security) en ISTQB (Testen).

Wij zijn als IT-opleider op zoek naar bedrijven en organisaties die IT-vacatures willen opvullen met gecertificeerde kandidaten of transitie/ herscholing van medewerkers overwegen. 

Vanaf de tweede maand wordt een werken/leren periode gestart bij aangesloten werkgevers. Deze periode duurt 3 maanden, waarin de kandidaat voor een groot deel van de tijd bij de opdrachtgever inzetbaar is. Bij tevredenheid over het functioneren en het behalen van de certificering wordt hierna minimaal een jaarcontract aangeboden.

Gedurende die hele opleidingsperiode van 4 maanden wordt de trainee begeleid door Startel (mentor) en worden de loonkosten door het UWV betaald. De totale kosten voor de werkgever bedragen per kandidaat € 6.000, – tot € 8.000,- (werving, selectie, scholing, certificering en gedurende het traject reeds 3 maanden inzet).

Startel leidt in 4 richtingen op en heeft een 5e richting Maatwerk beschikbaar.

 

Meer informatie ontvangen over ons IT-talentenprogramma? Voer hieronder vrijblijvend je contactgegevens in en we nemen zsm contact met je op. 

Webinar

Op donderdag 7 oktober 2021 wordt gericht op werkgevers samen met het UWV een webinar georganiseerd. 

  • Opgeven kan nog via inschrijven. Na afloop van de webinar wordt op deze pagina  de terugkijk link opgenomen. 
 
De webinar voor het vorige traject dit voorjaar is hieronder opgenomen. 

Klik hier om de Webinar te bekijken.

IT-Talent werkgever informatie formulier