Leertraject Tester

Bij StarTel staat resultaat voorop. De trainingen in software testen zijn speciaal ontwikkeld voor agile testers en anderen die in hun toekomstige werkzaamheden op hoog niveau actief zijn op het gebied van het testen van software. StarTel biedt niet alleen trainingen aan ter uitbreiding van het curriculum, zoals ISTQB Foundation, Agile Tester en TMap Suite Test Engineer, maar levert ook gehele traineeships op dit vakgebied. De vraag naar goed opgeleide en gecertificeerde softwaretesters neemt de laatste tijd explosief toe.

Om die reden is door StarTel in nauwe samenwerking met gespecialiseerde testers en businesspartners een traineeship ontwikkeld waarin deelnemers gedurende de eerste twee maanden worden opgeleid en gecertificeerd. Na de opleiding worden ze door specialisten met veel ervaring in de praktijk op projecten bij onze opdrachtgevers ingezet op het specifieke vakgebied. Naast technische skills wordt ook veel aandacht aan soft skills besteed omdat vooral de combinatie van technische en communicatieve vaardigheden in de praktijk het verschil maakt.

 

Leertraject Tester leertrajecten 300x500px 01

Opleiding

De eerste twee maanden van het traineeship bestaan uit een fulltime opleiding om kandidaten voor te bereiden op de praktijk. Je volgt trainingen en behaalt certificaten. Belangrijke onderdelen zijn:

  • Algemene inleiding op gebied van software testen (Spreker uit de praktijk)
  • IREB foundation (requirements engineer)
  • Dasa Devops Fundamentals
  • ISTQB Foundation
  • TMap Test Engineer 
  • Workshop testtooling
  • Testen in een DevOps omgeving
  • Fundamentals Scrum, Professional Scrum Master (PSM1)
  • Soft skills

Concrete projecten

Het traineeship krijgt extra waarde wanneer de verkregen kennis kan worden toegepast in de praktijk. Er wordt derhalve altijd gezocht naar stageplaatsen bij opdrachtgevers waar ook aan concrete projecten kan worden (mee)gewerkt.

Leertrajecten

In nauw overleg met onze gespecialiseerde trainers en opdrachtgevers zijn door StarTel enkele trajecten ontwikkeld waarmee pas afgestudeerden of kandidaten die zich willen omscholen tot ICT-er in korte tijd worden geschoold tot gecertificeerd (junior) specialist.

[gravityform id=”28″ title=”true” description=”true”]