Maandag - Vrijdag

8:15 - 17:00

Lavendelheide 12,
9202 PD, Drachten

info@startel.nl

050-5028888

Microsoft Power Platform: Efficiënt werken met processen en gegevens

Behaal de hoogste resultaten voor jouw organisatie met Microsoft Power Platform!

In het bedrijfsleven is het van cruciaal belang om de juiste hulpmiddelen te hebben om processen te optimaliseren, gegevens te analyseren en om snelle beslissingen te nemen.

Microsoft Power Platform bestaat uit een aantal hulpmiddelen die speciaal ontworpen zijn om organisaties te helpen om de hoogste resultaten te behalen. Microsoft Power Platform bestaat onder andere uit: Power Apps, Power BI, Power Automate en Power Virtual Agents.

In deze blog gaan we dieper in op de verschillende componenten van Microsoft Power Platform en de voordelen die ze voor organisaties bieden.

De onderdelen van Microsoft Power Platform begrijpen

Door hulpmiddelen te combineren, kunnen organisaties gegevens verzamelen, analyseren en automatiseren om efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen. Hier is een overzicht van de verschillende onderdelen van Microsoft Power Platform:

  • Power Apps is een hulpmiddel waarmee gebruikers zonder programmeerkennis hun eigen applicaties voor mobiele apparaten kunnen maken.
  • Met Power BI kunnen organisaties gegevens visualiseren en analyseren om sneller en beter onderbouwde beslissingen te nemen. 
  • Power Automate (voorheen bekend als Microsoft Flow) is een hulpmiddel voor procesautomatisering die organisaties in staat stelt om taken te automatiseren en werkstromen te maken.
  • Met Power Virtual Agents kunnen organisaties de werkdruk van werknemers verlagen door chatbots te creëren die veelvoorkomende vragen af kunnen handelen.

De voordelen van het gebruiken van Microsoft Power Platform

Een van de grootste voordelen van Microsoft Power Platform is de integratie met andere Microsoft-diensten, zoals Office 365, Dynamics 365 en SharePoint. Door gegevens te integreren in bestaande werkstromen en processen kunnen organisaties gegevens verzamelen en analyseren vanuit verschillende bronnen, zonder dat ze verschillende software hoeven te gebruiken. Dit maakt het voor de organisaties makkelijker om tot een oplossing te komen.

Met Power Apps kunnen gebruikers hun eigen applicaties maken die specifiek ontworpen zijn voor hun specifieke behoeften van hun organisatie. Dit kan variëren van een eenvoudige applicatie om taken te volgen tot een complexere applicatie om werkstromen te automatiseren.

Power BI biedt geavanceerde analysemogelijkheden die organisaties in staat stellen om gegevens te visualiseren en te analyseren om trends en patronen te identificeren. Power Automate maakt het automatiseren van handmatige taken mogelijk, wat niet alleen kosteneffectiever is, maar ook de kans op gebruikersfouten vermindert.

Het beheercentrum van Microsoft Power Platform

Analyseer en automatiseer met Microsoft Power Platform.
Klik op de afbeelding voor meer informatie over het beheren van Microsoft Power Platform

Het Power Platform-beheercentrum is een hulpmiddel waarmee beheerders de implementatie en het gebruik van Power Platform-diensten kunnen beheren. In het beheercentrum kunnen beheerders gebruikers toevoegen, verwijderen of de gegevens aanpassen, beleidsregels instellen, connectoren beheren en beveiligings- en nalevingsinstellingen toevoegen, verwijderen of wijzigen.

Het beheercentrum biedt ook inzicht in de implementatie van Power Platform-diensten binnen een organisatie.

Microsoft-conferentie over Power Platform

Tijdens een Microsoft-conferentie over Power Platform werden er verschillende updates aangekondigd die het gebruik van Power Platform nog effectiever maken. Een van deze updates maakt het mogelijk om AI Builder in Power Apps te gebruiken. Hiermee kunnen gebruikers aangepaste AI-modellen maken om taken te automatiseren. Een andere update zorgt ervoor dat Power Automate integreert met Azure Functions, zodat gebruikers voortaan code kunnen schrijven en deze integreren met hun werkstromen.

De licentiemogelijkheden van Power Automate

Power Automate biedt de licentiemogelijkheden: Power Automate Free, Power Automate Per User en Power Automate Per Flow.

Power Automate Free biedt de basisfunctionaliteit van Power Automate, terwijl Power Automate Per User en Power Automate Per Flow geavanceerdere functies bieden. Power Automate Per User biedt onbeperkte werkstromen voor individuele gebruikers, terwijl Power Automate Per Flow werkstromen voor specifieke processen of scenario’s biedt.

Het creëren van jouw eerste Power Automate-stroomschema

Het creëren van jouw eerste Power Automate-stroom is relatief eenvoudig. Nadat jij een Power Automate-account hebt aangemaakt, kun je op de startpagina van Power Automate beginnen met het maken van stroomschema’s. Power Automate heeft verschillende sjablonen waarvan je gebruik mag maken. Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen stroomschema helemaal vanaf het begin te creëren.

Zoals je kunt zien zijn er talloze mogelijkheden voor het maken van stroomschema’s. Hiernaast biedt Power Automate integratie met honderden applicaties en clouddiensten, zoals: SharePoint en Dynamics 365.

 

Creëer jouw eigen applicaties met Power Apps

Power Apps biedt jou de mogelijkheid om op een makkelijke manier jouw eigen applicaties te creëren. Gebruikers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan sjablonen om aan de slag te gaan, of ze kunnen helemaal vanaf het begin hun eigen applicatie creëren.

Power Apps biedt een intuïtieve gebruikersomgeving waarin jij aangepaste formulieren en besturingselementen kunt maken. Tevens is er een integratie met verschillende diensten, zoals: Microsoft Dataverse, SharePoint en Common Data Service.

Het analyseren van gegevens met Power BI

Power BI biedt geavanceerde functionaliteiten waarmee organisaties gegevens kunnen visualiseren en analyseren om trends en patronen te identificeren. Met Power BI kunnen gebruikers gegevens visualiseren in verschillende grafieken en diagrammen.

Gebruikers kunnen ook interactieve rapporten maken om inzicht in de gegevens te krijgen.

Power BI biedt integratie met verschillende diensten, zoals:

  • Microsoft Excel.
  • SharePoint.
  • Dynamics 365.

Praktijkonderzoeken van Power Platform

Er zijn verschillende praktijkonderzoeken van Power Platform die laten zien hoe organisaties Power Platform hebben gebruikt om hun processen te optimaliseren en efficiënter te werken. Een voorbeeld hiervan is een organisatie die Power Automate heeft gebruikt om handmatige taken te automatiseren waardoor de productiviteit is gestegen. Een ander voorbeeld is een organisatie die Power BI heeft gebruikt om gegevens te visualiseren en te analyseren om trends en patronen te identificeren en betere beslissingen te nemen.

Trainingen op het gebied van Microsoft Power Platform

Wij bieden verschillende klassikale en virtuele trainingen en zelfstudiepakketten op het gebied van Microsoft Power Platform.

De trainingen en zelfstudiepakketten zijn geschikt voor mensen met verschillende niveaus en bieden een diepgaande blik op de verschillende aspecten en mogelijkheden van Microsoft Power Platform.

Wil jij een training volgen of meer informatie over een training krijgen?

Klik dan op de oranje knop om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Stay Connected

More Updates