Maandag - Vrijdag

8:15 - 17:00

Lavendelheide 12,
9202 PD, Drachten

info@startel.nl

050-5028888

Moderne desktops beheren: Waarom de MD-101-training essentieel is voor bedrijven!

Van gebruikersaccounts tot beveiligingsbeleid: het beheren van moderne desktops vereist een uitgebreide kennis van desktopbeheer. Als je wilt leren hoe jij op een professionele manier moderne dekstops kunt beheren, dan zou je kunnen overwegen om de MD-101-training te volgen. In deze blog zetten wij de voordelen van het volgen van de MD-101-training op een rij. Daarnaast delen we vier van de belangrijkste elementen waarmee je rekening moet houden bij het opzetten en beheren van een moderne desktop.

Beheer moderne desktops met de essentiële MD-101-training!

Managing Modern Desktops (MD-101)

Tegenwoordig zijn computers niet beperkt tot traditionele kantoorruimtes of huishoudens. Met de opkomst van cloudcomputing en mogelijkheden voor toegang op afstand hebben organisaties en mensen overal ter wereld toegang tot hun gegevens en applicaties. 

Het beheren van een moderne desktop kan een uitdaging zijn, hierom is de MD-101-training de ideale oplossing. Dit zijn enkele aandachtspunten voor het beheren van moderne desktops:

 1. Platformselectie.
 2. Gebruikersaccounts.
 3. Beveiligingsbeleid.
 4. Onderhoud.

Platformselectie

Moderne desktops beheren: Voordelen en belangrijke elementen van de MD-101-training voor bedrijven.

De eerste stap bij het beheren van computers is het selecteren van het platform dat het beste bij jouw eisen en wensen past. Afhankelijk van de grootte en het budget van jouw organisatie, kun je kiezen voor een cloudgebaseerde oplossing, zoals Microsoft 365, of een traditionele on-premise-oplossing, zoals Windows 10. Elk platform heeft zijn eigen reeks functies en vereisten, dus het is belangrijk om de opties te bekijken en degene te selecteren die het beste aansluit bij de behoeften van jouw organisatie.

Gebruikersaccounts

Nadat jij het gewenste platform hebt uitgekozen, ben je in staat om gebruikersaccounts aan te maken en te beheren. Gebruikersaccounts vormen de ruggengraat van elke computer, omdat ze gebruikers toegang geven tot hun programma’s en bestanden. Bij het instellen van gebruikersaccounts is het belangrijk om rekening te houden met de rollen en verantwoordelijkheden van elke gebruiker binnen de organisatie. Deze informatie helpt jou bij het toewijzen van de juiste groep, machtigingen en toegangsniveaus voor de gebruikers.

MD-101-training: essentieel voor modern desktopbeheer in bedrijven!

Beveiligingsbeleid

Moderne desktopbeheertraining MD-101: essentieel voor bedrijven!

Beveiliging is een essentieel onderdeel van het beheer van computers. Het is noodzakelijk om een effectief beveiligingsbeleid op te stellen en te onderhouden, zoals:

 • Rechten op mappen en bestanden.
 • Wachtwoordbeleid.
 • Firewall en antivirussoftware.

 

Dit beveiligingsbeleid moet ontworpen zijn om de programma’s en bestanden van de organisatie, evenals de persoonsgegevens van de gebruikers, te beschermen. Er moeten daarom regelmatig audits worden uitgevoerd om te controleren dat het beleidsregelement daadwerkelijk wordt nageleefd. Je kunt ook de blog: Cybersecurity Trends 2022 eens bekijken voor een volledige beveiliging van jouw IT-omgeving.

Onderhoud

Ten slotte is het belangrijk om regelmatig onderhoudstaken uit te voeren in de organisatie. Dit omvat onder andere:

 • Het installeren van de nieuwste beveiligingsupdates en softwareversies.
 • Het maken van back-ups.
 • Het uitvoeren van audits.

 

Naast handmatige back-ups is het ook mogelijk om automatische back-ups in te stellen om te voorkomen dat bestanden verloren gaan. Je zou een overweging kunnen maken om back-upsoftware te vinden die het beste past bij de eisen en wensen van de organisatie.

Moderne desktopbeheer met MD-101-training voor bedrijven.

MD-101-training

Moderne desktops zijn de weg van de toekomst. Ze bieden hogere prestaties, verbeterde beveiliging en grotere schaalbaarheid dan traditionele desktops. Om deze voordelen volledig te benutten is het essentieel dat systeembeheerders voldoende kennis hebben. De training: ‘Managing Modern Desktops (MD-101)’ is ontworpen om IT-professionals te helpen om de benodigde kennis en vaardigheden te verkrijgen voor het maken, implementeren en onderhouden van Windows 10-apparaten.

De voordelen van de MD-101-training

De MD-101-training behandelt vijf hoofdgebieden:

 1. Een plan bedenken om Windows 10 in te zetten en eventuele problemen in de implementatie te beperken.
 2. Windows 10-computers implementeren in de organisatie.
 3. Windows 10-updates installeren en configureren.
 4. Apparaten aan het domein toevoegen en beheren.
 5. Beleidsregels configureren.

 

Met een team van systeembeheerders die het Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate-certificaat hebben behaald, kunnen bedrijven de prestaties, beveiliging en schaalbaarheid van hun moderne desktops maximaliseren. Ze kunnen eenvoudig Windows 10-apparaten implementeren en beheren en ervoor zorgen dat ze veilig blijven en optimaal blijven werken.
Kortom, de MD-101-training is een essentieel hulpmiddel voor bedrijven die het meeste uit hun moderne desktops willen halen. Investeren in deze training om ervoor te zorgen dat systeembeheerders goed thuis zijn in de principes en technieken van het beheer van moderne desktops, is een investering die het bedrijf op de lange termijn veel geld zal opleveren.

Exam MD-101 Managing Modern Desktops by Andrew Warren van het YouTube-kanaal van Pearson Tech Skills

3 Videos

Volg de MD-101-training bij Startel

In de MD-101-training leer je Windows 10-computers te beheren en ga je verder in op hoe je Azure configureert. Binnen een klassikale of virtuele training krijg je informatie over het modern beheer en beveiliging van programma’s en webapplicaties. Daarbij ga je in op onder andere:

 • Authenticatie.
 • Toegang.
 • Wettelijke en ethische voorschriften.

 

In de training maak je kennis met technologieën als Azure Active Directory en Windows Defender Advanced Threat Protection. Zodat je aan het eind van de training weet hoe je verschillende programma’s inzet om de apparaten en gegevens van jouw organisatie te beschermen. Wil jij liever in jouw eigen tempo het lesmateriaal van de MD-101-training doornemen? Dan kun je ook voor het zelfstudiepakket kiezen.

Wil je meer weten over de MD-101-training? Of hoe de training bij Startel jouw carrièrepad richting geeft? Neem gerust contact met ons op door op de oranje knop te klikken.

Wil je informatie over Microsoft 365 en de bijbehorende trainingen? Dan kun je op de blauwe knop klikken.

No results found.

MD-102-training

Waarschuwing: Microsoft wil in de maand mei de MD-100- en MD-101-trainingen samenvoegen tot één training, genaamd ‘MD-102 Endpoint Administrator’. Dit betekent ook dat de MD-100- en MD-101-examens worden vervangen door het MD-102-examen.

Klik hier voor meer informatie.

Microsoft wil in de maand mei het certificaat ‘Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate’ hernoemen naar ‘Microsoft 365 Certified: Endpoint Administrator Associate’.

Klik hier voor meer informatie.

Stay Connected

More Updates