17 januari 2024
1/17/2024

Pieter Fokkema

Bij Startel geloven we dat ons succes voortkomt uit de kracht van ons team! Pieter werkt sinds 2020 bij Startel en heeft in die tijd een mooie ontwikkeling doorgemaakt naar Salesmanager en eindverantwoordelijke voor de organisatie. Hoog tijd om Pieter aan jullie voor te stellen.

Mijn naam is Pieter Fokkema, 28 jaar jong, woonachtig in Groningen en opgegroeid in het prachtige Beetsterzwaag. Sinds september 2020 werk ik bij Startel. Voordat ik bij Startel begon, werkte ik bij NDC Mediagroep, nu bekend als Mediahuis Noord. Mijn studieachtergrond is in marketing/sales; ik heb hbo/bachelor Commerciële Economie met een specialisatie in sales gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Voordat ik bij Startel begon, had ik maar weinig kennis van de IT-branche. Deze stap voelde als een sprong in het diepe, gezien de enorme reikwijdte van mogelijkheden in deze sector. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet omdat het een ontzettend leuke branche is om in te werken, vooral omdat er momenteel zoveel gebeurt. Ik vind het onderwerp kunstmatige intelligentie bijzonder interessant. Dankzij verschillende leveranciers en trainers blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Deze kennis pas ik vervolgens toe in mijn werk.

Ik ben op dit moment werkzaam als salesmanager bij Startel en tegelijkertijd eindverantwoordelijk voor de organisatie. In juli 2023 kreeg ik de kans om mij te ontwikkelen tot de rol van directeur. Een prachtige kans die ik met beide handen aangrijp. Sindsdien is mijn rol uitgebreid met nieuwe aspecten waar ik elke dag veel van leer en waar ik veel plezier uit haal. Het is geweldig om te zien hoe we als Startel groeien op verschillende vlakken.

Wat ik het meest belangrijk vind in mijn rol is een stuk vrijheid, maar bovenal werkplezier. Ik ga al jaren met veel plezier naar mijn werk, wat misschien cliché klinkt, maar echt waar is. Binnen mijn rol kan ik veel van mijn capaciteiten kwijt, wat zorgt voor veel zelfvoldoening. Waar ik de meeste energie van krijg binnen mijn rol zijn toch de sales- en marketing gerelateerde activiteiten. Hier besteed ik dan ook het grootste deel van mijn werkweek aan.

Buiten mijn werk om ben ik veel met sport bezig. Als zestienjarige jongen heb ik op het hoogste niveau gebasketbald in Nederland. Door een knieblessure heb ik mijn basketbalcarrière noodgedwongen moet beëindigen. Deze tegenslag heeft mij ertoe aangezet om mijn passie voor sport breder te trekken. Sindsdien ben ik vaak in de sportschool te vinden en sinds kort ben ik veel aan padellen, waarbij toch een beetje die passie van basketbal terugkomt. Het is een intensieve sport die niet alleen uitdagend is, maar ook bijzonder leuk, omdat het de ideale combinatie biedt van sportief bezig zijn en plezier maken met vrienden, waarbij het er vaak fanatiek aan toe gaat.

Wil je nader kennis maken, ben je benieuwd naar de organisatie van Startel en onze vele trainingsmogelijkheden binnen IT? Neem dan gerust contact op via ✉️ pieter@startel of 📞0630817818.