Student in de spotlight: “Passie in plaats van profielkeuze!”

Student in de spotlight: “Passie in plaats van profielkeuze!”

Als ICT opleider komt StarTel natuurlijk in aanraking met bijzondere studenten. Dit is het inspirerende verhaal van Sander de Graaf die in slechts één kwartaal maar liefst drie MCSA, (Microsoft Certified Solutions Associate trainingen) heeft doorlopen en ook nog eens zijn MCSE, (Microsoft Certified Solutions Expert) titel behaalde. We hebben het opgeschreven, omdat hij een belangrijke boodschap heeft:

“Alles valt te leren, zolang je maar doet waar je passie ligt”

Wat het verhaal van Sander bijzonder maakt is dat hij een taalwetenschapper is, en in eerste instantie geen IT opleiding had afgerond. Hoe dat kwam? Omdat het tegenwoordig op het middelbaar beroepsonderwijs noodzakelijk is om al vroeg een profielkeuze te maken. Helaas, hij had geen wiskunde-B en hij kon daarom niet verder met een technische hbo- of universitaire opleiding. Zijn mogelijk carrière in de IT zou hier eindigen. Daarom besloot Sander om in plaats van een IT gerelateerde opleiding met plezier Engels te gaan studeren. Maar zijn passie voor de IT bleef en er deed zich een kans voor om intern te gaan solliciteren op een IT functie bij zijn werkgever, Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd vanwege zijn sterke motivatie aangenomen en kreeg de kans om bij StarTel de noodzakelijke ICT opleidingen te volgen. En toen viel plotseling alles samen.

Sander’s ‘geluk bij een ongeluk’

Waarom was Sander in staat om zo snel de MCSA en MCSE certificeringen te behalen? Dat was de vraag die wij hem stelden en hij kwam met een interessant antwoord: “Omdat ik tijdens mijn Engelse studie geleerd heb om heel snel de kern binnen teksten te doorgronden en daardoor hoofd- en bijzaken goed kan scheiden”, was zijn antwoord. Hij deed hetzelfde met het Microsoft opleidingsmateriaal van StarTel. Binnen één kwartaal zag hij de essentie in de lesstof en kon hij bepalen wat in de lesstof voor de examens belangrijk was. De tweede belangrijke boodschap is dus dat alles wat je in je rugzak meeneemt en minder belangrijk lijkt plotseling later toch van pas kan komen.

Het leren zelf

Studeren deed Sander in blokken van telkens drie dagen. Door eerst thuis zich goed te verdiepen en vervolgens materiaal in de praktijk te testen verkreeg hij razendsnel nieuwe inzichten. Hij kreeg daarbij zowel online hulp als ondersteuning in klassikale dagen van onze trainer, Henk Buddingh. “Wat mij enorm heeft aangesproken is dat we samen verdiepingsslagen konden maken en ik additionele informatie of links kreeg buiten de lesstof om”, sluit Sander af.

Zelf een (door)start maken in de ICT?

Het verhaal van Sander geeft aan dat jouw eigen passie en gedrevenheid je toekomst bepalen in de ICT. Je kunt jezelf ontwikkelen met zelfstudie, klassikaal of in een combinatie met blended learning. Er is altijd een optimale vorm te bepalen. Het MCSA traject dat Sander heeft doorlopen is een goede start wanneer je een baan in de IT ambieert. Bij StarTel staan de trainingen uit het MCSA Server 2016 traject regelmatig met doorgangsgarantie op de planning. Meer weten? Klik hier voor alle informatie over onze lesmethoden.

Aanvullende links

20740 Installation, Storage and Compute with Windows Server 2016 20741 Networking with Windows Server 2016 20742 Identity with Windows Server 2016

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief