Maandag - Vrijdag

8:15 - 17:00

Lavendelheide 12,
9202 PD, Drachten

info@startel.nl

050-5028888

De belangrijkste voordelen van Microsoft Azure

Belangrijke voordelen van Microsoft Azure - afbeelding van servers.

Microsoft Azure is een cloudcomputingplatform waarmee gebruikers op een snelle en veilige manier applicaties kunnen ontwikkelen, gegevens kunnen bewaren en hun netwerken kunnen beheren. Microsoft Azure maakt deel uit van de Microsoft-productsuite en biedt bedrijven verschillende voordelen, waaronder schaalbaarheid, een grotere beschikbaarheid, en kostenbesparingen. In deze blog lees je over de belangrijkste voordelen van Microsoft Azure en leer je hoe jij Microsoft Azure in praktijk kunt brengen.

Schaalbaarheid

Een van de grote voordelen van Microsoft Azure is de schaalbaarheid. Met Microsoft Azure kunnen bedrijven de grootte en capaciteit van hun cloudomgeving kiezen en alleen betalen voor de diensten waar ze gebruik van maken. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan de veranderende marktvraag en om op of af te schalen, afhankelijk van hun behoeften. Doordat bedrijven alleen maar hoeven te betalen voor de diensten waar ze gebruik van maken, kunnen ze veel geld besparen.

Verhoogde beschikbaarheid

Een ander voordeel van Microsoft Azure is de mogelijkheid om meer beschikbaarheid te bieden. Met Microsoft Azure kunnen bedrijven een groot aantal beschikbare diensten creëren en profiteren van automatisering en zelfherstellende mogelijkheden om diensten draaiende te houden. Dit helpt bedrijven met het bieden van diensten die altijd beschikbaar zijn en soepel werken. Dankzij automatisering, zelfherstellende mogelijkheden en de vereenvoudiging van het beheren van de volledige infrastructuur wordt de werkdruk verlaagd. Hierdoor kunnen bedrijven en organisaties veel tijd en geld besparen.

Soorten diensten die door Microsoft Azure worden geleverd

Een visuele weergave van Microsoft Azure Fundamentals-servers.

Microsoft biedt met Microsoft Azure een breed assortiment aan diensten, waaronder:

 • Virtuele machines.
 • Opslag.
 • Databases.
 • Analyses.
 • Netwerken.
 • Beveiliging.


Bedrijven kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan diensten om aan hun behoeften te voldoen, en elke dienst kan naar wens snel en eenvoudig worden opgeschaald of verlaagd. Daarnaast biedt Microsoft Azure een verscheidenheid aan oplossingen voor gegevensbeheer, waaronder datawarehouses, datalakes en datacatalogi.

Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900)

Voor het beheer van de cloudomgeving en het werken met Cloud Microsoft Azure kun je trainingen volgen. Dit begint bij de basis. Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900T01) is een uitgebreide training die ontworpen is om een inleiding te geven op Microsoft Azure-diensten en hoe deze samenwerken om te voldoen aan de behoeften van moderne bedrijven. Door deze training te volgen krijg jij de benodigde kennis om te beoordelen hoe Microsoft Azure-diensten gebruikt kunnen worden om aan de behoeften van een organisatie te voldoen.

De training behandelt onderwerpen als de wereldwijde infrastructuur van Microsoft Azure, de verschillende beschikbare diensten en de functies en mogelijkheden van Microsoft Azure. Je leert ook:

 • Hoe jij het Microsoft Azure-portaal gebruikt om jouw diensten te beheren.
 • Authenticatie en autorisatie in te stellen.
 • De verschillende prijsmodellen van Microsoft Azure-diensten te begrijpen.
 • Inzicht krijgen in de beschikbare naleving- en beveiligingsfuncties.


Door deze training te volgen, krijg jij de vaardigheden om weloverwogen beslissingen te nemen over clouddiensten, en zul je de verschillende dienstmodellen, basisprincipes van het implementeren en beheren van applicaties op Microsoft Azure begrijpen. Bovendien zul je ontdekken hoe belangrijk het is om de naleving- en beveiligingsfuncties van Microsoft Azure te kennen en hoe deze kunnen helpen om jouw gegevens en toepassingen te beschermen. Het volgen van deze training bereidt jou voor op het afleggen van het Microsoft Azure Fundamentals-certificeringsexamen.

AZ-900-examen bij Startel

De Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900)-training wordt afgesloten met een certificeringsexamen dat ontworpen is om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van cloudcomputing, virtualisatie en infrastructuurdiensten te beoordelen. Tevens behandelt het examen kerncompetities zoals:

 • Beveiliging.
 • Gegevensbeheer.
 • Identiteit.
 • Data.
 • Bestuursregels.
 • Oplossingen.
 • Geldprijzen en andere kerncompetenties.

 

Daarnaast is het belangrijk om vertrouwd te raken met het Microsoft Azure-platform, de producten en diensten van Microsoft. Deze kennis kan jou helpen om de concepten van cloudcomputing toe te passen op het Microsoft Azure-platform. Het examen behandelt geen diepgaande onderwerpen, zoals leren programmeren of applicatieontwikkeling.

Hoe ziet het AZ-900-examen eruit?

Vraagstelling

Het examen bevat meerkeuzevragen, vragen met korte antwoorden en vragen waarbij je de opdrachten naar de juisten antwoorden moet slepen.

Aantal vragen

Het examen bevat in totaal 45 vragen.

Duur van het examen

Het examen duurt in totaal 90 minuten.

Minimale vereiste om te slagen

Je slaagt voor het examen als je minstens 700 van de 1000 punten behaalt.

AZ-900-certificaat

Zodra jij geslaagd bent voor het AZ-900-examen zul je het Microsoft Certified: Azure Fundamentals-certificaat ontvangen. Dit certificaat is de manier om jouw kennis van cloudcomputing en het Microsoft Azure-platform aan te tonen. Het bezit van dit certificaat kan deuren openen naar verschillende vacatures en kan worden gebruikt als opstap voor diepgaande Microsoft Azure-trainingen, zoals:

 • Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions (AZ-305).
 • Microsoft Azure Security Technologies(AZ-500).

Meer weten over Microsoft Azure en de mogelijkheden?

Startel biedt meer trainingen op het gebied van Cloud Microsoft Azure. Je kunt je hiermee ontwikkelen tot bijvoorbeeld systeembeheerder, je verdiepen in de AI-functies van Azure Fundamentals of leren hoe je gemakkelijk workloads migreert binnen de Microsoft-omgeving.

Ben je geïnteresseerd om je te verdiepen in Cloud Microsoft Azure en wil je de fundamentele onderdelen leren kennen? Of zoek je meer informatie over mogelijke Azure-trainingen? Bij Startel helpen we jou om de juiste training te vinden. Neem gerust contact op om de juiste training te vinden.

Stay Connected

More Updates