Wat wordt jouw grote ontdekking? Investeer in data kennis!

Wat wordt jouw grote ontdekking? Investeer in data kennis! startel 7051

Mensen met uitgebreide data kennis gaan voor wetenschappelijke doorbraken zorgen en zullen permanente sporen in de wereld achterlaten. Het is nu de tijd van grote gebeurtenissen, omdat steeds intelligenter wordende data technologie meer ontdekkingen mogelijk maakt dan ooit tevoren. Grote en kleine vraagstukken worden steeds sneller opgelost. Ga jij je ook verdiepen in Big data en Business Intelligence om jouw bedrijf, of misschien wel de wereld, van dienst te zijn?

De verrassingen van data

We gingen over data in gesprek met Peter ter Braake, Microsoft Data Platform trainer en consultant. Hij is een belangrijke samenwerkingspartner en de specialist waarmee StarTel een aantal keren per jaar een Data/SQL/Business Intelligence week organiseert. “Elke dag word ik verrast door nieuwe gave dingen en heb ik het gevoel dat we in een overgangsfase zitten waarbij IT eerst faciliterend was, maar nu bepalend gaat zijn”, geeft Peter aan. Hij noemt als voorbeeld dat kankerpatiënten veel nauwkeurigere behandelingen krijgen omdat intelligente beeldherkenningssoftware bepaalt waar er wel of geen kwaadaardige cellen aanwezig zijn. Dat kan, omdat de intelligentie gevoed wordt door de enorme hoeveelheid van gemeten data.

Samen met Peter ter Braake biedt StarTel meerdere keren per jaar de Flex-University aan. Diverse trainingen op maat op het data vakgebied kunnen in deze weken klassikaal gevolgd worden. De nadruk ligt daarbij op het toepassen van kennis in echte praktijkvoorbeelden. Naast innovatieve ideeën komen de dagelijkse werkzaamheden en technieken aanbod op het gebied van databases, datawarehouses, data analyse en reporting. Deelnemers kunnen zich op meerdere trainingsgebieden voorbereiden op de afsluitende examens. Er kan zelfs gedurende deze weken examen worden gedaan wanneer de deelnemer hier aan toe is. Zo komt het voor dat deelnemers in één week meerdere trainingen doorlopen en certificeringen behalen.

Investeren in datakennis geeft baanzekerheid op de arbeidsmarkt

De realiteit is dat veel bedrijven weten dat ze iets moeten gaan doen met Big data, machine learning en AI, (Artificial Intelligence), maar dat het de nodige moeite kost om concrete stappen te zetten en succesvolle (business)cases te bedenken. Er is veel vraag naar arbeidskrachten met datakennis, maar ze zijn slecht vindbaar. Een buitenkans! Zeker voor mensen met een afgeronde HBO of universitaire opleiding die aan het begin van hun carrière staan en al een groot gedeelte van de theorie beheersen. Misschien bedenk jij wel een super efficiënt onderhoudssysteem waarbij sensoren of camera’s data meten, computers deze data analyseren en kunstmatige intelligentie ervoor zorgt dat servicemonteurs al onderweg zijn voordat er een storing gemeld is. Dit was slechts een tweede verrassend voorbeeld. Investeer dus in een goede opleiding, of volg een traineeship om theoretische kennis ook in de praktijk te toetsen.

Dataknowledge Academy

Traineeships worden overigens in een exclusief samenwerkingsverband tussen StarTel en Peter Ter Braake in de “Data Knowledge Academy” landelijk aangeboden. Door de overweldigende vraag op dit gebied wordt op dit moment overwogen om voor Data Knowledge Academy een vestiging centraal in Nederland op te zetten, puur gericht op het faciliteren van traineeships op maat.

Iets voor jouw of jouw bedrijf?

Klik hier als je behoefte hebt aan een traineeship op maat of andere vragen over database opleidingen. We doen je graag een persoonlijk voorstel.

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt voor het aanvragen van de Certificeringsposter

Bedankt voor het aanvragen van de Certificeringsposter. Deze sturen we zo snel mogelijk op.

Bekijk ook onze Over ons pagina om meer te leren over het team achter Startel of bekijk onze standaard IT-trainingen.

Natuurlijk leveren we ook maatwerk trainingen. Klik op de aanvraag maatwerk training voor meer informatie.

Offerte formulier

Wij proberen je aanvraag binnen 2 werkdagen te verwerken. Telefoonnummer is niet direct nodig, maar handig als we nog vragen hebben.

De Startel Certificeringsposters

Startel heeft speciaal voor jou de Startel Certificeringsposters ontwikkeld. 

Vraag de posters nu gratis aan!

Aanvragen Microsoft poster

Aanvragen Mile2 poster