Deel op:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing

Interview met .NET specialist Xander Wemmers

Inleiding

Wanneer je een opleiding volgt is de trainer bijzonder belangrijk. Een trainer die bevlogen en kundig over zijn vak kan praten is goud waard. Eén van de trainers van StarTel is Xander Wemmers, en het wordt tijd hem een keer in het zonnetje te zetten. Een kort inteview!

Xander, vertel eens wat over jezelf?

Ik studeerde in de jaren 90 informatica in Utrecht. In 2000 kwam ik door mijn werk als Software Ontwikkelaar in contact met het .NET Framework van Microsoft en daar heb ik me steeds meer in verdiept. Door het geven van trainingen bij Computrain, waar ik in 2005 ben gaan werken, merkte ik dat het trainen mij bijzonder goed beviel. Ook door het training geven op die gebieden is mijn specialisme het .NET Framework en Web Development geworden, en dat is een bijzonder breed gebied.

In 2011 ben ik voor mezelf begonnen, en geef ik training voor verschillende bedrijven en volg de markt ook met veel interesse. Doordat ik zo nu en dan klanten ondersteun met hun softwareontwikkeling blijf ik ook in contact met de praktijk van Software Development.

Interview met .NET specialist Xander Wemmers Xander wemmers

Hoelang verzorg je al trainingen voor StarTel?

In 2017 verzorgde ik een training HTML, CSS en Javascript voor StarTel, nog in het gebouw in Roden. De samenwerking beviel prima! Sinds die tijd ben ik meerdere keren vanuit Utrecht naar het noorden afgereisd, en sinds kort dus naar het nieuwe pand van StarTel in Drachten. StarTel is een klein en informeel bedrijf dat tegelijkertijd professionaliteit hoog in het vaandel heeft.

Maatwerk?

StarTel heeft aandacht voor de wensen en voorkeuren van de cursisten en er is altijd maatwerk mogelijk. Er is bijvoorbeeld veel aandacht voor de aansluiting van de voorkennis van de cursist met de training. Bij veel opleiders zie je tegenwoordig dat er maatwerk mogelijk is, bijvoorbeeld voor een specifieke groep professionals in een bedrijf. Je kan bijna je eigen training vaststellen! Of je na afloop ook het examen wil doen is geheel aan jezelf. Wanneer er echter specifiek een examen gedaan moet worden zullen natuurlijk de exameneisen wel in de gaten gehouden moeten worden!

Ontwikkelingen

Het is web wat de klok slaat. Internet is overal. Maar verkijk je niet: webapplicaties zijn niet alleen HTML, maar veel meer! Je telefoon vormt vaak de toegang tot informatie en ook achter je laptop komt de informatie tegenwoordig meestal vanuit de cloud. ASP.NET is binnen het .NET Framework erg belangrijk. Blazor is de nieuwste toevoeging op dat gebied: gegevens die je op je mobiel bekijkt worden geleverd door Web API’s. De laatste jaren is er een flinke groei geweest van javascript platforms: er wordt dus meer gebruik gemaakt van het clientside device. Maar kennis van de basis: C# en HTML/CSS kan ook geen kwaad natuurlijk, en laten we vooral SQL niet vergeten!

Blazor

Kort gezegd komt het erop neer dat bij Blazor JavaScript wordt vervangen door C#. Met Blazor hoeft een C# ontwikkelaar geen JavaScript te leren als nieuwe taal, maar kan hij de kracht van C# gebruiken en gewoon zijn LINQ queries schrijven in een sterk getypeerde taal met goed werkende intellisense. Mijn persoonlijke inschatting is dat Blazor in de toekomst een grote speler gaat worden. Hou het in de gaten! 

Interview met .NET specialist Xander Wemmers microsoftblazor 300x203 1

Tenslotte

De hele IT-wereld is een snel veranderende wereld. Het ene moment is die tool hot, het andere moment de andere. Het speelveld is groot. Maar bedenk dat Microsoft achter Blazor zit. Xander heeft de laatste tijd al verschillende Blazor trainingen bij Startel gedraaid. De Blazor trainingen worden erg goed beoordeeld. En mocht er nog verdieping nodig zijn op het Blazor gebied, dan wil Xander (en StarTel) daar heel graag over sparren!

Stay Connected

More Updates

functioneel beheerder

Hoe word je functioneel beheerder?

Inleiding Op de een of andere manier kwam de vraag bij mij naar boven of je zonder kosten functioneel beheerder kan worden. Dus in Google

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven Nieuwsbrief

De Startel Certificeringsposters

Startel heeft speciaal voor jou de Startel Certificeringsposters ontwikkeld. 

Vraag de posters nu gratis aan!

Aanvragen Microsoft poster

Aanvragen Mile2 poster