Niet vergeten: Goedkopere ICT opleidingen door vouchers en subsidies

Niet vergeten: Goedkopere ICT opleidingen door vouchers en subsidies
Niet vergeten: Goedkopere ICT opleidingen door vouchers en subsidies 2

“Sorry, te laat…”

“Als ik dit eerder had geweten, dan…”

“De reminder was niets voor niets, toch ben ik ‘m vergeten…”

Het is je vast weleens overkomen, niets is menselijker dan iets vergeten of het vanwege drukte niet de juiste aandacht kunnen geven. Maar wat hebben die drie zinnen nu met opleidingen van StarTel te maken? zul je wellicht denken. “Alles”, is ons antwoord. Kijk maar naar waar je nu nog mee op tijd kunt zijn, van kunt profiteren en vooral niet moet vergeten:

Gelukkig op tijd voor gratis opleidingen

In november 2019 schreven we over het vergeten goud, de Microsoft Software Assurance Training Vouchers (SATV). Eind 2020 expireren de einddata voor alle SATV vouchers, waarmee je gratis opleidingen kunt volgen bij gecertificeerde Microsoft Learning Partners zoals StarTel. Er zijn bedrijven die er tientallen van in de la hebben liggen, terwijl elke voucher een waarde van € 315,– vertegenwoordigd. Check nog eens even bij de HR- of IT manager, voordat het te laat is. Want helaas zijn deze vouchers voor Microsoft Azure gerelateerde trainingen niet meer in te leveren.

Extra geld vanuit de regio voor bij- en omscholen

‘Als ik dit eerder had geweten…’ hebben we proberen te voorkomen. In april van dit jaar informeerden we over de mogelijkheid die de provincie Friesland geeft om tot maar liefst € 2.500,– per werknemer aan subsidie te krijgen voor het bij- en omscholen van personeel. Heb jij of jouw bedrijf al geprofiteerd van de MKB Fryslân 2020 voucherregeling? Hopelijk wel.

Nog iets om niet te vergeten

Naast vouchers van Microsoft en vanuit de regio is er nog iets om niet te vergeten. Vanwege de coronacrisis zijn er diverse budgetten, onder andere vanuit het UWV, om mensen aan het werk te houden of voor te bereiden op een andere toekomst. Vergeet dus niet dat het aantrekkelijk is om deze extra financiële middelen en mogelijkheden samen te onderzoeken. Het contact tussen bijvoorbeeld het UWV en StarTel is er al. Investeren in kennis is altijd noodzakelijk, maar juist nu gaan er meer deuren open om opleidingen betaalbaar te houden en onze economie door kennis een extra stimulans te geven.

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief