Softwaretesters opgelet: StarTel start samenwerking met iSQI

Softwaretesters opgelet: StarTel start samenwerking met iSQI

Wie werkzaam is in het vakgebied van software testing zal tot de conclusie gekomen zijn dat de dagelijkse werkzaamheden niet alleen meer bestaan uit het testen. Door razendsnelle veranderingen in onze maatschappij, met de daarbij behorende versnelling en toename van het aantal klantvragen, moet een software tester zich steeds meer bewegen richting de business en de operatie. Het vakgebied verandert sterk. Vandaar dat StarTel trots is om als opleider een samenwerking met iSQI aangegaan te zijn.

Wie is iSQI?

De iSQI (International Software Quality Institute)-groep, met kantoren in Potsdam (Duitsland), Gorinchem (Nederland), Londen (Verenigd Koninkrijk) en Boston (Verenigde Staten) is een vooraanstaand aanbieder van certificatie examens over de gehele wereld. Zij zijn dus geen opleider, maar een certificeringsorganisatie. Het iSQI ‘Certified’ programme omvat certificatie examens die de globale standaarden bepalen op het gebied van software testen, requirements engineering, agile, bedrijfsanalyse, mobiele applicatie-testen, usability en gebruikerservaring. Een onafhankelijke toetsing door de iSQI’s ISO 9001 certificatie worden contracten nageleefd op veilige en kwalitatief hoge wijze.

De ISO 17024 conforme certificatieprocessen volgen de strikte eisen van de dagelijkse bedrijfspraktijk. “Dat betekent dat deelnemers die bij StarTel een opleiding volgen onafhankelijk getoetst worden en van iSQI een internationaal erkend certificaat ontvangen”, aldus Frank Frambach, Managing Director iSQI B.V.

Onze eerste start

Nadat we bij StarTel zagen dat er behoefte was aan meer software testing opleidingen zijn we met iSQL in contact gekomen en vrij snel met elkaar een accreditatieproces opgestart. In ons nieuwe partnership zijn we op dit moment geaccrediteerd voor:

  • ISTQB Foundation level Certified tester. Dit Foundation level certificaat is in heel veel industrietakken van belang. Denk aan de automobielindustrie, de financiële sector, de farmaceutische industrie, telecom of de publieke sector.
  • ISTQB Foundation level Agile tester. Door de eerder genoemde beweging richting business en operatie veranderen ook werkmethoden en werkprocessen voor software testers. Met dit level ben je in staat om in agile teams te werken en met deze kennis bijvoorbeeld een DevOps team beter te ondersteunen.

Blijf op de hoogte

Deze start betekent dat wij als geaccrediteerde opleider de training en het examen van deze certificeringen mogen verzorgen. Op deze StarTel pagina kun je alle ontwikkelingen rondom onze samenwerking blijven volgen. Want zeker is dat StarTel zich voor een nog breder iSQI aanbod gaat accrediteren om software testers nu en in de toekomst van de nodige opleidingen te voorzien voor een mooie en gezonde toekomst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het programma Practitioner in Agile Quality waar we samen over in gesprek zijn.

Meer weten hoe je jezelf als software tester kunt ontwikkelen?

Neem hier contact op. We helpen je graag met een goed persoonlijk plan.

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief