Werkconferenties of een bezinningstweedaagse; het kan allemaal bij Startel

Werkconferenties of een bezinningstweedaagse; het kan allemaal bij Startel WerkconferentiesofeenbezinningstweedaagsehetkanallemaalbijStartel1
 “Dit is toch werkelijk een prachtige locatie waar je veel meer mee kunt doen Marco!”.Als nieuwbakken algemeen manager zit ik aan tafel met één van de trainers, Paola Pisu van Ombra Della Terra, kennis te maken. Ik ben het ogenblikkelijk met haar eens. Het is absoluut een doel van mij om veel meer organisaties en mensen te laten profiteren van deze unieke locatie en mogelijkheden. En natuurlijk is het heel erg fijn om daarin bevestigd te worden.
‘Waar zit je aan te denken dan? Welke voorbeelden kan ik aan mijn klanten geven?’‘Heb je even?’ Dan put ik even uit mijn ervaring van elders.Inspiratie

  • Bij een consultancyclub kwamen ze erachter dat ze vooral heel druk waren met het bedienen van klanten. De consultants haalden opdrachten binnen waarvan zij dachten dat de partners die als ‘goed’ zouden beoordelen. Daardoor was men onvoldoende gericht op de eigen ontwikkeling. Vandaar dat een tweedaagse met een discussie, bezinningsmomenten, workshops en sportieve activiteiten georganiseerd werd. Mensen die van verder weg kwamen konden overnachten.
  • Een fabriek in de procesindustrie organiseerde een eendaagse off site. Het mooie is, dat ze de processen echt een dag stil hebben gelegd om met HR, de production manager, de voormannen en teamleiders stil te staan bij wat goed gaat en wat beter kan. Het Startel-gebouw is echt super geschikt om zo’n activiteit te faciliteren.

 

Teamactiviteiten

  • Binnen een gemeente ging men werken in zelfsturende teams. Om die teams goed in het zadel te helpen, organiseerden ze een tweedaagse. Daar waren trouwens meer trainers/procesbegeleiders bij betrokken hoor. Elk team vogelde uit waar ze voor staan, hoe ze hun doelen bepalen en samenwerken. Vooral dat laatste is belangrijk. Ze moeten elkaar wel aan durven spreken.
  • Bruggen bouwen tussen teams en afdelingen. Het is zo belangrijk dat mensen in organisaties weten wie wat doet met welke intentie. Om het begrip tussen afdelingen op een hoger level te brengen, is het goed om een dag buiten de deur te zijn. Bij voorkeur in een ontspannen omgeving. De locatie van Startel is super. Dan hoeven er alleen nog maar een goed programma en goede begeleiders geregeld te worden.
  • Ondernemingsraden kunnen hier prima terecht voor hun een- of tweedaagse trainingen.

 

Creativiteit en innovatie

  • Je kunt hier fantastisch een brown paper sessie organiseren om een nieuwe toekomstvisie in beeld te brengen of als methode om LEAN-verspillingen binnen werkprocessen inzichtelijk te krijgen.
  • En dan heb ik het nog niet over andere vormen van out of the box sessies om ideeën te genereren over nieuwe producten, marketingacties, enzovoort, enzovoort.

 

‘Heb ik je nu wat aardige ideeën aan de hand gedaan, Marco?’

 

‘Ha, ha, ja zeker, en mijn klanten ook. Ik denk dat ik dit in een blog ga zetten.’

 

‘Ja, moet je zeker doen. Top idee!’

Stay Connected

More Updates

De maand van de cybersecurity

Cybersecurity, wat is dat nou eigenlijk, en waarom moet je er iets vanaf weten? En waarom is oktober de ‘maand van de cybersecurity’?
Wat heeft het eigenlijk met voetbal te maken? Je komt dan te weten hoe je je teweer kan stellen tegen al die vervelende ransomware en phising en dergelijke.
Voor de antwoorden op deze interessante vragen: lees deze blog.

IT Talentprogramma 2022

Inleiding In een grijs verleden was je al een IT Talent als je tot 16 kon tellen. Want dan had je kans dat je wist

Op de hoogte blijven van de nieuwste trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief