Lean Six Sigma Green Belt (Lean-green)

In deze training leer je alle belangrijke instrumenten uit de Lean Six Sigma Toolbox door er actief mee te werken. Voor deze training zijn er minstens zes deelnemers nodig.

 • Offerte aanvragen

  Offerte aanvraag training

  Vul hier al je gegevens in waarvoor je een offerte wilt ontvangen.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Vul hier jouw naam in*
  Zou je hieronder de informatie die we nodig hebben willen invullen? Denk aan het aantal deelnemers voor de offerte, eventuele specifieke wensen, en dergelijke.
  x
 • Download brochure
[springest]
 • Lorem
 • Lorem
 • Lorem

Incompany training?

Liever een training op eigen locatie? Ook dan is maatwerk een vanzelfsprekende optie. We creëren aangepaste trainingen die voldoen aan de specifieke behoeften en uitdagingen van jullie organisatie. Vraag hieronder een offerte aan voor een incompany training!

Vraag offerte aan

Offerte incompany

Vul hier al je gegevens in waarvoor je een offerte wilt ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Vul hier jouw naam in*
Zou je hieronder de informatie die we nodig hebben willen invullen? Denk aan het aantal deelnemers voor de offerte, eventuele specifieke wensen, en dergelijke.
x

Algemene omschrijving

In deze training leer je alle belangrijke instrumenten uit de Lean Six Sigma Toolbox en ga je er zelf actief mee aan de slag; op deze manier wordt de theorie direct zichtbaar in de praktijk. Het is belangrijk dat verbeteringen worden doorgevoerd en geaccepteerd door management en medewerkers. Daarom krijgt het onderwerp verandermanagement veel aandacht tijdens deze Lean Six Sigma Green Belt-training. Deze training is opgesteld volgens de vijf DMAIC-stappen van een Lean Six Sigma-project: Define (definiëren), Measure (meten), Analyze (analyseren), Improve (verbeteren) en Control (controle).

Na afloop van deze training ben jij in staat om zelfstandig aan een Lean Six Sigma-project te beginnen en tot een aantoonbaar succesvol einde te brengen en weet de verschillende hulpmiddelen en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving. Ook zul je de invloed van veranderingen op medewerker en organisatie begrijpen en de voordelen kennen om de eigen werkzaamheden steeds verder te verbeteren.

Doelgroep

De Green Belt-training is erg geschikt voor (aankomend) projectleiders, procesconsultants, -eigenaren en -verbeteraars. Daarnaast is deze training zinvol voor iedereen die zich bezighoudt met een verbetertraject.

Leerdoelen

De training sluit je af met een multiple choice-examen en een praktijkopdracht. Na het behalen van je – door LCS geaccrediteerde – theorie-examen ontvang je een theoriediploma. Na afronding van de praktijkopdracht ontvang je ook je praktijkcertificaat en ben je Certified Lean Green Belt. Bij deze training is er geen examenvoucher inbegrepen en ondersteuning bij de praktijkopdracht. Dit is optioneel af te nemen. 

Voorkennis

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wij raden wel aan dat je een opleiding hebt afgerond op MBO+-/HBO-niveau.

Onderwerpen

De hoofddoelen van deze training:

 • Toepassen van Lean.
 • Herkennen en elimineren van de acht vormen van verspilling op de werkvloer.
 • Processen in kaart brengen met value stream mapping en de verbeteringen visualiseren.
 • Kaizen en een dagstart kunnen faciliteren d.m.v. stand-ups.
 • Ontwikkelen van de mindset: continuous improvement.

De training vangt aan met een inleiding in Lean. Hierbij hoort een stukje geschiedenis van Lean en tevens leer je de vijf principes van Lean kennen. Je maakt kennis met de begrippen verspilling en Kaizen. Je leert de verschillende Lean-technieken beheersen en maakt je de Lean-terminologie eigen.

Tijdens deze training werk je concreet als duo of individu aan een verbeterproject.

Een aantal tools en methoden die aan de orde komen zijn: verspilling, flow, SOP, value stream mapping, VSM future state, VSM current state, 5S, standaardwerken, soft skills, KATA, visual management en Hoisin Kanri.

Examen en certificering

De training sluit je af met een multiple choice-examen en een praktijkopdracht. Na het behalen van je – door LCS geaccrediteerde – theorie-examen ontvang je een theoriediploma. Na afronding van de praktijkopdracht ontvang je ook je praktijkcertificaat en ben je Certified Lean Green Belt. Bij deze training is er geen examenvoucher inbegrepen.

Trainingsdata en inschrijven

Hieronder is een overzicht te vinden van trainingsmogelijkheden, met zowel klassikale als virtuele trainingen. Selecteer de best passende optie en start jouw reis naar succes.

 • Startdatum
  Locatie
  Duur
  Prijs
  Inschrijven

Momenteel zijn er geen trainingen gepland. Voor toekomstige mogelijkheden of maatwerkoplossingen, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

 • 9,2 138 recensies

 

 • Persoonlijke aanpak
 • Ervaren trainers
 • 25 jaar ervaring

Wij staan voor je klaar

Al 25 jaar dé opleider op het gebied van IT in Nederland

Bij Startel streven we ernaar om elke leerervaring zo toegankelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Of je nu geïnteresseerd bent in het volgen van een training, het bestellen van een zelfstudiepakket of een vraag hebt, ons team staat klaar om jou te ondersteunen. Wij helpen jou graag bij het vinden van de geschikte training of het passende zelfstudiepakket.

 

Neem gerust contact met ons op via ons telefoonnummer of e-mailadres en geef zelf de nodige richting aan jouw carrière in de IT!

050-5028888

Niet wat je zoekt?

Laat ons je helpen!

Kies jouw richting en plan stap voor stap jouw opleidingstraject

Neem contact met ons op!