- Train bij ons in Drachten of op jouw eigen locatie.
- Klanten geven ons een 9.2
- Erkende trainers.
- Ontvang een certificaat na deelname!
Kom je er niet uit?
Laat ons je helpen!
Het CompTIA Linux+ examen is geschikt voor ICT-professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van Linux willen bevestigen. Met de CompTIA Linux+ certificering kun jij jouw expertise in Linux-systeembeheer, evenals het configureren van netwerkinstellingen, het waarborgen van de beveiliging en het oplossen van problemen binnen Linux-omgevingen. Het CompTIA Linux+ examen is een jaar lang toegankelijk en biedt een stevige basis voor een carrière in Linux-beheer.
"*" geeft vereiste velden aan
Kom je er niet uit?
Laat ons je helpen!
€333,- Excl. BTW
Examenvoucher aanschaffenHet CompTIA Linux+ (XK0-005) examen is maximaal één jaar toegankelijk.
Het CompTIA Linux+ examen is geschikt voor ICT-professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van Linux willen bevestigen. In het CompTIA Linux+ examen wordt jouw expertise getoetst in in het beheren van Linux-systemen en -netwerken. Tevens worden onderwerpen behandeld als systeemconfiguratie, systeembeheer, systeembeveiliging en het oplossen van problemen.
Het CompTIA Linux+ examen is geschikt voor systeembeheerders, netwerkbeheerders en DevOps-professionals die met Linux-systemen werken. Daarnaast is het CompTIA Linux+ examen geschikt voor ICT-professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van Linux willen toetsen om hun carrièrekansen binnen systeembeheer of netwerkbeheer te verbeteren.
Na het succesvol afronden van het CompTIA Linux+ examen ontvang je de officiële CompTIA Linux+ certificering. Met de CompTIA Linux+ certificering bevestig jij jouw bekwaamheid in het beheren en onderhouden van Linux-systemen.
Bovendien biedt de CompTIA Linux+ certificering jou de mogelijkheid om verder te groeien in functies als systeembeheerder, netwerkbeheerder of DevOps Engineer.
Voor een goede voorbereiding op het CompTIA Linux+ examen kun je bij Startel terecht om de klassikale of virtuele CompTIA Linux+ training te volgen of het CompTIA Linux+ zelfstudiepakket door te nemen.
Tijdens het CompTIA Linux+ examen worden de volgende onderwerpen getoetst:
Examenopzet
Het CompTIA Linux+ examen bestaat uit 90 vragen, die variëren van meerkeuzevragen tot performance-based vragen. Je krijgt 90 minuten de tijd (of extra tijd op aanvraag als Engels niet jouw moedertaal is) om het examen af te leggen.
Slaagcriteria
Om te slagen dien je minstens 80% van de vragen juist te hebben beantwoord.
Hieronder is een overzicht te vinden van trainingsmogelijkheden voor de CompTIA Linux+ (XK0-005) Examen training, met zowel klassikale als virtuele trainingen. Selecteer de best passende optie en start jouw reis naar succes.
Het examen CompTIA Linux+ (XK0-005) bevestigt jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Linux-systeembeheer, waaronder het installeren, configureren, onderhouden en beveiligen van Linux-gebaseerde omgevingen, evenals het oplossen van mogelijke problemen. Deze kennis en vaardigheden zijn toepasbaar op verschillende Linux-distributies, zoals Ubuntu, CentOS, Debian en Red Hat.
In het examen CompTIA Linux+ (XK0-005) worden onderwerpen behandeld als systeembeheer, netwerkconfiguratie, beveiligingsprotocollen, shell scripting, Linux-bestandssystemen, evenals het beheren van gebruikers, processen en softwarepakketten.
Het examen CompTIA Linux+ (XK0-005) bestaat uit meerkeuzevragen, prestatiegerichte vragen waarbij je opdrachten uitvoert binnen een gesimuleerde Linux-omgeving en vragen waarbij je de onderwerpen correct moet rangschikken.
Prestatiegerichte vragen zijn gericht op de praktijk en vereisen dat jij praktische taken uitvoert binnen een gesimuleerde Linux-omgeving, zoals het configureren van instellingen of het oplossen van systeemfouten.
Om je goed voor te bereiden op de prestatiegerichte vragen, is het belangrijk om ervaring op te doen met Linux binnen een praktische omgeving. Oefen met veelgebruikte Linux-commando’s, systeemconfiguraties en het oplossen van problemen via de command-line omgeving (CLI).